Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Από την Σάμο στη Χίο, με την εφηβική ομάδα του ΧΟΡ.Ο.Σ



Στη Χίο ταξίδεψε η ‘Εφηβική Ομάδα’ του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο γνωριμίας με τη μουσικοχορευτική παράδοση του γειτονικού μας νησιού.

Οι συμμετέχοντες έφηβοι χορευτές του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα «Εργαστήρι γνωριμίας με τους χορούς της Χίου» με εισηγητή τον Χιώτη χοροδιδάσκαλο Σαράντο Κοστίδη, αλλά και να γνωρίσουν χορευτές από τον Παγχιακό Όμιλο Μουσικής Παιδείας «Η Αρμονία» και τον Μορφωτικό Σύλλογο Χαλκείου.

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Χίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια ο Σαμιώτης χοροδιδάσκαλος Μάκης Ευαγγέλου έδωσε το στίγμα της Σαμιώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από το νησί μας. 

Οι συμμετέχοντες Σαμιώτες και Χιώτες στο εργαστήρι αυτό γνωρίστηκαν μεταξύ τους, χόρεψαν, τραγούδησαν, αλλά διασκέδασαν κιόλας το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλο νυχτερινό μαγαζί της Χίου, στους ήχους παραδοσιακής αλλά και μοντέρνας μουσικής.

Με τη δράση αυτή ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ έδωσε την ευκαιρία στους Σαμιώτες εφήβους να γνωρίσουν τη μουσικοχορευτική παράδοση της Χίου, το ίδιο το νησί αλλά και να κάνουν νέους φίλους. Επίσης ο ΧΟΡ.Ο.Σ ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον Χιώτη χοροδιδάσκαλο μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο φίλων και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνεχίζει το έργο του στις τέχνες και τον πολιτισμό, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στα μέλη και τους χορευτές του.

Εύχονται Θερμές ευχές για ‘Καλές Γιορτές’, σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: