Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της


Η Νομαρχιακή Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Στην πρόταση αυτή εμπεριέχονται μέτρα λιτότητας, υφεσιακά, ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και μέτρα που παραβιάζουν την εντολή της 25 Γενάρη, τις προγραμματικές της δηλώσεις, την εντελώς πρόσφατη εντολή του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και την ελπίδα του λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Μετά από 5 χρό­νια μνη­μο­νι­κών πο­λι­τι­κών που οδή­γη­σαν τη χώρα σε ανε­πα­νά­λη­πτη κοι­νω­νι­κή και οι­κο­νο­μι­κή κα­τα­στρο­φή, βρι­σκό­μα­στε στην πιο κρί­σι­μη στιγ­μή της νε­ό­τε­ρης Ελ­λη­νι­κής ιστο­ρί­ας. Οι απο­φά­σεις της Κυ­βέρ­νη­σης θα κρί­νουν το μέλ­λον του λαού για δε­κα­ε­τί­ες . Το πρω­το­φα­νές σύ­στη­μα εκ­βια­σμών, πιέ­σε­ων και τρο­μο­κρα­τί­ας , από δα­νει­στές και συ­στη­μι­κά ΜΜΕ, δε πρέ­πει σε καμία πε­ρί­πτω­ση να ανα­τρέ­ψει τα αντι­μνη­μο­νια­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά κόμ­μα­τος και κυ­βερ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος πάνω στα οποία χτί­σα­με ισχυ­ρούς δε­σμούς με κοι­νω­νι­κά , λαϊκά και τα­ξι­κά κι­νή­μα­τα που απο­τε­λούν τη με­γα­λύ­τε­ρη πο­λι­τι­κή επέν­δυ­ση που πε­τύ­χα­με τα τε­λευ­ταία χρό­νια και δε πρέ­πει να διαρ­ρα­γεί.

Επί­σης θε­ω­ρού­με άδικο και ανη­συ­χη­τι­κό για την σχέση κόμ­μα­τος κυ­βέρ­νη­σης ότι δεν λή­φθη­καν υπόψη οι ομό­φω­νες απο­φά­σεις της Νο­μαρ­χια­κής μας επι­τρο­πής, όπως και άλλων νη­σιω­τι­κών να μην αλ­λά­ξει το ει­δι­κό κα­θε­στώς για το ΦΠΑ στα νησιά, όπως επί­σης να μην προ­χω­ρή­σει η αποι­κιο­κρα­τι­κή πα­ρα­χώ­ρη­ση των πε­ρι­φε­ρεια­κών αε­ρο­δρο­μί­ων (και της ΣΑΜΟΥ), καθώς και η λοιπή πα­ρα­χώ­ρη­ση της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας.

Ση­μειώ­νου­με ότι, παρά τις όποιες υπο­σχέ­σεις για επι­στρο­φή της έκ­πτω­σης ΦΠΑ στους μό­νι­μους κα­τοί­κους, η αύ­ξη­ση του ΦΠΑ θα έχει επι­πτώ­σεις στον Του­ρι­σμό, όταν στην απέ­να­ντι ακτή οι Γερ­μα­νι­κών και άλλων Ευ­ρω­παϊ­κών Κρα­τών συμ­φε­ρό­ντων επι­χει­ρή­σεις, έχουν πολύ ευ­νοϊ­κό­τε­ρο κα­θε­στώς. Για δε την πα­ρα­χώ­ρη­ση των αε­ρο­δρο­μί­ων το­νί­ζου­με ότι ως Ορ­γά­νω­ση πρω­το­στα­τή­σα­με στις αντι­δρά­σεις ενά­ντια στις απο­φά­σεις της προη­γού­με­νης Κυ­βέρ­νη­σης συ­ντο­νί­ζο­ντας και τους ερ­γα­ζό­με­νους και άλλες πα­ρα­γω­γι­κές ομά­δες σε αυτόν τον αγώνα και τώρα έχου­με τε­ρά­στιο συ­νει­δη­σια­κό πρό­βλη­μα, όπως επί­σης πρό­βλη­μα στην σχέση μας με το κί­νη­μα, αν δεν συ­νε­χί­σου­με με κάθε τρόπο τις αντι­δρά­σεις και απέ­να­ντι σε αυτή την Κυ­βέρ­νη­ση.

Τέλος ανη­συ­χού­με πολύ διότι στην συμ­φω­νία ανα­φέ­ρε­ται ρητώς ότι θα πρέ­πει να αρ­θούν όλες οι μο­νο­με­ρείς ενέρ­γειες στις οποί­ες έχει προ­βεί η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση. Αυτό δη­μιουρ­γεί προ­βλή­μα­τα τόσο στα ευ­νοϊ­κό­τε­ρα μέτρα για τους ανα­σφα­λί­στους που προ­ώ­θη­σε με με­γά­λη κα­θυ­στέ­ρη­ση αυτή η Κυ­βέρ­νη­ση όσο και για τα προ­βλή­μα­τα των υπερ­χρε­ω­μέ­νων πο­λι­τών απέ­να­ντι στις Τρά­πε­ζες, την Εφο­ρία και τα Ασφα­λι­στι­κά Τα­μεία. Κιν­δυ­νεύ­ουν επί­σης οι επα­να­προ­λή­ψεις «δια­θέ­σι­μων» και απο­λυ­μέ­νων δη­μο­σί­ων υπαλ­λή­λων. Τέλος δια­φαί­νε­ται και τε­ρά­στια ζημιά από τις προ­ω­θού­με­νες ρυθ­μί­σεις για την πρω­το­γε­νή πα­ρα­γω­γή, το κύριο μας ερ­γα­λείο για την δια­τρο­φι­κή επάρ­κεια και ένα πολύ ση­μα­ντι­κό επί­σης για την πα­ρα­γω­γι­κή ανα­συ­γκρό­τη­ση της χώρας.

Έστω και την ύστα­τη στιγ­μή κα­λού­με την κυ­βέρ­νη­ση να μη φέρει στην βουλή τους εφαρ­μο­στι­κούς νό­μους τους οποί­ους επέ­βα­λαν με «μα­φιό­ζι­κο», εκ­βια­στι­κό τρόπο οι δα­νει­στές και, εφό­σον δεν υπάρ­χει άλλη προ­ο­πτι­κή, πριν την εφαρ­μο­γή οποιου­δή­πο­τε μέ­τρου, να ζη­τή­σει νέα λαϊκή εντο­λή. Εξυ­πα­κού­ε­ται ότι ως κόμμα είναι αδύ­να­το να κα­τέλ­θου­με σε ένα τέ­τοιο αγώνα ως πο­λι­τι­κή δύ­να­μη η οποία θα εφαρ­μό­ζει σκλη­ρές μνη­μο­νια­κές πο­λι­τι­κές, θα αναι­ρεί τη μέχρι σή­με­ρα συ­νο­μο­λο­γού­με­νη πο­ρεία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, θα απλώ­νει την απο­γο­ή­τευ­ση στο κί­νη­μα και στην Αρι­στε­ρά στην Ελ­λά­δα αλλά και στην Ευ­ρώ­πη, και, ακόμη χει­ρό­τε­ρα, δε θα δίνει διέ­ξο­δο και προ­ο­πτι­κή στα τρα­γι­κά οι­κο­νο­μι­κο­κοι­νω­νι­κά προ­βλή­μα­τα της χώρας.

Είναι η ώρα το κόμμα στο σύ­νο­λό του, να πε­ρι­φρου­ρή­σει το ρι­ζο­σπα­στι­κό αντι­μνη­μο­νια­κό χα­ρα­κτή­ρα του, τις συ­νε­δρια­κές του απο­φά­σεις και τις δε­σμεύ­σεις του απέ­να­ντι στην ερ­γα­τι­κή τάξη και τα λαϊκά στρώ­μα­τα και να απο­φύ­γει μια εξέ­λι­ξη με αρ­νη­τι­κές συ­νέ­πειες.

Στην κα­τεύ­θυν­ση αυτή κρί­νε­ται απα­ραί­τη­τη η άμεση σύ­γκλι­ση της Κ.Ε καθώς και οι συ­νε­δριά­σεις όλων των κομ­μα­τι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων και αυτό μόνο ως αρχή για δη­μο­κρα­τι­κή διερ­γα­σία σε ευ­ρύ­τε­ρα κομ­μα­τι­κά σώ­μα­τα, αν απαι­τη­θεί, ακόμα και σε έκτα­κτο συ­νέ­δριο. Δεν είναι δυ­να­τόν κα­νείς να χρε­ω­θεί μια επα­πει­λού­με­νη διά­σπα­ση χωρίς κά­θο­δο στην βάση του κόμ­μα­τος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: