Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αύξηση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις στο Βόρειο Αιγαίο



Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την απόφαση εκχώρησης ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και ακολούθως στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), προκειμένου να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός δανεισμού- μικροπιστώσεων για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθούν αναπτυξιακές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση του επενδυτικού κλίματος στα νησιά μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), ως ενδιάμεσος φορέας της δράσης αυτής, λαμβάνει τους πόρους των 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να προωθήσει τη διαδικασία για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: