Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Έξοδος από την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση

Το έκτο κατά σειρά Βιβλίο του Δρ. Γιώργου Πασχαλίδη, παρουσιάζουμε σήμερα, με τίτλο " Έξοδος από την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση ".

“Δίκαιη κατανομή του πλούτου”

Η λέξη δίκαιο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα “διχώ” που σημαίνει μοιράζω. Απο την ίδια ρίζα προέρχεται και η λέξη διχόνοια. Όταν το δίκαιο απονέμεται χωρίς αρετή προκαλεί τον διχασμό, τη διχόνοια. Η οικονομική ανελευθερία κατά τον Αριστοτέλη έχει τρία σκέλη:

– την αισχροκέρδια
– την οικονομία και
– την φιλαργυρία

Οι τρείς αυτές μορφές ανελευθερίας πηγάζουν από την κακή ενεργειακή οικονομία του εαυτού μας. Συνεπώς δεν άλλαξε την κοινωνία το χρήμα, αλλά ο άνθρωπος, που με τη σκέψη του άλλαξε την εσωτερική κατανομή της δικής του ζωτικής ενέργειας και έπαψε να είναι ελεύθερα σκεπτόμενος. Έκτοτε, προβάλλει, αναπόφευκτα, την εσωτερική του σύγχυση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής του δραστηριότητας. Αυτόν τον άνθρωπο διέγνωσε ως “οικονομικά ανελεύθερο” ο Αριστοτέλης.

Υπάρχει θεραπεία!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε ο κάθε τύπος ξεχωριστά (αυτογνωσία) και στη συνέχεια όλοι μαζί (ετερογνωσία), την αντίστροφη πορεία προς τα πάνω, με οδηγό το φως της αληθινής ζωής (τυπολογία). Έτσι η ανθρωπότητα θα βρεθεί σε νέα βάση αυτή της :

– συνύπαρξης
– συνεργάσίας
– αγάπης και δημιουργίας

“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”

Το αρχαιοελληνικό ρητό που αποτυπώνει με σοφία το πνεύμα της βάσης και της ουσίας, της τυπολογίας. Υγεία στο πνεύμα και στην ψυχή, φέρει υγεία και στο σώμα, αλλά και αντίστροφα, σώμα με υγεία φέρει ψυχοπνευματική υγεία.

Η τυπολογία ορίζει ότι: Αν κάθε άνθρωπος γνωρίζει τον τύπο του, δηλαδή χαρτογραφήσει τους υφάλους της σκέψης του και της ακρότητάς του, είναι εύκολο πλέον γι’ αυτόν να τους αποφύγει.

Ταυτόχρονα ακολουθώντας ο κάθε τύπος την ενδεδειγμένη τροφοδοσία του οργανισμού του, του παρέχει τα απαραίτητα εκείνα διατροφικά στοιχεία που του είναι απαραίτητα για να αναχαιτίσει τη συμφόρηση των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Με άλλα λόγια ξεμπλοκάρει με τη διατροφή η δυναμική του σώματος τις πιέσεις στον εγκέφαλο, αφήνοντας την πληροφορία να μοιράζεται ελεύθερα στο ανθρώπινο σώμα. Η πληροφορία της τυπολογίας προσδιορίζει τη χαρακιά του κάθε τύπου και τον τρόπο απαλλαγής μας από την ακρότητα του χαρακτήρα του.

Από τη στιγμή που συνειδητοποιήσουμε ότι η υπερβολή είναι συνέπεια του κατοχικού συνδρόμου και όχι φυσική ανάγκη, θα νιώσουμε την ασφάλεια που προσφέρει η επάρκεια των αγαθών και αυτομάτως θα μετριάσουμε τις ποσότητες στις αγορές μας και θα μειώσουμε τη σπατάλη (ισχυρό, συνειδητό και ουσιαστικό πλήγμα στον υπερκαταναλωτισμό).

Είναι λάθος να διοχετεύουμε και στις επόμενες γενιές σύνδρομα που ταλανίζουν τον άνθρωπο σήμερα σχετικά με την οικονομική του ανελευθερία. Είναι λάθος να κλείνουμε τα παιδιά σε γυάλινους πύργους για να τα προστατεύψουμε τάχα, από τι; από τη ζωή;

Επίσης είναι λάθος να φορτώνουμε τα παιδιά με τις οικονομικές δυσκολίες του σπιτιού. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια, την οποία όμως πρέπει να διαχειριζόμαστε εμείς. Έτσι δεν υποτιμάμε τη νοημοσύνη τους αλλά και δεν γκρεμίζουμε το όραμά τους για τη θετική εικόνα των πραγμάτων.

Άλλωστε η κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης (το σπίτι μας είναι η μικρογραφία της κοινωνίας και της επικρατούσας κατάστασης) εξετάζεται από λάθος οπτική γωνία όσο ερμηνεύεται σαν τέλος και όχι σαν μια καλή ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για το νέο άνθρωπο να συνειδητοποιήσει ποιός πραγματικά είναι και να ξαναβρεί το χαμένο του εαυτό. Μην στερείτε απο τον εαυτό σας και τα παιδιά σας αυτή τη μεγαλειώδη ευκαιρία.

“Το Χάος υποκλήθηκε μπροστά στην Αγάπη – Δημιουργία, στην Αρχή των Πάντων”.

Μην αφήνετε την ξελογιάστρα σκέψη να σας παίζει παιγνίδια τρόμου και εξουσίας. Χρησιμοποιείστε τη “Νέα Γνώση” ως εγχειρίδιο αναγνώρισης και κατάκτησης της οικονομικής ελευθερίας σας.

http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: