Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ποιος θα είναι ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου ?


Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφραστεί για την ανάγκη αλλαγής του σχετικού Νόμου, όπου οι Διοικητές και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων θα ήταν αιρετοί και θα ψηφίζονταν από τους εργαζόμενους στο χώρο αλλά και τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες μέσω των φορέων, κάτι που ακόμα δεν έχουμε δει.

Από την άλλη όμως αυτές τις μέρες ο Υπουργός Υγείας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι αποφασισμένος από ότι μαθαίνουμε να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές μόνο των Διοικητών των Γενικών Νοσοκομείων όλης της Χώρας με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αφήνοντας τα παλαιά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του κάθε Νοσοκομείου.



Ανεξάρτητα λοιπόν αν τα ίδια αυτά τα συμβούλια είναι υποβαθμισμένα έως σήμερα, αφού ο Πανίσχυρος κάθε φορά Διοικητής, παίρνει αποφάσεις, υπογραφεί, ορίζει, και με λίγα λόγια "στρατιωτικά" διοικεί, αν δεν αλλάξουν τα Δ.Σ έχει αντιληφθεί ο κ. Κουρουμπλής ότι ενδέχεται τα παλαιά Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων να μην συμφωνούν με τις πρακτικές του Διοικητή ? Και σε μια τέτοια περίπτωση τι θα γίνεται? 

Από την άλλη κ. Κουρομπλή, με ποιο τρόπο θα επιλεγούν και θα ορισθούν τελικά οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων ? Με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια θα γίνουν οι οποιεσδήποτε επιλογές ? Γιατί δεν αλλάζετε τον απαράδεκτο αυτό ισχύοντα Νόμο?  Εν τέλει σε τι διαφέρει η σημερινή διακυβέρνηση όσο αφορά τη στελέχωση των θεσμών από τις προηγούμενες ? Γιατί αποφεύγετε τη διαφάνεια, τη διαβούλευση και την λαϊκή ψήφο ? Γιατί ξεχνάτε τις προεκλογικές θέσεις - δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ? 

Εμείς βέβαια θεωρούμε ότι η εκ βάθρων τροποποίηση του ισχύοντος Νόμου είναι απαραίτητη άμεσα, αφού η Αριστερά πρέπει να τελειώνει με τις μεθοδεύσεις που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, διορίζοντας ουσιαστικά τον κάθε "αποτελεσματικό δικό τους παράγοντα" στη θέση των Διοικητών των Νοσοκομείων, μακριά από τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, μακριά από τους φορείς χωρίς ιδιαίτερη διαφάνεια και χωρίς διαβούλευση.

κ. Υπουργέ, οι δημοκρατικές θεσμικές αλλαγές που χρειάζονται δεν κοστίζουν από τη μια και κάνουν την "διαφορά" για το νέο ήθος της Αριστεράς από την άλλη.



Σύμφωνα λοιπόν από ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες μας, και οι οποίες προέρχονται μέσα από το χώρο του Νοσοκομείου Σάμου "Άγιος Παντελεήμων"...το προηγούμενο διάστημα αρκετά ονόματα ακούστηκαν, αλλά διαψεύστηκαν στη συνέχεια. 

Αυτές τις μέρες λοιπόν φαίνεται σαν επικρατέστερο άτομο για τη θέση αυτή, χωρίς να διαψεύδεται έως σήμερα, ο κ. Θεόφιλος Λάζαρος. 

Ποιος είναι ο κ. Θεόφιλος Λάζαρος ?

Ο Λάζαρος Ν. Θεόφιλος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νάξο.


Είναι πτυχιούχος Επόπτης Δημόσιας Υγείας του ΚΑΤΕΕ Αθήνας και πτυχιούχος Χημικός του Πανεπιστημίου Αθήνας.


Σταδιοδρομία στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση


  • Έπαρχος Νάξου 1994-1995
  • Περιφερειακός Διευθυντής Νομού Σάμου 1995-1996
  • Ειδικός Σύμβουλος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων 1999-2002
  • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου 1999-2002
  • Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Σάμου "Άγιος Παντελεήμων" 2002-2004
  • Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων 
  • Μέλος του Δ.Σ. του Α΄ Πε.Σ.Υ.Π. Νοτίου Αιγαίου 2003-2005
  • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Α.Ε. 2004- 
  • Αντινομάρχης Κυκλάδων 2004

Κοινωνική Δράση

  • Πρόεδρος Συλλόγου Χωραιτών Νάξου
  • Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων
  • Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου
  • Πρόεδρος και Επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Κυκλαδικού Τύπου
  • Εκδότης της εφημερίδας "Χωραίτης"
  • Ο Λάζαρος Ν. Θεόφιλος έχει δημοσιεύσεις σε θέματα Διοίκησης, Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης της Νάξου

Σήμερα είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Στήριξης Κ.Υ. - Νοσοκομείου Νάξου και είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο, Μαρία Χωριανοπούλου και έχει δύο κόρες, την Παρασκευή-Αντωνία και την Δήμητρα-Νίκη

Υ.Γ Επειδή ακόμα τίποτα δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί, και αφού όπως αναφέρουμε πιο πάνω, οι πληροφορίες μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η είδηση αυτή προφανώς δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη από τη Συντακτική Ομάδα του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ". 

Ας δούμε τον ισχύοντα ακόμα τρόπο επιλογής που άμεσα ειναι απαραίτητο να αλλάξει Εδώ....!



"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΑΝΘΗ είπε...

Μακάρι.Ενα άτομα αξιόλογο,ικανότατο και έντιμο , με γνώσεις Δημόσιας Διοίκησης καθώς είσης και του Νοσοκομείου μας.Ευχομαι και ελπίζω να είναι αλήθεια.