Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Γιατί δεν κατέθεσε στεφάνι ο Βουλευτής Σάμου ?


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος στο Νησί της Σάμου, η Εθνική Γιορτή του Λαϊκού Ξεσηκωμού και της επανάστασης στις 25 Μάρτη του 1821.

Στον Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Δοξολογία ενώ στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πλατείας Πυθαγόρα Σάμου και  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων.  Ακολούθησε η παρέλαση στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της Πρωτεύουσας. 

Όμως να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπό της στη Σάμο για την Εθνική Γιορτή, ενώ μάθαμε ότι σε άλλες πρωτεύουσες Νομών η νέα Κυβέρνηση της Αριστεράς εκπροσωπήθηκε από Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γραμματείς Υπουργείων. 

Ο Βουλευτής Σάμου ενώ βρισκόταν στη Σάμο δεν εμφανίστηκε ούτε στην Δοξολογία αλλά κυρίως ήταν απών στις καταθέσεις στεφάνων, στις αποδώσεις τιμής των νεκρών ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης. Στη συνέχεια εθεάθη να παρακολουθεί την παρέλαση. 

Μπορούμε βέβαια να κατανοήσουμε γιατί απέφυγε την εξέδρα των επισήμων αφού η εξέδρα σημαίνει εννοιολογικά ένα δήθεν σκαλοπάτι πιο πάνω από τον κόσμο, και σε αυτό φυσικά συμφωνούμε μαζί του.  









Από την άλλη όμως εύλογα ρωτάμε:



  • Γιατί η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε στο Νησί μας ?
  • Γιατί δεν εμφανίστηκε ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης στην προχθεσινή πρωινή Δοξολογία ?
  • Γιατί ο κ. Βουλευτής Σάμου περιφρόνησε τους νεκρούς του Εθνικοαπελευθερωτικού  αγώνα με την απουσία του στην κατάθεση στεφάνων ?
  • Για τον κ. Σεβαστάκη, μήπως έκαναν λαϊκισμό καταθέτοντας στεφάνι ο κ. Τσιρίγος από τους ανάπηρους πολέμου και ο κ. Νίκος Νόου εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης ?
  • Μήπως ενοχλεί την πολιτική του αισθητική, το κάθε τι που έχει το πρόθεμα "εθνικό", διατηρώντας για λογαριασμό του μια κοσμοπολίτικη και διεθνιστική λογική ?
  • Μήπως η απουσία του από τη Δοξολογία ερμηνεύεται ότι "οι εκκλησιαστικές φιέστες" για τον κ. Βουλευτή δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την Αριστερά, αλλά αν είναι έτσι γιατί συμμετείχε ο ίδιος σε λειτουργία στο Καρλόβασι την περασμένη εβδομάδα ?
  • Έχει αντιληφθεί ο κ. Σεβαστάκης ότι δεν είναι πλέον ένα απλό φυσικό πρόσωπο, αλλά εκφράζει ένα σημαντικό πολιτικό θεσμό ?


    Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα Νησιά στο Β. Αιγαίο δεν έμειναν στο ιδεολόγημα και κράτησαν την ευθύνη του θεσμικού τους ρόλου στις προχθεσινές εκδηλώσεις που συμμετείχαν.

    Εμείς περιμένουμε να μας απαντήσει ο κ. Βουλευτής στα ερωτήματά μας, που με χαρά αμέσως θα δημοσιεύσουμε. 

    Αν του κ. Δημήτρη Σεβαστάκη δεν του αρέσει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο των εορτών, σαν Βουλευτής έχει την δυνατότητα με τροπολογία να το αλλάξει, διαφορετικά δεν είναι τουλάχιστον κομψό η τόσο προκλητική παραβίασή του από τον ίδιο. 

    κ. Δημήτρη Σεβαστάκη θα πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν είναι καιρός για μοναχικούς δρόμους, αλλά αντίθετα για συλλογικές προσπάθειες, δεν είναι καιρός για ατομικά ζεϊμπέκικα αλλά για μαζικά χασάπικα. 

    Ο φιλολογικός τρόπος της πολιτικής που χρησιμοποιείτε έως σήμερα κ. Σεβαστάκη είναι λογοτεχνία, δεν είναι όμως πολιτική. Χρόνια Πολλά.



    Φωτογραφίες: http://samos2000goal.blogspot.gr/

    "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
    http://manolis-vasileias.blogspot.gr/


    2 σχόλια:

    Chronis είπε...

    Ζειμπέκικα και χασάπικα χόρευαν άλλοι μακρυά από εμάς.
    Δεν μου αρέσει σε αυτόν τον ιστότοπο να βλέπω άρθρα παρόμοια με την Σαμιακή γνώμη.

    "efpalinos blogspot" είπε...

    Αγαπητέ φίλε Χρόνη. Ο «ΕΥΑΠΑΛΙΝΟΣ» είναι η πολιτική έκφραση των γνήσια σοσιαλιστικών και πατριωτικών δυνάμεων στο Νομό Σάμου αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο. Η καλοπροαίρετη κριτική που αρκετές φορές κάνουμε είναι σοβαρή, και δεν εμπεριέχει στοιχεία λαϊκισμού, όπως ενδεχομένως σε άλλα blog. Διευκολύνουμε και αναβαθμίζουμε τον δημόσιο πολιτικό διάλογο στα Νησιά μας. Περιμένουμε εν προκειμένω την απάντηση του Βουλευτή προς άμεση δημοσίευση. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων αναγνωστών μας, που έχουν εκτιμήσει τη δουλειά μας σε αυτό το χρονικό διάστημα που λειτουργούμε. Σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.