Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Σάμος: Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής / οδοντιατρικής ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨


Στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨ ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Σάμου και με την εθελοντική συμμετοχή των μελών του δράση για τα παιδιά-μαθητές του νησιού μας.

Η πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη από εθελοντές Οδοντιάτρους Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα παρέμεινε στη Σάμο από 8 Μαΐου έως 24 Μαΐου 2017 και επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου μας υλοποιώντας προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο.


Τα Δημοτικά σχολεία που επισκέφθηκαν ήταν Αγίου Κωνσταντίνου, Βουρλιωτών, Παλαιοκάστρου, Κοκκαρίου, Παγώνδα, Πύργου, Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Βαθέος, 1ο Δημοτικό , 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Σάμου και Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕ. Συνολικά εξετάστηκαν από τους 1.100 εγγεγραμμένους μαθητές οι 930 μαθητές στους οποίους παραδόθηκε και ατομικό δελτίο προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου.



Από την εξέταση του μαθητικού πληθυσμού των Δημοτικών Σχολείων προέκυψε ότι η εικόνα της στοματικής υγιεινής τους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Οι υπεύθυνοι της κινητής μονάδας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου και με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και προγραμμάτισαν μελλοντικές δράσεις πρόληψης υγείας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: