Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ποιός "Μαλάκας" συμβούλεψε τον Πρωθυπουργό ? Τι θα ψηφίσει ο Βουλευτής Σάμου ?


Του Μανόλη Βασιλειά

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που εξέδωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 σήμερα το απόγευμα.

Την μεγαλύτερη γκάφα που μπορούσε να γίνει, έκανε η Νέα Ελληνική κυβέρνηση με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, ότι θα εθεωρείτο μορφή αλαζονείας αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ένα άνθρωπο της Αριστεράς, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων ή των Επιστημών. 


Από που κ. Αλέξη Τσίπρα προκύπτει κάτι τέτοιο ? Γιατί η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο στερείται ενός τέτοιου δικαιώματος και μάλιστα από τον κεντρικό της εκφραστή που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ? 

Από την άλλη ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας μέσα στη Βουλή. Η ενότητα του Λαού κ Τσίπρα δεν δημιουργείται με κομματικούς συμψηφισμούς κορυφής, αλλά σφυρηλατείται μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Σε επίπεδο πολιτικό μέσα στη Βουλή η ενότητα προϋποθέτει μία μίνιμουμ πολιτική προγραμματική συμφωνία. Μήπως κάτι τέτοιο έχει επιτευχθεί και δεν το γνωρίζουμε με την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που ενδεχομένως το τελευταίο διάστημα ανακάλυψε πόσο "άσχημα αισθητικά" είναι τα Μνημόνια ?


Από την άλλη ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα εξέφρασε μία μορφής "βέτο" για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, δεν κατανοήσαμε ακόμη γιατί δεν έκανε το ίδιο για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου ? Ας μας εξηγήσει ο κ. Λαφαζάνης σε τι είναι καλύτερος ο κ. Παυλόπουλος ?

Η Φοβική αυτή επιλογή που ήθελε οπωσδήποτε κάποιον υποψήφιο από το χώρο της Μνημονιακής Δεξιάς, ουσιαστικά εκφράζει όπως φαίνεται, το κόμπλεξ της ίδιας της Κυβέρνησης. Εκφράζει την αδυναμία της να παρακολουθήσει, να αφουγκραστεί και να συνδεθεί με τη Λαϊκή βούληση, τουλάχιστον για αυτό το θέμα.  

Πόσο "Μαλάκας" λοιπόν μπορεί να είναι αυτός ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού που του πρότεινε αλλά και τον έπεισε για κάτι τέτοιο ?

Την χρονική στιγμή που ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός στέκεται με ευλάβεια και ελπίδα δίπλα στην Κυβέρνηση για το περιεχόμενο και την ουσία της διαπραγμάτευσης, που για πρώτη φορά συντελείται προς το συμφέρον της Χώρας και του Λαού της, ωστόσο αυτή την ίδια στιγμή να επιλέγεται μια μνημονιακή υποψηφιότητα για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και να γεμίζει με απογοήτευση τις καρδιές σχεδόν όλων των Ελλήνων.

Αλήθεια τι θα κάνει, ποιον θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Νέος Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης ? ....Θα φανεί σε λίγες ώρες.


Υ.Γ  Ο λεκτικός όρος "μαλάκας", εν προκειμένω χρησιμοποιείται σαν πολιτικός όρος.




Σχετικά Δημοσιεύματά μας: 01 02 03 04


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: