Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος σημαντικός θεσμός γεννήθηκε στη Σάμο...



Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στη Σάμο, αυτός της 1ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης στη Σάμο, που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου, με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων από την Αραβησσό Πέλλας, τη Μύκονο, τη Σκάλα Ωρωπού καθώς και έξι πολιτιστικούς συλλόγους της Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν:


1) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραβησσού Πέλλας ‘Παύλος Μελάς’

2) ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου ‘Οι Ανεμόμυλοι’

3) ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού

4) ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

5) το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου

6) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ‘Ο Καπετάν Λαχανάς’

7) η Χορευτική Ομάδα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου

8) ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Χώρας-Ποτοκακίου «H ΕΙΡΗΝΗ»

9) και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος ‘Η ΡΙΒΑ’

Η διοργάνωση κορυφώθηκε με μια μεγάλη παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017, στην οποία όλες οι χορευτικές ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με αποτέλεσμα το πλήθος θεατών να απολαύσει μια υπέροχη εκδήλωση. 

Για τη συνέχεια, κάντε "κλικ" πιο κάτω:


Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού κ. Ιωάννης Μανδουραράκης, η δημοτική σύμβουλος κα Ζωή Τσερέ, ο δημοτικός σύμβουλος τις μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Τριανταφύλλου, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σάμου, καθώς και μέλη πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του νησιού μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους χορευτές, τους χοροδιδασκάλους και τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους στην παράσταση, καθώς και στους μουσικούς από την Μύκονο κ. Γιάννη Ασημομύτη στην τσαμπούνα και Λευτέρη Σικινιώτη (Καντενάσιος) στο τουμπάκι.

Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου Ικαρίας κ’ Κορσεών, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να έχει πέρα από πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Οι φιλοξενούμενες ομάδες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού μας με επισκέψεις στην πόλη της Σάμου, στο Καρλόβασι, πολλά χωριά, παραλίες αλλά και μνημεία, μουσεία και μονές του νησιού μας.

Επίσης δύο μεγάλα γλέντια πραγματοποιήθηκαν στο Ποσειδώνιο με τους σαμιώτες χορευτές, τους φιλοξενούμενους και τους μουσικούς να μας ‘ταξιδεύουν’ στα βήματα και τους ήχους όλης της Ελλάδας.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους που συμμετείχαν και τους χορευτές, τους χοροδιδασκάλους και τους μουσικούς που πήραν μέρος στην παράσταση.

Επίσης ευχαριστεί τους θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση, το Γενικό Λύκειο για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου, το ‘Μαυρογένειο’ ΕΠΑ.Λ και το Σ.Ε.Κ. Σάμου για τη διάθεση αιθουσών που χρησιμοποιήθηκαν για καμαρίνια, καθώς τη φύλακα, το προσωπικό καθαριότητας και το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος.

Η παράσταση θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αν δεν είχαν εθελοντικά προσφέρει τη βοήθεια τους η εκπαιδευτικός κα Αγγελική Λεβισιανού που έκανε την παρουσίαση της παράστασης και ο μαθητής Δημήτρης Τσιστινάκης που είχε την επιμέλεια σε ήχο και φως.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των κυριών Χαράς Σκούφου, Λίτσας Μαρκουλή, Στέλλας Σωτηράκη-Βαλεοντή και Έφης Λάζου στο συντονισμό των παραδοσιακών ενδυμασιών για τις ομάδες του ΧΟΡ.Ο.Σ, ενώ ευχαριστούμε για την παραχώρηση ενδυμασιών στον Όμιλο μας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας ‘ΕΙΡΗΝΗ’ και τον Σύλλογο Κυριών κ’ Δεσποινίδων Παγώνδα ‘Η Ομόνοια’.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου ευχαριστεί τα μέλη του Λίτσα Μαρκουλή, Στέλιο Μιχέλη, Νίκο Κορτέση, Γεωργία Σκάρου και Μάκη Ευαγγέλου που συνόδεψαν όλες τις μέρες τους φιλοξενούμενους στις ξεναγήσεις, δείχνοντας το μεγαλείο της Σαμιώτικης φιλοξενίας.

Σημαντική ήταν η συνεργασία με τον κύριο Χρήστο Γλαρό από το Πρακτορείο ‘Fournoi Travel’ καθώς και την εταιρεία Hellenic Sea Ways που παρείχαν έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των χορευτικών.

Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν η διεύθυνση και το προσωπικό του Ξενοδοχείου και του Εστιατορίου ‘Ποσειδώνιο’ για την ευχάριστη διαμονή, διατροφή καθώς και τα γλέντια που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους τους. Επίσης άξιοι επαίνων είναι και οι σαμιώτες μουσικοί που έπαιξαν την Παρασκευή το βράδυ στο γλέντι για τους συμμετέχοντες.

Συγχαίρουμε το τυπογραφείο Image για τον σχεδιασμό της αφίσας, και ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην παράσταση τη Σαμιακή Τηλεόραση και τον κύριο Χάρη Ζαβουδάκη, καθώς και τον κ. Αλέξη Κομνηνό από το Radio Café 102,4.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαρία Παπαδαμ ειδική συνεργάτη του Δημάρχου Σάμου για την πολύτιμη βοήθεια της σε θέματα οργάνωσης, καθώς και το Δήμο Σάμου που για μία ακόμη φορά στήριξε τις προσπάθειες μας.

Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται τόσο στη συμμετοχή των συλλόγων από τη Σκάλα Ωρωπού, τη Μύκονο και την Αραβησσό Πέλλας που ταξίδεψαν μέχρι τη Σάμο και έδωσαν το δικό τους ηχόχρωμα, όσο και στη συμμετοχή ιστορικών αλλά και νεότερων συλλόγων του νησιού μας που μαζί με τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ απέδειξαν ότι με τη συνεργασία μπορούμε να ζήσουμε στο νησί μας υπέροχες στιγμές παράδοσης και πολιτισμού.

Η 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στη Σάμο, ήταν ένα όραμα που έγινε θεσμός και ευχόμαστε όλοι του χρόνου να υλοποιηθεί με ακόμα υψηλότερους στόχους και πολύ περισσότερες συμμετοχές.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ την ερχόμενη Τρίτη 26/09 στις 7 το απόγευμα ξεκινά τα μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών στη πόλη της Σάμου (αίθουσα γυμναστικής Γενικού Λυκείου Σάμου), και από την Τετάρτη 27/09 και στη Μαρίνα Πυθαγορείου και τον Παγώνδα. Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς θα δοθούν με επόμενο δελτίο τύπου σύντομα.

Εκ του Δ.Σ.
του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια: