Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Aλ. Τσίπρας: "Ο Σοφοκλής μας έμαθε πως o υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο του ανθρώπου". (Video)




Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία και έξοδο από την κρίση.

"Οι προτάσεις μας επικεντρώνονται σε μεταρρυθμίσεις με σκοπό να αλλάξουν την Ελλάδα, μεταρρυθμίσεις που τα Μνημόνια δεν ήθελαν να γίνουν" τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας και την αναδιάρθρωση του χρέους δεν επιβαρύνουν τον Ευρωπαίο φορολογούμενο.

Περιλαμβάνουν δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Η πρότασή μας προς τους θεσμούς περιλαμβάνει: αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αισθάνεται πως δεν έχει άλλη επιλογή, από το να απελευθερωθεί από αυτή την αδιέξοδη πορεία των μνημονιακών προγραμμάτων που εφαρμόζονται για 5 χρόνια τώρα στη χώρα και απέτυχαν.

"Δεν είμαι από τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι για όλα τα δεινά της Ελλάδας φταίνε οι ξένοι" εξήγησε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με έρευνα το 10% των Ελλήνων διαχειρίζεται το 56% του εθνικού πλούτου. Ενώ εξήγησε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα κράτος πελατειακό, ενίσχυσαν τη διαφθορά και τη διαπλοκή με την οικονομική εξουσία.

"Τώρα καλούμαστε να βρούμε έναν γόνιμο & έντιμο συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγουμε μια ιστορική ρήξη που θα ανατρέψει τη παράδοση E.E." υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Μετά από μια έντονη συζήτηση που επακολούθησε ο πρωθυπουργός απάντησε στους ευρωβουλευτές που άσκησαν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση κυρίως επικεντρώνοντας στις ελληνικές προτάσεις.

Χαρακτηριστικό ήταν το κλείσιμο της δευτερολογίας του όπου αναφέρθηκε στην Αντιγόνη του Σοφοκλή. "Ο Σοφοκλής μας έμαθε πως υπάρχουν στιγμές που υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο του ανθρώπου".

\
Κάντε "κλικ" πιο κάτω για να δείτε σε μορφή Βίντεο, την δευτερολογία του Πρωθυπουργού




http://www.avgi.gr/

Σχετικό δημοσίευμά μας: Εδώ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: