Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Σάμος: Παράταση υποβολής κοινωνικού μερίσματος



Από το Δήμο Σάμου ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους επί πλέον κατηγορίες πολιτών που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης για να εισπράξουν το μέρισμα κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας. 


Για τον σκοπό αυτό ανακοινώθηκε ότι η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) θα ανοίξει εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα 15 έως και 26 Δεκεμβρίου 2017 για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία.

β) Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

γ) Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.

δ) Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.

ε) Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σάμου, Πατριάρχου Δαμιανού 1 - όπισθεν 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου και στα τηλέφωνα 22730 22975 - 22730 27661.

Δεν υπάρχουν σχόλια: