Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η πρώτη ήττα της Αριστεράς με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Του Μανόλη Βασιλειά

Πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτή η επιλογή, ανεξάρτητα από το πως παρουσιάστηκε, ήταν αποτέλεσμα της ενδεχόμενης πίεσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι,  αυτό δεν θα μπορούσε προφανώς να αποτελέσει "άλλοθι" για μια τόσο κακή πολιτική επιλογή.

Από αυτή τη σελίδα είχαμε αναφερθεί και εναντιωθεί, με τρεις δημοσιεύσεις μας, εναντίον της πρότασης του κ. Αβραμόπουλου, όχι γιατί είχαμε φυσικά κάτι προσωπικό εναντίον του. 

Η βασική θεμελιώδης διαφορά μας αλλά και θέση μας ήταν ότι η οποιαδήποτε πρόταση της Κυβέρνησης δεν θα πρέπει να περιέχει πρόσωπο, πρώην Βουλευτή που ψήφισε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και που βύθισαν το Λαό και την Πατρίδα στην φτωχοποίηση και στην εθνική υποτέλεια.

Σήμερα λοιπόν με την πρόταση αυτή ο Πρωθυπουργός στο όνομα του κ. Παυλόπουλου, επιβραβεύει κάθε Βουλευτή της Νέας Δημοκρατιάς αλλά και του ΠΑΣΟΚ, για την στάση που ακολούθησαν.

Κάντε "κλικ" πάνω στην εικόνα
Αν στη περίπτωση της πρότασης του κ. Αβραμόπουλου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα, ότι δήθεν θα τον ήθελε για Πρόεδρο ώστε να προωθήσει στην θέση του στην Ε.Ε τον κ. Μηλιό ή τον κ. Παπαδημούλη, με την επιλογή για τον κ. Παυλόπουλο χάνεται και αυτό το ενδεχόμενο επιχείρημα.

Ποτέ στην ιστορία της Πατρίδας μας δεν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον χώρο της Αριστεράς. Σήμερα ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο και ο κ. Αλέξης Τσίπρας την κλότσησε, περνώντας ταυτόχρονα και το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανείς ικανός και επαρκής από την  Αριστερά για να στελεχώσει των ανώτερο προσωποπαγή θεσμό της Δημοκρατίας.

Πολλοί άρχισαν να μιλούν για "κολοτούμπα".  Δεν είναι κάτι τέτοιο μόνο. 

Αποτελεί μια φοβική επιλογή, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας αλλά και τη συνολική πορεία των μεγάλων τομών που έχει ανάγκη η Πατρίδα, αφού δημιουργεί εθισμό και προηγούμενο στις πολιτικές εκπτώσεις και τους συμβιβασμούς.

Αποτελεί κατά τη γνώμη μας την πρώτη ηθική, και πολιτική  ήττα της Αριστεράς με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 




Σχετικά δημοσιεύματά μας: 01  02  03  04

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

  

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Signomi syntrofoi alla pion enoite Aristera kybernisi tou Tsipra? den to katalaba auto ? Me olo to fasistario pou mazeytike Ego den Blepo Aristera Sygnomi Diladi meta timis enas proin Aristeros Michalis Thanos