Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σάμος: Παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνικής παρασκευής

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σχετικά με την παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρησης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ):

· Στα προϊόντα οικοτεχνικής παρασκευής (εκτός των τροφίμων που περιλαμβάνονταν μέχρι σήμερα) ανήκουν και τα εξής είδη:

1. Προϊόντα δημητριακών π.χ. πλιγούρι, μπομπότα κ.α.

2. Αρτοσκευάσματα πχ. παξιμάδια, φρυγανιές, αρτίδια, σταφιδόψωμα, κριτσίνια, βουτήματα, λουκουμάδες με μέλι, κουλούρια, λαγάνες, διπυρίτης άρτος (γαλέτα), φύλλο κρούστας, σφολιάτα, πίτες (αλμυρές και γλυκές).

3. Γλυκίσματα π.χ. χαλβάς με σιμιγδάλι, σάμαλι, ραβανί.

4. Προϊόντα φυτικής προέλευσης με ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, π.χ γλυκά αλείμματα και γλυκές πάστες φρούτων και λαχανικών, φρουι γλασέ, αμυγδαλωτά, εργολάβους, χαρουπόμελο, προϊόντα από σουσάμι.

5. Προϊόντα με έξτρα παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, που έχουν προστεθεί αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, αιθέρια έλαια, κ.α. σε συσκευασία έως δύο (2) λίτρων, με προϋπόθεση την τήρηση της νομοθεσίας περί ελαιολάδου.

6. Λοιπά τρόφιμα, π.χ. ξύδι, χυμοί φρούτων και λαχανικών σε συσκευασία έως ενός (1) λίτρου.

7. Προϊόντα σαπωνοποιίας από ελαιόλαδο.

· Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Σάμου, εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής από τον ενδιαφερόμενο.

· Η βεβαίωση εγγραφής στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ) ισχύει για τρία (3) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής της.

Για την ανανέωση της εγγραφής ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει στην αρμόδια ΔΑΟΚ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ένα μήνα πριν την λήξη της ισχύος της βεβαίωσης εγγραφής. Ταυτόχρονα δύναται να αιτηθεί και την προσθήκη νέων προϊόντων καθώς και την διαγραφή προϊόντων που δεν επιθυμεί πλέον να παράγει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Σάμου.


Η ΠΡ/ΝΗ ΔΑΟΚ ΠΕ ΣΑΜΟΥ
ΜΑΡΙΑ Δ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: