Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ.Σάμου επισκέφθηκαν το πλοίο «Μυτιλήνη»




Την Καθαρή Δευτέρα το πρωί, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σωματείων και της Γραμματείας Σάμου του ΠΑΜΕ, επισκεφθήκαμε τους εργαζόμενους του πλοίου «Μυτιλήνη» που είναι σε Επίσχεση Εργασίας, από την περασμένη Πέμπτη, στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Εκφράσαμε την Αλληλεγγύη μας και τη στήριξη μας και τους προσφέραμε λαγάνες κ.λ.π, συμβολικά λόγω της ημέρας. Ακόμη μια φορά τους είπαμε ότι είμαστε στο πλευρό τους στον δίκαιο αγώνα που κάνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων, που τόσους μήνες τους χρωστάει η εταιρεία ΝΕΛ.

Οι πολιτικές του ευρωμονόδρομου και της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η τωρινή, είναι μια πολιτική που στο επίκεντρο έχει τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων και των νησιωτών. Σε αυτήν την πολιτική με τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τις μειώσεις μισθών, τους γενικότερους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους, έρχεται να προστεθεί και η απλήρωτη εργασία ως συνέχεια και αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων.

Καταγγείλαμε το Υπουργείο Εργασίας και Ναυτιλίας που δεν δίνει λύση στο πρόβλημα με τους απλήρωτους ναυτεργάτες, κάνοντας τα στραβά μάτια στην εταιρεία ΝΕΛ. Καταγγείλαμε την εταιρεία ΝΕΛ και απαιτούμε άμεσα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός προς τους ναυτεργάτες. Δηλώνουμε ότι δεν είναι μόνοι τους. Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα των νησιών μας είναι στο πλευρό τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους. Ο κοινός αγώνας νησιωτών, εργαζομένων, άνεργων και ναυτεργατών είναι μονόδρομος.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ Ο ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΡΑ!


Για να δείτε την επιστολή που έστειλε το ΕΚΣ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, κάντε "κλικ" πιο κάτω:


ΠΡΟΣ:
1) Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
2) Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
3) Ν.Ε.Λ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Κοινοβουλευτικές Ομάδες Κομμάτων
2) Βουλευτή Σάμου
3) Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
4) Δήμους Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων
5) Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ
6) Σωματεία Μέλη Ε.Κ.Σ.
7) Ναυτεργατικά Σωματεία
8) Μ.Μ.Ε.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την αμέριστη στήριξη στους εργαζόμενους του πλοίου «Μυτιλήνη», που κάνουν Επίσχεση Εργασίας μια και είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, σχεδόν από τον Αύγουστο.

Στηρίζουμε τον αγώνα που κάνουν οι ναυτεργάτες για δουλειά με δικαιώματα και για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Το πλοίο από την Πέμπτη 5 Φλεβάρη βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι Καρλοβάσου λόγω βλάβης. Από την Πέμπτη 19 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας μέχρι να εξοφληθούν.
Τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας είναι ενημερωμένα ότι είναι απλήρωτοι οι ναυτεργάτες, τόσο από τα ναυτεργατικά σωματεία, όσο και από σχετικό υπόμνημα που έστειλε το ΕΚΣ στις 15 Φλεβάρη, για το οποίο δεν πήραμε καμία απολύτως απάντηση.

Καταγγέλλουμε την πολιτική του ευρωμονόδρομου, που υπερασπίζεται τα κέρδη και αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους, στο έλεος των εφοπλιστών. Η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα λύση, ώστε να πληρωθούν όλα τους τα δεδουλευμένα οι ναυτεργάτες. Να πάρει πίσω όλους τους νόμους που είναι υπέρ των εφοπλιστών και απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οι Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΝΕΛ, που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους. Να τους πληρώσει όλους ΤΩΡΑ!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία του νομού, τους συλλογικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες του πλοίου «Μυτιλήνη», που είναι σε Επίσχεση Εργασίας στο λιμάνι Καρλοβάσου. Να οργανώσουν την πάλη τους για Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες που θα είναι δημόσιες, ασφαλείς, συχνές, με φθηνό εισιτήριο, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες επιβατών και ναυτεργατών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ, αλλά και των εργαζομένων σε όλα τα πλοία. Κανένας ναυτεργάτης απλήρωτος.
• Να δρομολογηθεί και άλλο πλοίο για τα νησιά μας ώστε να εξυπηρετούμαστε καθημερινά με Πειραιά.

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: