Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Παραιτήθηκε η Λούκα Κατσέλη - video - (Αποκλειστικό)


Ολοκληρώθηκαν απόψε το βράδυ με επιτυχία οι εργασίες της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της "Κοινωνικής Συμφωνίας". Πολλά στελέχη της "Κοινωνικής Συμφωνίας" συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα αλλά και έλαβαν το λόγο για να καταθέσουν την προβληματική τους.


Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η πολιτική αυτονομία του κόμματος σε σχέση με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς που συνεργάζεται και η ανάγκη επέκτασης του πολιτικού σχεδιασμού για το δυνάμωμα της οργανωτικής λειτουργίας.

Οι ιδρυτικοί στόχοι της "Κοινωνικής Συμφωνίας" επαναβεβαιώθηκαν και όσο αφορά την προσπάθεια διεύρυνσης αλλά και συγκρότησης ενός μαζικού χώρου της σοσιαλιστικής και πατριωτικής Αριστεράς καθώς και η συνέχιση των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής της υποτέλειας των μνημονίων μέσα στις νέες ευνοϊκότερες πολιτικές συνθήκες.

Δημιουργική κριτική αναπτύχθηκε σε τομείς της Κυβερνητικής Πολιτικής καθώς και εναλλακτικές προτάσεις, όπως το τεράστιο ζήτημα της ανάγκης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.


Σοβαρότατο ρόλο στην όλη συζήτηση έπαιξε η εισήγηση της Λούκας Κατσέλη για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, την οικονομία, τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, το νέο ρόλο του κόμματος στις εξελίξεις, κ.α

Στη συνέχεια η κα Κατσέλη αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και τις ομάδες των γραφείων, υπέβαλε την παραίτησή της στην Π.Ε λόγω του ασυμβίβαστου που υπάρχει με το νέο θεσμικό της ρόλο σαν Πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας.


Στη συνέχεια πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην Βουλευτή Ηλείας τον Τάκη Δημητρουλόπουλο.

Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε άλλη πρόταση ή αυτοπρόταση, η ψηφοφορία έγινε δια ανατάσεως της χειρός και παμψηφεί εκλέχτηκε ο Τάκης Δημητρουλόπουλος ως ο νέος Πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας".

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η απερχόμενη Πρόεδρος Λουκά Κατσέλη, η ψυχή της "Κοινωνικής Συμφωνίας", παραμένει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. 

Ποιος είναι ο Νέος Πρόεδρος ?


Ο Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος ήταν νομάρχης Ηλείας από το 1999 ως το 2007, βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από το 2013 μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Γεννήθηκε το 1955 στα Κρέστενα και σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τα πολιτικά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της ΠΑΣΠ από το 1974 έως το 1977. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στη συνέχεια διορίστηκε καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και από το 2013 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Το 1991 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Κρεστένων και το 1994 νομαρχιακός σύμβουλος Ηλείας. Το 1998 κατήλθε ως υποψήφιος στις εκλογές για τη νομαρχία Ηλείας και εξελέγη νομάρχης, με ποσοστό 55,3%. Στις επόμενες εκλογές, επανεξελέγη νομάρχης με ποσοστό 55,8%. Διεκδίκησε έδρα στις εκλογές του 2007 και στις εκλογές του 2009, κατά τις οποίες εξελέγη βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, κατέστη ανεξάρτητος και το Μάρτιο του 2012 προσχώρησε στην Κοινωνική Συμφωνία της Λούκα Κατσέλη. 

Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Γωγώ Μιχαλοπούλου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Αγγελική και τον Μιχάλη.


Εμείς από τον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ" ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Λούκα Κατσέλη στο νέο της σοβαρότατο ρόλο στον Τραπεζικό χώρο και στον Τάκη Δημητρουλόπουλο τον νέο Πρόεδρο της Κ.Σ καλή δύναμη στις νέες μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνει.






"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: