Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ανοιχτό σεμινάριο από τον Δήμο Αβδελίωδη


Με αφορμή την παρουσία του στην Πάτρα, όπου θα παρουσιάσει το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Ελένη» στις 31 ως 2 Απριλίου 2017 στο Θέατρο Γραμμές Τέχνης, ο σκηνοθέτης θα δώσει ανοιχτό σεμινάριο της Μεθόδου του (του ιδιαίτερου συστήματος που δουλεύει με τους ηθοποιούς). 

Το θέμα του σεμιναρίου έχει θέμα: «Ο τρόπος εκφοράς του λόγου, ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος του κειμένου»

Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, ερμηνευτές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου ώρες 10.30 - 13.30 στο Studio DERIDA Παπαδιαμαντοπούλου 23, Κάστρο, Πάτρα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:



«Το σεμινάριο, αποβλέπει στην κατανόηση του γεγονότος πως κατά την απαγγελία ενός κειμένου είτε αρχαίου είτε νέου, ο παράγων που ρυθμίζει την ορθότητα των σημασιών και του νοήματος της κάθε λέξης και της κάθε φράσης είναι, κατά κύριο λόγο, η ορθολογική προετοιμασία, που στηρίζεται στη λογική επεξεργασία της κάθε αυτόνομης νοηματικής φράσης, ώστε υπακούοντας σε λογικούς και ανάλογους αισθητικούς κανόνες να αποδώσει κατά την εκφορά της με ακρίβεια και πιστότητα το νόημα του κειμένου, αποφεύγοντας την παρερμηνεία ή την παρανόησή του.

Στόχος του εισαγωγικού αυτού σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί στην Πάτρα μια ομάδα ενδιαφερομένων ερμηνευτών οι οποίοι θα συνεχίζουν με την διδασκαλία, καθοδήγηση και εποπτεία του σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη να σπουδάζουν τη Μέθοδό του.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την εγγραφή.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα Σεμινάρια θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Μαρτίου 2016 στα τηλέφωνα: 2610969750 και με sms στο 6937049319, Μάρω Γαλάνη.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσκομίσουν ένα μικρό απόσπασμα από θεατρικό ή λογοτεχνικό κείμενο της επιλογής τους και με την καθοδήγηση του Δήμου Αβδελιώδη θα το προσεγγίσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Την οργάνωση του σεμιναρίου στηρίζουν ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών, Γραμμές Τέχνης, GG Events Patras, και Studio DERIDA.

Είσοδος ελεύθερη.»



Σχετικά δημοσίευματά μας: 01 02 03 04 05 06 07 

Δεν υπάρχουν σχόλια: