Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Καταγγελία του Ξυλοδαρμού Αλλοδαπού εργαζόμενου στα Βοτσαλάκια Σάμου

Η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες Σάμου, καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό μετανάστη εργαζόμενου ,όπως μας αναφέρθηκε, στα Βοτσαλάκια Σάμου, την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, ώρα 4 το απόγευμα, από δύο μόνιμους κατοίκους (ένας άντρας και μία γυναίκα) της περιοχής Όρμου – Κάμπου Μαραθοκάμπου. 

Η επίθεση έγινε σε κεντρικότατο σημείο του Κάμπου μπροστά στα μάτια περαστικών, ντόπιων και τουριστών. Ο ξυλοδαρμός συνοδεύτηκε από επαίσχυντα ρατσιστικά σχόλια, που αφορούσαν στην καταγωγή και την οικογένεια του θύματος.

Η Κίνηση καταγγέλλει την θρασυδειλία και τον τραμπουκισμό, την ελεεινή ρατσιστική συμπεριφορά των θυτών και δηλώνει εμπράκτως την συμπαράσταση της στο θύμα. Τέτοιου τύπου συμπεριφορές, που προσβάλλουν κάθε ανθρώπινο ον, δεν θα πρέπει να είναι ανεκτές με κανένα τρόπο. 

Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο από όλους μας με την καθημερινή μας στάση και όχι με την ανοχή μας και την αποσιώπηση τέτοιων περιστατικών, που δυστυχώς όλο και πληθαίνουν γύρω μας.

Ας μην περιμένουμε μόνο από τις Αρχές να πράξουν τα νόμιμα, αλλά και εμείς οι ίδιοι ας απομονώσουμε και ας αντιμετωπίσουμε, με τη φωνή μας και τη συμμετοχή μας, ανθρώπους που τολμούν να δέρνουν με τόση άνεση, λες και κάνουν κάτι τελείως φυσικό.

· Να ολοκληρωθούν σύντομα οι δικαστικές διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το θύμα.

· Κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να είναι μόνος του μπροστά στο ρατσισμό.

· Ο φόβος σπάει όταν ενώνονται πολλές φωνές μαζί.

· Καμία ανοχή, ποτέ και πουθενά στους ρατσιστές, ξενοφοβικούς τραμπούκους.

· Αλληλεγγύη στους μετανάστες .

· Είμαστε ΜΑΖΙ –Διεκδικούμε ΜΑΖΙ.

Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες Σάμου

Τηλ.επικ. : 6984626961
6973314229

Δεν υπάρχουν σχόλια: