Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Σάμος: Μεγαλοπρεπής η Πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στο Καρλόβασι



Με την δέουσα λαμπρότητα το Καρλόβασι τίμησε τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο των θαλασσών και προστάτη των ναυτικών μας, στον πάνσεπτο και περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβασίου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου κ. Κατρακάζου, του Αντιδημάρχου κ. Καλατζή, της Προέδρου ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Ανδρεάδου, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Διακοσταμάτη, και κ. Καραγιάννη, του Ταξίαρχου κ. Κωστάκη, του Διοικητή και Υποδιοικητή του 4ου ΕΤΕΘ κ. Ζαλώνη και κ. Κουτσούκου, του Διοικητή Μηχανικού κ. Στεφἀνου, του Λιμενάρχου κ. Λιούρη, του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Τζιώτη και πλήθους ευσεβούς λαού, που συνέρρευσαν, παρά το δριμύ ψύχος, για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο.


Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της ενορίας, με στάση στο Γηροκομείο και στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδώνος όπου τελέστηκαν δεήσεις. Τη λιτάνευση λάμπρυναν η Φιλαρμονική της πόλης μας , Άγημα του στρατού και τα παιδιά της ενορίας κρατώντας φαναράκια και εικόνες του Αγίου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωτήριου Κοσμόπουλου ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και του Εφημερίου του Ι. Ναού π. Βασιλείου Λάμπρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: