Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

H Θεατρική Ομάδα Σάμου, μάγεψε το κοινό της Πάρου

Του Στέλιου Μάρκου


Κατάμεστη από κόσμο ήταν η Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ στην Παροικία της Πάρου το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου όπου παρουσιάστηκε η περίφημη, κλασική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Τρικυμία» από τη Θεατρική Ομάδα Σάμου.

Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλλης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό μιλώντας για το υψηλό επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων και τους ταλαντούχους ερασιτέχνες ηθοποιούς...

Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, ο Έπαρχος κ. Μπιζάς, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Μαρινόπουλος και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Εντυπωσιακά πλούσια σκηνικά, πολυάριθμοι ηθοποιοί επί σκηνής και μαγευτική θεατρική ατμόσφαιρα συνέθεταν την μεγαλειώδη αυτή παράσταση ενός κλασικού σαιξπηρικού έργου το οποίο αποδόθηκε εξαιρετικά και μάγεψε το κοινό.

Ο κόσμος, καταχειροκρότησε στο τέλος τους ηθοποιούς της Θεατρικής Ομάδας Σάμου οι οποίοι ενσάρκωσαν εξαίρετα τους απαιτητικούς ρόλους της σαιξπηρικής παράστασης. 

Το έργο αυτό, που πιστεύεται ότι ήταν το τελευταίο που συνέγραψε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, έχει ως κεντρικό θέμα τη μαγεία η οποία στο τέλος αποκηρύσσεται από τον πρωταγωνιστή, και αντί αυτής, προτείνεται η αξία του καλού παραδείγματος, της τιμιότητας και της ηθικής στη θέση της εκδίκησης και της τιμωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: