Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Σάμος: Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Στατιστικής και Ανάλυσης Δεδομένων του ΣΑΧΜ.



Η κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ) του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 διάλεξη με ομιλήτρια την Αντιπρόεδρο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής κα Μαρία-Άννα Παπαμιχαήλ. 

 Η διάλεξη εντάσσεται στα πλαίσια δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Στατιστικής και Ανάλυσης Δεδομένων του ΣΑΧΜ.

Η ομιλία της κας Παπαμιχαήλ με τίτλο «Ο Έλληνας αναλογιστής και διαχειριστής κινδύνου στην κοινωνική ασφάλιση και στα ταμεία σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον εργασίας» επικεντρώθηκε στην αναλογιστική επιστήμη και στο επάγγελμα του αναλογιστή και ανέδειξε τη σημασία της επιστήμης αυτής στη διαχείριση και τον έλεγχο της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και των επαγγελματικών ταμείων, με μακροχρόνια προοπτική. Την εκδήλωση συντόνισαν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κκ. Σ. Ξανθόπουλος και Π. Χατζόπουλος. 

Η εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα τους 1ου ορόφου της Εμπορικής Σχολής ήταν κατάμεστη αφού, όπως αναμενόταν για ένα τόσο ουσιώδες θέμα, συγκέντρωσε πληθώρα φοιτητών, Καθηγητών και προσκεκλημμένων από τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: