Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Εισήγηση στο Παγκόσμιο συνέδριο Εκπαίδευσης – Δουβλίνο 2016


Σήμερα Δευτέρα 25 Απριλίου ο καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης θα βρίσκεται στο Δουβλίνο όπου και θα παραστεί στο Παγκόσμιο συνέδριο Εκπαίδευσης στην Ιρλανδία. 


Θα παρουσιάσει την εργασία του με τίτλο «Διδασκαλία και αυτοβελτίωση με βάση το μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis». 

Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να μελετήσει πώς ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βασισμένο στο Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis συμβάλλει στην βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή, αλλάζει καθολικά τον χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δημιουργεί επιτυχημένους και ευτυχισμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Η έρευνα έδειξε πως η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis συμβάλλει στην αυτό-πραγμάτωση (self-development) του εκπαιδευτικού και στην άρση των εμποδίων στην εργασία του μέσα από τη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτόν, τον μαθητή και τον γονέα. 

Η καλλιέργεια της αυτογνωσίας και ετερογνωσίας κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος συνέβαλλαν στην ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, σχέσεων αποδοχής και αγάπης, οι οποίες αποτελούν το καταλληλότερο έδαφος για να ευοδωθεί οποιαδήποτε μαθησιακή διαδικασία

http://www.georgepaschalidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: