Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΚΚΕ


Με το βλέμμα στραμμένο από τώρα στην επόμενη μέρα των εκλογών, με ξεκάθαρα κατανοητή την ανάγκη το ΚΚΕ να δυναμώσει για να μεγαλώσει η δύναμη του ίδιου του λαού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/1 η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου με τίτλο «Η δική μας Τέχνη δεν αρκείται στην αναγνώριση της πραγματικότητας… γίνεται όπλο για την αλλαγή της», στην πλημμυρισμένη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου στο Καρλόβασι.

Ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί πολύ πριν την ανακήρυξη των εκλογών. Στα πλαίσια τις δίμηνης οικονομικής εξόρμησης η Τομεακή Επιτροπή απευθύνθηκε σε σπουδαίους Σαμιώτες ζωγράφους τους Γιάννη Κομινόζογλου, Σταύρο Κουτράκη και Νίκο Κυπραίο, οι οποίοι με ενθουσιασμό αποδέχτηκαν την πρόταση να χαρίσουν στο ΚΚΕ έργα τους, για την οικονομική του ενίσχυση.

Η εκδήλωση με ομιλήτριες την Αλεξάνδρα Προυσανίδου μέλος του τμήματος Πολιτισμού της Κεντρικής Επιτροπής και την υποψήφια βουλευτή του νομού Βάσω Βρυνιώτη, μετατράπηκε σε δυναμική προεκλογική συγκέντρωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες κόσμου.

Ήταν ένα πλατύ αντάμωμα συντρόφων και φίλων του Κόμματος, που αντανακλούσε αποφασιστικότητα για την εκλογική μάχη, δήλωνε συμπόρευση με το ΚΚΕ, δήλωνε ότι χρειάζεται «ΚΚΕ δυνατό για το λαό – δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση – συμμαχία και πάλη για την ανατροπή» (όπως έγραφαν τα πανό στην εκδήλωση).

Οι τυχεροί αριθμοί που κέρδισαν τους τρεις πίνακες είναι:


313 (Βασιλική Τσερκεζίδου, τον πίνακα του Γ. Κομινόζογλου)

16 (Π. Κάσδαγλλης, τον πίνακα του Στ. Κουτράκη)

251 (Μ. Χάρακας, τον πίνακα του Ν. Κυπραίου)

Τη βράβευση των ζωγράφων με βιβλία από τα επιστημονικά συνέδρια του Κόμματος για το Γ. Ρίτσο και τον Κ. Βάρναλη, έκανε η Γραμματέας της ΤΕ Σάμου Δήμητρα Παντάπαση.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια του αγώνα από τους σπουδαίους μουσικούς της «Συντροφιάς», που χρόνια τώρα συμβάλλουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο στις εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος της Σάμου.

Είναι οι Γιάννης Λουλουργάς (μπουζούκι, τραγούδι), Σταύρος και Χριστίνα Κουτράκη (κιθάρα, φωνή), Δημήτρης Σοφιανός (βιολί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: