Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σάμος: Αύριο παραδίδεται στην κυκλοφορία η παραλιακή οδός

Σύμφωνα με πληροφορίες του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ" αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η παραλιακή οδός της Πρωτεύουσας της Σάμου. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα προβλήματα που θα παρουσιασθούν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα, αφού βρισκόμαστε στην ακμή της Τουριστικής κίνησης στο Νησί μας.


Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Βασιλειάς

Πότε και πως θα γίνει η επιχείρηση της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη - Τα σενάρια


Επιχείρηση υψηλού ρίσκου για τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη. Η φρεγάτα του Στόλου μας αναμένεται μέχρι το απόγευμα να είναι στα ανοιχτά της Τρίπολης.

Μέχρι στιγμής αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης είναι ο απεγκλωβισμός περίπου 100 ανθρώπων. Απ΄ αυτούς μόνο οι οκτώ είναι Έλληνες, προσωπικο της πρεσβείας μας στη Τρίπολη. Οι υπολοιποι είναι Αμερικανοί ,Κινέζοι,Γάλλοι και πολίτες άλλων χωρών που βλέπουν την αποστολή της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ ως την τελευταία ελπίδα για να βγουν από τη κόλαση της Λιβύης.

Η επιχείρηση δεν θα είναι εύκολη. Η φρεγάτα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να μπει στο λιμάνι. Μάλλον αυτό είναι απίθανο.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να πλεύσει ανοιχτά των ακτών να προσεγγίσει όσο το δυνατόν εγγύτερα και να παραλάβει τους εγκλωβισμένους που θα μεταφέρονται με σκάφη. Δεν θα είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ δεν θα αποβιβαστούν αφού βασική τους αποστολή είναι η προστασία της φρεγάτας. Ωστόσο είναι όπως πάντα έτοιμοι για να εκτελέσουν όποια αποστολή τους ανατεθεί. Δεν μπορούν έτσι απλά να βγουν σε ξένο έδαφος και να εμπλακούν σε συγκρούσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν όλα πάνε στραβά . Και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ έχουν εμπειρία τέτοιων αποστολών και έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κανένα θέμα να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.
http://www.onalert.gr/

Αύριο βράδυ "ραντεβού" στους Μανωλάτες Σάμου


Φωτογραφία: Χατζηιακώβου
Η εθελοντική ομάδα Δασοπυροσβεστών Μανωλατών Σάμου διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου 9,30μμ στο πάρκινγκ του χωριού με την ορχήστρα των Γιαμέων...

Λουκουμάδες, τηγανίτες, κρασί, σούμα και πολλά τοπικά προϊόντα θα μπορούν να προμηθευτούν οι εκλεκτοί επισκέπτες του υπέροχου χωριού των Μανωλατών.

Τα οποιαδήποτε έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για τις ανάγκες του χωριού. Είσοδος Ελεύθερη. 

Πρόταση του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ" για καθολική συμμετοχή μας

Απομένουν 4 ημέρες ! Μπορείς και ΕΣΥ να Στηρίξεις

Απομένουν μόλις 4 ημέρες για να ολοκληρωθεί ο νέος κύκλος crowdfunding του Αρχιπελάγους, που στοχεύει να προστατεύσει ουσιαστικά τα θαλάσσια θηλαστικά, αλλά και τα ιχθυαποθέματα του Αιγαίου, μέσω της διάθεσης επιλεκτικών αλιευτικών εργαλείων.

Με τη δεύτερη προσπάθεια crowdfunding στοχεύουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες δωρεές, με το σύνολο των οποίων θα βοηθήσουμε περισσότερους ψαράδες, από τους Λειψούς, την Πάτμο και τους Αρκιούς. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους ψαρεύουν εντός του μόνιμου Καταφυγίου Άγριας Ζωής των συμπλέγματος των Αρκιών (Δήμος Πάτμου).

Μπορείς και ΕΣΥ να κάνεις τη διαφορά, στηρίζοντας τη συνύπαρξη των θαλάσσιων θηλαστικών με τους παράκτιους ψαράδες. Ακόμα και η μικρότερη δωρεά, είναι εξαιρετικά σημαντική!

Κατά το πρώτο crowdfunding, μπορέσαμε να βοηθήσουμε 12 παράκτιους ψαράδες από τους Λειψούς. Η τοπική κοινωνία πραγματικά εντυπωσιάστηκε με το πως άλλοι άνθρωποι, που ζουν τόσο μακριά, στήριξαν αυτή την προσπάθεια από το υστέρημα τους.Αυτό σίγουρα αποτελεί μία ηθική επιβράβευση για το γεγονός ότι παρ’όλες τις συχνές ζημιές που προκαλούν τα δελφίνια και οι φώκιες στα δίχτυα των ψαράδων, στην περιοχή δεν έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες καμία ηθελημένη θανάτωση ή τραυματισμός.

Αυτή τη φορά, στοχεύουμε να ξεπεράσουμε το ποσό που συγκεντρώσαμε στην πρώτη μας προσπάθεια crowdfunding και να φτάσουμε το ποσό των €10,000.Εάν όλοι στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε, με τη δωρεά επιλεκτικών αλιευτικών εργαλείων, περισσότερους ψαράδες από περισσότερα νησιά (προτεραιότητα θα δοθεί στους ψαράδες που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα πέραν από την αλιεία).

Η δική σου στήριξη, ανεξαιρέτως ποσού, είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο ως χρηματική αξία, αλλά επιπλέον και ως ηθική υποστήριξη.

Τι θα γίνει το Σάββατο στα Κοντακαιΐκα Σάμου?


Τα δάκρυα του εκπροσώπου του ΟΗΕ για την Γάζα (video)

Ο Κρίστοφερ Γκάνες περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και μιλώντας για τον βομβαρδισμό σε σχολείο δεν άντεξε και λύγισε μπροστά στην κάμερα του Al Jazeera.

O εκπρόσωπος του ΟΗΕ και πρώην ρεπόρτερ του BBC, Κρίστοφερ Γκάνες, ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για την επίθεση στο σχολείο των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γκάνες, που πλέον έχει εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία και δουλεύει για τον ΟΗΕ, μιλά στο Al Jazeera για την επίθεση του ισραηλινού στο σχολείο των Ηνωμένων Εθνών στην Τζαμπαλίγια της Λωρίδας της Γάζας, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και 17 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Όμως σιγά σιγά η φωνή του σπάει, τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα και παρά την τιτάνια προσπάθεια που κάνει για να κρατηθεί, καταρρέει καθώς μιλά για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και την σφαγή αμάχων.

Ο Γκάνες είναι από τους απεσταλμένους του ΟΗΕ στη Γάζα που έκανε έρευνα στο σημείο της επίθεσης για να αποκαλύψει στοιχεία για το ποιος ευθύνεται για το νέο μακελειό.

Στο σχολείο της Τζαμπαλίγια όπου έγινε η επίθεση της Τετάρτης είχαν βρει καταφύγιο 3.000 Παλαιστίνιοι.

Φεστιβάλ Κρασιού στον Πλάτανο Σάμου


Υπάρχει άμεση ανάγκη φαρμάκων


Οι βάρβαρες στρατιωτικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού έχουν προκαλέσει εκατοντάδες θυμάτων, ανάμεσα τους και χιλιάδες παιδιά τραυματίες.

Υπάρχει άμεση ανάγκη φαρμάκων. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έκαμε γνωστό πώς ήδη το 30% των φαρμακευτικών αποθεμάτων έχει εξαντληθεί ενώ τα υγειονομικά υλικά έχουν εξαντληθεί σε ποσοστό 50%, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων πολλαπλασιάζεται καθώς οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται. 

Η Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνει έκκληση για βοήθεια σε φάρμακα.

Τα φάρμακα μπορούν να παραδίνονται στο στέκι της Κίνησης στο δημοτικό κήπο (Δημαρχείο) κάθε Τετάρτη,Πέμπτη και Παρασκευή, 19.00-21.00, με σκοπό να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα στο πλαίσιο της πανελλαδικής προσπάθειας για βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό που περνά δύσκολες ώρες άλλη μια φορά.

Λίστα των αναγκαίων φαρμάκων δημοσιεύεται στον τύπο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 698 46 26 961, 698 07 85 881

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α - 28/7/2014



Προς την Πρεσβεία του Ισραήλ
Κοινοποίηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας


Τα Δ.Σ των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, απ’ όλη την Ελλάδα, που υπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα, εκφράζουμε την έντονη οργή και καταδίκη μας στις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού με εντολή της κυβέρνησής του, εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, που έχουν προκαλέσει την δολοφονία εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων άμαχων Παλαιστινίων.

Καταγγέλουμε επίσης την ολόπλευρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε, προς την κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες, γιατί εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλιστα, με τα απαράδεκτα ψηφίσματά του, πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων, βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του. Η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών αναβαθμίζουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές - εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτές από κοινού με την Ελλάδα.

Τα Δ.Σ των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, απ’ όλη την Ελλάδα, που υπογράφουμε το παρών ψήφισμα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και απαιτούμε:


· Να σταματήσουν τώρα όλες οι χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

· Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες Ε.Ε-Ισραήλ.

· Να τερματισθεί η ισραηλινή κατοχή και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να αναγνωρισθεί το Παλαιστινιακό κράτος, ως μέλος του ΟΗΕ.

· Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος που χωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

· Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.

· Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.

· Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.


Τα Διοικητικά Συμβούλια


1. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

2. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

3. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

4. ΠΑΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

5. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ

6. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

7. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

8. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

9. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

10. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

11. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

12. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

13. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

14. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

15. ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

16. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

17. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

18. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

19. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

20. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

21. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

22. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΚΑ & ΕΤΜ

23. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΠΟΕΕΠ)

24. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΟΙΧΗΜ. ΕΡΓΤ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΟΒΕΣ)

Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων N.Σάμου, ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την τήρηση του Βιβλίου Πόρτας. 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ύστερα από την ερώτηση που τους αποσταλεί από τη Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. , με θέμα τον έλεγχο και την θεώρηση του Βιβλίου Πόρτας, απάντησε με έγγραφο ,με Αρ. Πρωτ. 1507/1/10 α’ ως ακολούθως :

1. Οι υπεύθυνοι των τουριστικών καταλυμάτων, υποχρεούνται να τηρούν το προβλεπόμενο σ’ αυτή Βιβλίο Πόρτας, το οποίο θεωρείται από την κατά τόπο αρμόδια αστυνομική αρχή. Από την υποχρέωση αυτή , εξακολουθούν να εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο πελατών.

2. Για το εν λόγω θέμα, την 17-07/2014 πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο μας συνάντηση υψηλόβαθμων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπροσώπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος .Στη συνάντηση αυτή , αποσαφηνίστηκε το ζήτημα της υποχρέωσης η μη τήρησης του Βιβλίου, από τους υπευθύνους τουριστικών καταλυμάτων και η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκε για την ενημέρωση των μελών τους, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου , η οποία και πραγματοποιήθηκε.

Επομένως, το Βιβλίο Πόρτας , μπορεί να έχει καταργηθεί σαν φορολογικό στοιχείο, όμως σαν στοιχείο ελέγχου και καταγραφής στοιχείων , συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα θεωρημένο από τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές. Γι’ αυτό το λόγο συνιστούμε την προσοχή των εκπροσώπων των τουριστικών καταλυμάτων προς αποφυγή κυρώσεων σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ



Η κοινή ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ και του Κόμματος "Χαντάς"


Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ (KKI) και το Δημοκρατικό Μέτωπο για Ειρήνη και Ισότητα (Χαντάς) εκφράζουν την οργή και την αγωνία τους για την βάρβαρη, εγκληματική και απάνθρωπη επίθεση που διεξάγεται από το Ισραήλ ενάντια στον λαό της Γάζας.

Με την επιστολή αυτή εκφράζουμε την βαθύτατη συμπάθεια και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Γάζας που δολοφονείται και τραυματίζεται από μια κτηνώδη κυβέρνηση της οποίας η πρόθεση είναι να συνεχίσει την κατοχή και τον εποικισμό των κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών και να συνεχίσει την πολιορκία της Γάζας.

Το ΚΚΙ και το Χαντάς υποστηρίζουν τη νόμιμη αξίωση των Παλαιστινίων για την εγκαθιδρύση ένος ανεξάρτητου κράτους δίπλα στο κράτος του Ισραήλ του οποίου η πρωτεύουσα είναι η ανατολική Ιερουσαλήμ, με τα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967.

Από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στην Γάζα το ΚΚΙ και το Χαντάς έχουν οργανώσει και ηγηθεί σειράς δράσεων (συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων) ενάντια στην επίθεση, καλώντας σε άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και στο να μείνουν εκτός της αιματηρής σύγκρουσης όλοι οι πολίτες, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί.

Σε όλες τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μας, φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες μας επιτέθηκαν σε φραστικό και σωματικό επίπεδο ενώ η Ισραηλινή αστυνομία παρέμεινε άπραγη.

Αυτές οι βίαιες επιθέσεις ουσιαστικά προωθούνται από την νεοφασιστική Ισραηλινή κυβέρνηση που διαρκώς τις υποκινεί ενάντια σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του Ισραήλ, ιδιαίτερα ενάντια στο ΚΚΙ και στο Χαντάς και ακόμα περισσότερο ενάντια στον Αραβο-Παλαιστινιακό πληθυσμό που κατοικεί νόμιμα εντός της επικράτειας του κράτους του Ισραήλ.

Το Σάββατο, (19 Ιουλίου) εκατοντάδες από εμάς – μαζί, Εβραίοι και ‘Άραβες Παλαιστίνιοι -- διαδηλώσαμε στην πόλη της Χάιφα ενάντια στην Ισραηλινή επιθετικότητα. Μας χτύπησε και μας καταδίωξε συμμορία Εβραίων-Νεοναζί. Κάποιοι από εμάς τραυματισθήκαμε από πέτρες και μπουκάλια που εκτοξεύθηκαν εναντίον μας. Η αστυνομία συνέλαβε δεκατρία από τα μέλη μας, ενώ κανείς τους δεν είναι είχε εμπλακεί σε οποιαδήποτε πράξης βίας.

Σύντροφοι, θα συνεχίσουμε! Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στον εκφοβισμό και στην βία.

Γάζα, εμείς στο ΚΚΙ και στο Χαντάς, Εβραίοι και Άραβες μαζί, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού.

Οι Εβραίοι και Άραβες δεν είναι εχθροί είναι σύντροφοι- αδέλφια και αδελφές.

Ελεύθερη Γάζα!
Να σταματήσει η κατοχή!

Ζήτω η ανεξάρτητη Παλαιστίνη!



Σχετικό Δημοσίευμά μας: ΕΔΩ...!

Έγκριση 42 προγραμμάτων για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων


Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση 42 προγράμματα κεφαλαιώδους σημασίας για τη διατήρηση και κατά περίπτωση, επαύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Τα 42 προγράμματα συνολικού κόστους €1,8 εκατ. που παρουσιάστηκαν ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους τέσσερις Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία αναβαθμίσεις/εκσυγχρονισμούς και σύναψη Συμβάσεων Εν Συνεχεία Υποστήριξης (Follow-On-Support: FOS) για την επαύξηση της διαθεσιμότητας κύριων οπλικών συστημάτων καθώς και προμήθειες πυρομαχικών για τη συμπλήρωση των απαραίτητων αποθεμάτων, όπως προβλέπει άλλωστε το 15ετές Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την υλοποίηση τόσο των συγκεκριμένων 42 προγραμμάτων όσο και των 54 αντίστοιχων που εγκρίθηκαν σε αντίστοιχες συνεδριάστεις το 2013 και υλοποιούνται σταδιακά, αναμένεται να επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα και κατ΄επέκταση να αξιοποιηθεί στο έπακρο το σύγχρονο αμυντικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα σημαντικότερα προγράμματα που εγκρίθηκαν είναι τα ακόλουθα:

Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (EMZ) των 4 φρεγατών MEKO-200HN του Πολεμικού Ναυτικού με προϋπολογισμό €400 εκατ. με τη δαπάνη να κατανέμεται σε βάθος 15ετίας. Η υλοποίηση προγράμματος ΕΜΖ στις φρεγάτες ΥΔΡΑ (F452), ΣΠΕΤΣΑΙ (F453), ΨΑΡΑ (F454) και ΣΑΛΑΜΙΣ (F455) κρίνεται σκόπιμη για την επέκταση του ορίου επιχειρησιακής ζωής τους μέχρι το 2030 και περιλαμβάνει τη συντήρηση/γενική επισκευή των συστημάτων πρόωσης και την αναβάθμιση ή αντικατάσταση συστημάτων που τείνουν σε απαξίωση λόγω παλαιότητας ή δεν μπορούν να υποστηριχθούν πλέον από τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προϋπολογισμού €148 εκατ. για την προμήθεια 30.360 σύγχρονων βλημάτων 120mm APFSDS-T και ΗΕΑΤ σε συμπαραγωγή με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Με την υλοποίηση του προγράμματος θα αποκτηθούν 16.416 βλήματα Κινητικής Ενέργειας (ΚΕ) τύπου Διάτρησης Θωράκισης, Σταθεροποιούμενο με Πτερύγια, Απορριπτόμενου Κελύφους με Τροχιοδείκτη (APFSDS-T) και 10.944 βλήματα Χημικής Ενέργειας (ΧΕ) τύπου Υψηλής Εκρηκτικότητας Αντι-Αρματικών (ΗΕΑΤ) για συνολικά 353 άρματα μάχης Leopard-2 του Ελληνικού Στρατού. Σημειώνεται ότι η έλλειψη αποθέματος πυρομαχικών 120mm είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση μέχρι πρόσφατα αρμάτων μάχης Μ48Α5 ΜOLF ως εφεδρικών σε δύο Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Δ΄ΣΣ και τα οποία προωθούνται πλέον σε Επιλαρχίες της ΑΣΔΕΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπεγράφη Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των ΕΑΣ και της εταιρείας Alliant Techsystems Inc. (ATK), στο πλαίσιο της οποίας θα υλοποιηθεί η παραγγελία πυρομαχικών 40L60 των 40mm προς κάλυψη των αναγκών της USAF που θα αποφέρει στα ΕΑΣ €48,5 εκατ. την επόμενη πενταετία. H αμερικανική ATK αποτελεί τον κύριο ανταγωνιστή της γερμανικής Rheinmetall για το λόγω πρόγραμμα πυρομαχικών του ΕΣ, δεδομένου ότι η ισραηλινή εταιρεία ΙΜΙ δεν παρέχει πιστοποιημένα βλήματα.

Συμπαραγωγή 94.669 πυρομαχικών μάχης και 14.448 πυρομαχικών ασκήσεων 30x173mm για τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Αpache, ύψους €12,7 εκατ. με τα ΕΑΣ. Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την ΑΤΚ περιλαμβάνονται μελλοντικά προγράμματα για συμπαραγωγή πυρομαχικών των 20mm και 30x173mm για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς καθώς και η συμπαραγωγή και προώθηση στις ΗΠΑ των βομβίδων 40x53mm, με τα ΕΑΣ να επιδιώκουν να πιστοποιηθούν ως δεύτερος προμηθευτής παγκοσμίως για τους κάλυκες των πυρομαχικών των Apache.

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των 36 Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων Μ270 MLRS με στόχο την επέκταση του επιχειρησιακού ορίου ζωής, την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και την ολοκλήρωση νέων πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας. Παράλληλα, εγκρίθηκε η αποδοχή παραχώρησης 40 μεταχειρισμένων εκτοξευτών MLRS από τα αμερικανικά αποθέματα με κόστος €5,2 εκατ. χωρίς την προμήθεια συνοδευτικών οχημάτων αναχορηγίας και λοιπών υλικών, ανοίγοντας το δρόμο για τη συγκέντρωση όλων των ΠΕΠ RM-70 στην ΑΣΔΕΝ.

Aποδοχή και χρηματοδότηση της μεταφοράς 320 μεταχειρισμένων φορτηγών οχημάτων HEMTT(Heavy Expanded Mobility Tactical Truck) της Oshkosh τύπων M977 και M985 γενικών μεταφορών και βυτιοφόρων M978P1 που παραχωρούνται δωρεάν από τα αμερικανικά αποθέματα ως πλεονάζοντα αμυντικά υλικά (Excess Defense Articles: EDA). Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται η άφιξη των μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων που παραχωρούνται δωρεάν, συγκεκριμένα 196 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού Μ113Α2, 145 οχήματων σταθμού διοίκησης M577A2, 106 βελτιωμένων οχήματων αντιαρματικών βλημάτων TOW (ITV) Μ901A2, 1 Τεθωρακισμένου Οχήματος Μεταφοράς Όλμου M106A2 των 4,2″ και 46 οχημάτων δημιουργίας προπετάσματος καπνού Μ1059. Η άφιξη των τεθωρακισμένων οχημάτων θα επιτρέψει την ομαλή απόσυρση των εναπομείναντων ΒΜΡ-1 της ΑΣΔΕΝ, τα οποία υποφέρουν από έλλειψη ανταλλακτικών.

Πρόγραμμα επανεργοποίησης και εκσυγχρονισμού 4 Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) P-3B Orion με εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών επιθεώρησης, συντήρησης και επέκτασης χρόνου υπηρεσιακής ζωής από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) καθώς και την προσθήκη σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού αποστολής.

Αποδοχή 4 μεταχειρισμένων Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) τύπου Μk-V από τα αποθέματα του USN προς κάλυψη αναγκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
Σειρά προγραμμάτων συντήρησης (ενδεικτικά, ελικοπτέρων S-70 Aegean Hawk και αεριοστρόβιλων μηχανών Rolls Royce των φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού) καθώς και σύναψη συμβάσεων FOS για κύρια οπλικά συστήματα (ελικοπτέρων AS332C1 Super Puma, εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6A Texan II και μεταγωγικών C-130 κ.ά).

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Στο Καρλόβασι Σάμου «Σιγανά και ταπεινά»

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποδοθούν μέσω διαφορετικών τύπων ορχήστρας, αστικά λαϊκά τραγούδια της μεσοπολεμικής περιόδου, που αποτελούν δημιουργίες επώνυμων συνθετών της εποχής όπως των, Παναγιώτη Τούντα, Γρηγόρη Ασίκη, Ιωάννη Δραγάτση, Κώστα Καρίπη, Κώστα Σκαρβέλη κ.ά. 

Το εν λόγω ρεπερτόριο ιστορικά έχει αποτυπωθεί στην δισκογραφία των 78 στροφών με τις φωνές των Αντώνη Νταλγκά, Κώστα Ρούκουνα, Ρίτας Αμπατζή, Ρόζας Εσκενάζυ κ.ά.

Την εποχή του Μεσοπολέμου τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα έκφρασης της επώνυμης λαϊκής δημιουργίας στο πεδίο της μουσικής επιτέλεσης και παραγωγής. 

Μετά δε τις πληθυσμιακές μετακινήσεις του ’22 το εν λόγω περιβάλλον θα εμπλουτισθεί κυρίως με μικρασιατικής προέλευσης καλλιτέχνες και δημιουργούς, οι οποίοι με την σειρά τους θα κομίσουν στον ελλαδικό χώρο την αντίστοιχη βιωματική τους εμπειρία από τον αστικό χώρο της Οθωμανικής επικράτειας.

Έτσι, ένα από τα χαρακτηριστικά που διακατέχει την μουσική παραγωγή της εποχής, είναι εκείνο του εκφραστικού-υφολογικού πλουραλισμού, ο οποίος και αποτυπώνεται με τον πλέον εναργή τρόπο στο γεγονός της χρήσης πολλών, διαφορετικών τύπων ορχήστρας. 

Έτσι, στη δισκογραφία της περιόδου αυτής συναντά κανείς μουσικά σχήματα κατά τον τύπο İnce Saz (ορχήστρα λεπτών οργάνων) με ούτι, πολίτικη λύρα και κανονάκι, που εκτελούν το λεγόμενο ala turca ρεπερτόριο, «σαντορόβιολα» με έντονη την κοσμοπολίτικη αύρα της Σμύρνης, λαϊκές κιθάρες από τους μετανάστες της Αμερικής, ορχήστρες με επίκεντρο το μπουζούκι στον Πειραιά, αλλά και πολλές άλλες υβριδικού χαρακτήρα οργανολογικές εκδοχές, που μαρτυρούν την ηχοχρωματική ποικιλομορφία κατά την έκφραση και τον αντίστοιχο υφολογικό συγκρητισμό, που χαρακτηρίζει το λαϊκό τραγούδι των αστικών κέντρων κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Συντελεστές της εκδήλωσης:
Μέλη του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής 
του Αναγνωστηρίου Αγιάσου:
Νίκος Ανδρίκος, πολίτικο λαούτο, φωνή
Μαρία Σεϊτανίδου, φωνή
Γιάννα Μαϊστρέλλη, βιολί
Αλέκος Καφούνης, σαντούρι
Βασίλης Κουζινόγλου, κιθάρα
Στρατής Σκουρκέας, κρουστά

Διαφυγή στη Σάμο (βίντεο)


Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία επιχειρούν το ριψοκίνδυνο ταξίδι από τις τουρκικές ακτές προς τα νησιά του Αιγαίου. Πολύ λίγοι καταφέρνουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο. 

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη Σάμο ως ένα ειδυλλιακό μέρος για διακοπές στην Ελλάδα. Αλλά για τον Ali, ισοδυναμεί με φυλακή.

Ο Ali εγκατέλειψε τη Συρία μαζί με τα δύο από τα τρία παιδιά του, για να ξεφύγει από τις βόμβες που ισοπέδωσαν την πόλη του, τη Ράκκα. Αδυνατώντας να πληρώσει τους διακινητές για όλη την οικογένεια, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω τη γυναίκα του και τη μικρότερη κόρη του. Με βαριά καρδιά, ταξίδεψε δύο μέρες μέχρι να φτάσει στην Τουρκία.

Εκεί, ο Ali με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος και ξεκίνησαν για τη Σάμο. Πέρασαν τρεις τραυματικές ώρες στη θάλασσα πριν καταφέρουν να φτάσουν στην ακτή. Τώρα βρίσκονται μετέωροι, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στη Συρία, αλλά ελπίζουν να πάνε στη Σουηδία, όπου βρίσκεται ο αδελφός του Ali. Και φυσικά ανυπομονούν να βρεθεί όλη η οικογένεια ξανά μαζί .

«Ελπίζω το μέλλον μας να είναι καλύτερο», λέει ο Ali. «Παρότι πουθενά δεν είναι πιο όμορφα από τη Συρία».


unhcrgreece

8η Έκθεση Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου


Στον αγώνα ενάντια στον φασισμό είναι φέτος αφιερωμένη η 8η έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας και παζάρι χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού (κάτω σχολειό)

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως και τις 9 Αυγούστου κάθε απόγευμα από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης της ερασιτεχνική δημιουργίας των χωριανών και όχι μόνο. Μια προσπάθεια που αγκαλιάζεται όλο και από περισσότερο κόσμο. Φέτος η συμμετοχή των καλλιτεχνών έφτασε τους 28 και η επάρκεια του χώρου είναι αυτή που εμποδίζει την συμμετοχή περισσότερων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ιδιαίτερη παρουσία του συλλόγου στην έκθεση είναι η παρουσίαση του υλικού που αφορά του θέμα της αφιέρωσης (με ανάλογο υλικό) καθώς το παζάρι που γίνεται με την προσφορά ντόπιων χειροποίητων, παραδοσιακών προϊόντων (τραχανάς, λιαστή ντομάτα, γλυκά κουταλιού και γενικά ότι παραδοσιακό και ντόπιο φτιάχνει η κάθε γυναίκα στο σπίτι της). Προϊόντα που αποσκοπούν στην ανάδειξή τους και αποτελούν μια από τις ελάχιστες πηγές οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου μας.

Στην εποχή του λυσσαλέου ανταγωνισμού για το κέρδος των λίγων που φέρνει την εμπορευματοποίηση των πάντων, τα βάσανα το μίσος, τον φασισμό και τον πόλεμο για τους πολλούς, υψώνουμε ασπίδα τον πολιτισμό μας, την δημιουργία, την άμιλλα, την συνεργασία, την φιλία του λαού μας.


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Σάμος: Τροχαίο με τραυματία


Ένας 31χρονος τραυματίστηκε το πρωί σε τροχαίο που σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Σάμου-Πυθαγορείου.

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του νησιού.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου.


http://my-samos.blogspot.gr/

Με επίδειξη ισχύος απαντά η Μόσχα


Το ρωσικό αντιτορπικό "Αντιναύαρχος Kulakov" κλάσης Udaloy Ι, έφτασε στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αποτελέσει το πρώτο πλοίο της Μόνιμης Δύναμης του Ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή.

Είναι μια κίνηση που έρχεται σε μία στιγμή που η κρίση στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους μετά το τέλος του "ψυχρού πολέμου" το 1990 και ειδικά οι ΗΠΑ επιχειρούν να "ψαλιδίσουν" την οικονομική και πολιτική ισχύ που έχει αρχίσει να αποκτά η Ρωσία την τελευταία δεκαετία.

Και η απάντηση της Ρωσίας είναι καθαρά σε στρατιωτικό επίπεδο: Δοκιμάζουν συνέχεια νέα όπλα, δημιουργούν νέους Στόλους (το 1991 ανέστειλε την λειουργία του ο άλλοτε πανίσχυρος ρωσικός Στόλος της Μεσογείου) και δείχνουν αποφασισμένοι να κοντράρουν τις ΗΠΑ "στα ίσα".

Συνολικά η ρωσική ναυτική δύναμη θα αποτελείται από 15 πολεμικά πλοία και τελικά το ένα από αυτά θα είναι το ελικοπτεροφόρο Mistral το οποίου η ναυπήγηση έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να παραδοθεί στο ρωσικό Ναυτικό από τα ναυπηγεία του DCNS τον ερχόμενο Οκτώρβιο.

Οπως ανακοίνωσε ο πλοίαρχος Vadim Serga εκρπόσωπος του ρωσικού Ναυτικού "Μετά από ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων και αφού εόρτασε την Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας στην Μάλτα, προερχόμενο από την Θέουτα της Ισπανίας, κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσσού.

Το "Αντιναύαρχος Kulakov" απέπλευσε από την κύρια βάση του Βόρειου Στόλου στο Severomorsk στις 15 Απριλίου. Το πλοίο παρά το γεγονός ότι ανέλαβε υπηρεσία το 1982, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1991 και από τότε παρέμενε σε συντήρηση.

Το 2004 ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των συστημάτων μάχης και των τηλεπικοινωιών του και εντάχθηκε πάλι σε υπηρεσία του βάση Severomorsk στις 7 Δεκεμβρίου 2010.


Υπάρχουν κι αυτοί οι Ισραηλινοί!




Υπάρχουν κι αυτοί οι Ισραηλινοί! Οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ διαμαρτυρόμενοι για τις δολοφονικές επιθέσεις των σιωνιστών κατά του παλαιστινιακού λαού.



Στο Βαθύ Σάμου σήμερα «Η χαρά της παρέας»


Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποδοθούν μέσω διαφορετικών τύπων ορχήστρας, δυτικότροπα-ελαφρά τραγούδια του αστικού χώρου της Σμύρνης, που αποτελούν δημιουργίες, τόσο επώνυμων συνθετών της εποχής, όπως των Παναγιώτη Τούντα και Ιωάννη Δραγάτση, όσο και ανωνύμων δημιουργών, τα οποία ιστορικά έχουν αποτυπωθεί στην δισκογραφία των 78 στροφών από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. 

Σε αυτές, τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, το κοινό της Σμύρνης διασκεδάζει κατά τα δυτικά πρότυπα με οπερέτες και μελοδράματα, μαντολινάτες και κουαρτέτα εγχόρδων, ενώ παράλληλα, οι εστουδιαντίνες, που ουσιαστικά ήταν σπουδαστήρια μουσικής, ήδη από την πρώτη δεκαετία αποτυπώνουν δισκογραφικά, ευρωπαϊκής προέλευσης και αισθητικής ρεπερτόριο. 

Από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα το παραπάνω αισθητικό μοντέλο θα μεταφερθεί και στον αστικό χώρο των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, γνωρίζοντας μάλιστα ευρύτατη αποδοχή και δημοφιλία, η οποία και θα εδραιωθεί επιπλέον με την έλευση Σμυρνιών αστών, μετά τα γεγονότα του ’22 και την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Συντελεστές της εκδήλωσης:
Μέλη του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής μουσικής 
του Αναγνωστηρίου Αγιάσου
Νίκος Ανδρίκος: βιολοντσέλο, φωνή
Μαρία Σεϊτανίδου: ακορντεόν, φωνή
Γιάννα Μαϊστρέλλη: βιολί
Αλέκος Καφούνης: μαντολίνο, κιθάρα, σαντούρι
Βασίλης Κουζινόγλου: κιθάρα
Στρατής Σκουρκέας: μαντολίνο, κρουστά

Απόφαση-ντροπή για τη Μανωλάδα. Ομόφωνη παρακαλώ .


«Παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, το δικαστήριο της Πάτρας αθώωσε τους κατηγορούμενους για την επίθεση τον Απρίλιο του 2013 στους αλλοδαπούς εργαζόμενους στα φραουλοχώραφα που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.»

Δικαστές και ένορκοι ....Οχι δεν ήταν όλοι μέλη της χρυσής αυγής. Εδειχναν φυσιολογικοί άνθρωποι! 

Στην Ελλάδα ζεις δεν υπάρχει ελπίς

Σάμος: Φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια 18-20 Αυγούστου


Η γιορτή του Ελληνικού πολιτισμού και των οικουμενικών αξιών του, στη γενέτειρα του Πυθαγόρα.

Σάμος: Εκδήλωση αφιερωμένη στους ηγέτες του Δημοκρατικού Στρατού


1949-2014 

65 ΧΡΟΝΙΑ
από την
ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΑΜΟΥ 

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ τιμώντας τον ηρωικό αγώνα των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου διοργανώνει το 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 - 8μμ
Δημοτικός Κήπος Σάμου 

Εκδήλωση αφιερωμένη στους ηγέτες του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, Γιάννη Μαλαγάρη στρατιωτικό αρχηγό του Δ.Σ.Σ και Γιάννη Σαλά πολιτικό επίτροπο του Δ.Σ.Σ.

Σχετικό Δημοσίευμά μας: Εδώ...!

Από τη Σάμο στην Πάτμο


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Σάμου, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή, στην Πάτμο, το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, για τα μέλη του, τις οικογένειές τους και τους φίλους του.

Το ταξίδι, θα πραγματοποιηθεί με το πλοίο «VENUS». Ώρα αναχώρησης στις 8:30π.μ από το λιμάνι του Πυθαγορείου και ώρα επιστροφής από το λιμάνι της Πάτμου 17:30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 24 € ανά άτομο (τα παιδιά ηλικίας από 0-5 ετών δωρεάν και από 6-12 ετών μισή τιμή 12€).

Καλούνται, όσοι επιθυμούν, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, στους κάτωθι συναδέρφους.

Τηλ: 2273350122 Πρόεδρος Τριτσινιώτου Γραμματική.

Τηλ: 2273350126 Ταμίας Καραδημητρίου Κων/νο.

Τηλ: 2273350616 Γραμματέας Χρήστου Εμμανουήλ


Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας 
Τριτσινιώτου Γραμματική                                                   Χρήστου Εμμανουήλ

H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;


Οπωσδήποτε, θα έχετε παρατηρήσει πως όποιος τολμάει να αμφισβητήσει το Μνημόνιο, την Τρόικα και τα νέα μέτρα αντιμετωπίζεται πάντα με ειρωνεία από τους συνομιλητές του και τον ρωτούν με ύφος υπεροχής ποια είναι η δική του πρόταση για τη λύση του προβλήματος. 

Κάποιοι νομίζουν πως αυτό συμβαίνει τώρα και μόνο στην Ελλάδα.

Δεν είναι έτσι. Η ερώτηση «εσείς τι προτείνετε;» -μπολιασμένη με ειρωνικό ύφος- είναι σχεδόν οικουμενική από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες κατάφεραν να επικρατήσουν ιδεολογικά και πρακτικά, χωρίς σχεδόν κανείς να το πάρει χαμπάρι. 

Υπάρχει κάτι γελοίο στο ερώτημα «εσείς τι προτείνετε για να βγούμε από την κρίση;», γιατί οτιδήποτε προτείνεις σκοντάφτει πάνω σε εκατομμύρια προϋπάρχουσες δεσμεύσεις -και σε δομές που αντιμετωπίζονται ως ιερές (όπως οι αγορές)-, οπότε εσύ υποτίθεται πως δεν μπορείς να τις αγγίξεις και θα πρέπει να τις σεβαστείς.
Δηλαδή, το ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;» εμπεριέχει την απάντηση πως εσύ δεν μπορείς να προτείνεις τίποτα γιατί αυτή είναι η κατάσταση, αυτή ήταν πάντα η κατάσταση, αυτή θα είναι πάντα η κατάσταση και δεν αλλάζει με τίποτα. 

Φυσικά, το ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;» εκστομίζεται πάντα από ανθρώπους που δεν έχουν -και δεν θα έχουν ποτέ- κανένα οικονομικό πρόβλημα. 

Δεν θα σου πει ποτέ κανένας άνεργος με ειρωνεία «εσύ τι προτείνεις;», ούτε θα σε διαβεβαιώσει κάποιος άστεγος πως όλα πάνε καλά και πως το Μνημόνιο και το δίκιο των αγορών είναι ο μόνος τρόπος. 

Αντιπαρέρχομαι το γελοίον του επιχειρήματος πως αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η μόνη επιλογή• με αυτή τη λογική, οι άνθρωποι θα ήταν ακόμα στις σπηλιές.

Βέβαια, όπως τα βλέπω τα πράγματα, η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις σπηλιές. Τέλος οι βόλτες. 

Σε μια προσπάθεια να δώσω μια συνολική απάντηση στο ερώτημα «εσύ τι προτείνεις;», έχω στύψει το μυαλό μου.

Οπωσδήποτε, δεν είναι και εύκολο να παρουσιάσεις ένα ολοκληρωμένο, εφαρμόσιμο και δίκαιο πρόγραμμα, ως εναλλακτική λύση απέναντι στη δικτατορία των αγορών και το αδιαμφισβήτητο δίκιο των τραπεζιτών. 

Μετά από ανάγνωση χιλιάδων βιβλίων και ατελείωτες ώρες σκέψης -αλλά και γόνιμου διαλόγου με επιφανείς προσωπικότητες- νομίζω πως έφτασα επιτέλους σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που απαντάει οριστικά στο ειρωνικό ερώτημα «εσύ δηλαδή τι προτείνεις;». 

Λοιπόν, εγώ προτείνω να τους "γαμήσουμε" ότι έχουν και δεν έχουν.

Pitsirikos

Η Αφίσα της Ημέρας


Σάμος: Δεν θα λείψει κανείς από την Πλατεία του Παγώνδα


Η «Φιλαρμονική Βαθύλλος» καλεσμένη από το Σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» 

θα δώσει συναυλία 
στην πλατεία του Παγώνδα 

την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 
και ώρα 8.30 το βράδυ.

"Αφιέρωμα στην Ελληνική Μουσική και στους συνθέτες
Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Διονύση Σαββόπουλο"

  • Τράβα Μπρός (Μ. Χατζιδάκις)
  • Γλάρος (Μ. Χατζιδάκις)
  • Καροτσέρης (Μ. Χατζιδάκις)
  • Μύθος (Μ. Χατζιδάκις)
  • Πόλη Μαγική (Μ. Χατζιδάκις)
  • Πες Μου μια Λέξη (Μ. Χατζιδάκις)
  • Έχω ένα Μυστικό (Μ. Χατζιδάκις)
  • Αν Θυμηθείς στο Όνειρό μου (Μίκης Θεοδωράκης)
  • Είσαι ένα περιστέρι (Μ. Χατζιδάκις)
  • Κέρκυρα με το Ποντικονήσι (Γιώργος Κατσαρός)
  • Χατζιδακικά (Μ. Χατζιδάκις)
  • Η Συννεφούλα (Δ. Σαββόπουλος)
  • Σαν τον Καραγκιόζη (Δ. Σαββόπουλος)

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Έκαναν 22 ώρες από Σάμο μέχρι Πειραιά ! (video)




Με πολύωρη καθυστέρηση έφτασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Θεόφιλος», προερχόμενο από την Σάμο, καθώς έκανε 22 ώρες για να φτάσει στον προορισμό του!

Οι επιβάτες, καταγγέλλουν ότι το πλοίο πήγαινε με μηχανική βλάβη, ενώ από την εταιρεία στην οποία ανήκει έγινε γνωστό ότι είχε πρόβλημα στην άγκυρα.

Συγκεκριμένα, το «Θεόφιλος», μετέτρεψε το ταξίδι σε πραγματική «Οδύσσεια» για 250 επιβάτες, οι οποίοι ήταν ταλαιπωρημένοι, κατάκοποι και εκνευρισμένοι, ενώ δεν είχαν καμία ενημέρωση για την καθυστέρηση που θα είχε το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με τον ύπαρχο του πλοίου, η άγκυρα του πλοίου «Θεόφιλος» κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Σύρο έπιασε μια καδένα, ενός άλλου εγκαταλειμμένου πλοίου.

Έτσι, δεν μπορούσε να κάνει έπαρση της άγκυρας. Το πλήρωμα, όμως, δεν ζήτησε την συνδρομή του λιμενικού και συνέχισε το ταξίδι για τον Πειραιά με μειωμένη ταχύτητα.

Το δρομολόγιο ξεκίνησε το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από την Καβάλα, με το πλοίο «Μυτιλήνη». Για άγνωστο λόγο όμως, οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους από το Βαθύ της Σάμου με το «Θεόφιλος».

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το τελευταίο δρομολόγιο, πριν το πλοίο μπει σε δεξαμενή για επισκευή, καθώς το τελευταίο διάστημα, είχε παρουσιάσει αρκετά προβλήματα.

Ας παρακολουθήσουμε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του STAR CHANNEL:



Πηγή: star.gr

Εθνική Στρατηγική Διαστήματος και Ένοπλες Δυνάμεις


Ο μακρόπνοος σχεδιασμός και οι έξυπνες και έγκαιρες επιλογές δεν χαρακτηρίζουν την Πολιτική Άμυνας & Ασφάλειας της χώρας μας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις και μία εξ αυτών είναι αναμφίβολα το ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα. 

Και αν σε κάποιον που δεν γνωρίζει τα πράγματα η προηγούμενη αυτή φράση θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και θυμηδία, με την συνοπτική παρουσίαση που θα ακολουθήσει πιστεύουμε πως θα γίνει κατανοητό ότι κάθε άλλο παρά υπερβολικοί είμαστε. Και αυτό διότι τα περισσότερα από τα στοιχεία που θα αναφερθούν αγνοούνται από εκείνους που επιδεικτικά θέλουν και εκφράζουν την -αρνητική συνήθως- άποψή τους επί του θέματος…

Η Ελλάδα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ξεκίνησε τη διαδικασία εγκαθίδρυσης συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency: ESA), αναγνωρίζοντας τη σημασία του Διαστήματος και των εφαρμογών του για πλήθος τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως επίσης για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Τον 1994 υπογράφηκε το πρώτο Πρωτόκολλο συνεργασίας που έδωσε το δικαίωμα στη χώρα μας να συμμετέχει σε ένα περιορισμένο εύρος δραστηριοτήτων της ESA. Πραγματική ώθηση στη συνεργασία Ελλάδας – ESA δόθηκε με τη Συμφωνία Συνεργασίας, η οποία υπογράφηκε το 2001 και άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕSA ως πλήρες μέλος, με τη Συμφωνία Προσχώρησης, η οποία υπογράφτηκε στο Παρίσι, τον Ιούλιο του 2004. Τελικά, τον Μάρτιο του 2012, η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), που είναι ο αρμόδιος δημόσιος φορέας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ESA, εκπόνησε Σχέδιο Στρατηγικής που θα οδηγήσει στη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για το Διάστημα. [1]

Ο δορυφόρος HellasSat

O δορυφόρος HellasSat 2 στο Ακρωτήριο

 Κανάβεραλ στις 14 Μαΐου 2003.
Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για απόκτηση τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου χρονολογείται επίσης από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με αφορμή και τα αντίστοιχα τουρκικά βήματα την περίοδο εκείνη. Το 1993 το -τότε- Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών αιτείται στην ITU (International Telecommunication Union – Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών) τη δέσμευση μίας θέσης δορυφόρου σε τροχιά στις 39 μοίρες Ανατολικά, όπως και κατοχύρωση των σχετικών συχνοτήτων επικοινωνιών.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1994, αντίστοιχο αίτημα υποβάλει και η Κύπρος. Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έως τότε απείχε από την όλη υπόθεση με αποτέλεσμα το ελληνικό αίτημα (σε αντίθεση με το κυπριακό!) να μην περιλαμβάνει αρχικά την δέσμευση συχνοτήτων στην μπάντα συχνοτήτων που χρησιμοποιείται συνήθως στις αμιγώς στρατιωτικές δορυφορικές επικοινωνίες (X-band).

Το 2000 αποφασίζεται η ενοποίηση των προγραμμάτων των δύο χωρών και η ίδρυση ενός κοινού φορέα διαχείρισης, αν και στη συνέχεια η κυπριακή συμμετοχή περιορίστηκε δραστικά. Τελικά, για την κάλυψη της ανάγκης, επελέγη το 2001 ο τύπος δορυφόρου Eurostar-2000+ της Astrium, με διάρκεια ζωής 15-18 έτη και με 30 (+8) αναμεταδότες, όλους στη Ku-band (δεν υπήρξε δηλαδή η κάλυψη της προαναφερθείσας X-band). Επειδή όμως η εκτόξευσή του προβλεπόταν σε 2 χρόνια από τότε, η Ελλάδα απέκτησε τον παλαιό, πρώην γερμανικό, δορυφόρο DFS Kopernikus 3 και τον μετακίνησε στη θέση που είχε δεσμευτεί από την ITU ώστε να μη χαθεί το σχετικό δικαίωμα. Ο δορυφόρος μετονομάστηκε σε HellasSat 1 και λειτούργησε έτσι από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Φεβρουάριο του 2003. Στις 13 Μαίου 2003 εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο προαναφερθείς νέος δορυφόρος προς αντικατάστασή του, ο οποίος ονομάστηκε HellasSat 2. Για τον δορυφόρο κατασκευάστηκαν δύο κέντρα ελέγχου, ένα στην Ελλάδα και ένα στη Κύπρο.

Για να διαβάσετε την τόσο σημαντική συνέχεια, κάντε "κλικ" πιο κάτω:

Χρόνια πολλά στον Μίκη μας


Σήμερα κλείνει τα 89 του χρόνια ο κορυφαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης! 

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, παραμένει για εβδομήντα και πλέον χρόνια στην κορυφή της μουσικής σύνθεσης, αλλά και στις κοινωνικές επάλξεις, πιστός στις ανθρωπιστικές αξίες και αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Με την αδιάκοπη δημιουργικότητα του και τις αξεπέραστες συνθέσεις του, κατέκτησε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να ανήκει σήμερα στο επιτελείο των μεγάλων μουσικών του κόσμου.

Κρητικός στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Χίο και μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Όπως λέει ο ίδιος, το πρώτο του τραγούδι το έγραψε στην Πάτρα σε ηλικία 12 χρονών, ενώ στα 17 του χρόνια, έδωσε την πρώτη του συναυλία στην Πάτρα, με το έργο του Κασσιανή. Στο διάστημα 1937-1943, συνέθεσε περίπου 150 τραγούδια και άλλα έργα, κυρίως εκκλησιαστικά. Το 1943 συλλαμβάνεται από τους Ιταλούς αλλά διαφεύγει και οργανώνεται στο ΕΑΜ, παράλληλα με τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών. 

Στη διάρκεια του εμφυλίου, εξορίζεται στην Ικαρία και αργότερα στη Μακρόνησο, και αντλεί δύναμη από τη μουσική που γράφει. Μετά την αποφοίτηση του από το Ωδείο το 1950 – με διπλώματα στην αρμονία, την αντίστηξη και τη φούγκα – γράφει πολλά είδη μουσικής, αλλά το 1954 φεύγει με υποτροφία για το Παρίσι, και σπουδάζει μουσική ανάλυση και διεύθυνση ορχήστρας στο Conservatoire. Πολύ σύντομα γίνεται γνωστός στο χώρο του, με αποτέλεσμα να γράψει μουσική για το μπαλέτο της Λουντμίλα Τσερίνα, για το Κόβεντ Γκάρντεν, για το Μπαλέτο της Στουτγκάρδης, και για τον κινηματογράφο. Το1957 του απονέμεται το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ της Μόσχας από τον Σοστακόβιτς, για το έργο του Suite No 1 για πιάνο και ορχήστρα, ενώ προς το τέλος της διαμονής του στο εξωτερικό, μελοποιεί τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1960, στρέφεται για μεγάλο διάστημα στη λαϊκή σύνθεση – αντλώντας έμπνευση από τη βυζαντινή και δημοτική μουσική – και γράφει πολλά τραγούδια, που βρίσκουν βαθιά απήχηση στο ελληνικό κοινό. Την ίδια εποχή, ιδρύει τη Μικρή Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών με την οποία δίνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Αποκορύφωμα της δημοτικότητάς του αποτελεί το περίφημο συρτάκι του, βασισμένο σε κρητική δημοτική μουσική, για την ταινία «Ζορμπάς» (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη, που κατακτά όλο τον κόσμο.

Σημαντικότατη επίσης προσφορά του είναι οι μελοποιήσεις ποιητών που κέρδισαν Νόμπελ Ειρήνης (Γ. Σεφέρης, Οδυσσέα Ελύτη, Πάμπλο Νερούντα), αλλά και του Γιάννη Ρίτσου. Τον Μάιο του 1967 ιδρύει μαζί με άλλους την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση (ΠΑΜ) κατά της Δικτατορίας. Ακολουθούν συλλήψεις, φυλακίσεις, εξορίες, ωστόσο γράφει συνεχώς τραγούδια που στέλνονται κρυφά στο εξωτερικό και τραγουδιούνται από τη Μελίνα Μερκούρη και τη Μαρία Φαραντούρη. Όταν η υγεία του επιδεινώνεται, δημιουργούνται επιτροπές διεθνών προσωπικοτήτων (Λώρενς Ολιβιέ, Άρθουρ Μίλλερ, Ντιμίτρι Σστάκοβιτς, Υβ Μοντάν, κ.α), και υπό την πίεση τους, του επιτρέπεται το 1970 να φύγει για το Παρίσι.

Μέχρι την πτώση της δικτατορίας, συναντιέται με σπουδαίες προσωπικότητες, και οι συναυλίες του γίνονται βήματα διαμαρτυρίας για την κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και άλλων λαών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Με την πτώση της δικτατορίας το 1974, επιστρέφει στην Ελλάδα, συνθέτοντας πάντα μουσική και εξακολουθώντας να δίνει συναυλίες με τη Μαρία Φαραντούρη, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το συνολικό μουσικό του έργο συνοψίζεται σε πολλούς κύκλους τραγουδιών, σε εννέα Ορατόρια, πέντε Όπερες, πέντε Συμφωνίες, ένα Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, εννέα θεατρικές παραστάσεις και δέκα αρχαία δράματα, καθώς και τη μουσική για εννέα κινηματογραφικές ταινίες. Με τη Φίνος Φιλμ συνεργάζεται μόνο 2 φορές, γράφοντας τη μουσική για την «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη (1962), που θεωρείται η καλύτερη μεταφορά αρχαίου δράματος στην οθόνη, και με την παρουσία του έργου του στη μουσική ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Τα Τραγούδια της Φωτιάς», το 1975.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν και είναι διαρκώς παρών στο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι, αναπτύσσοντας διαρκώς πρωτοβουλίες, είτε σαν καλλιτέχνης, είτε σαν πολιτικός. Το 1963 μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ίδρυσε τη «Νεολαία Λαμπράκη» και τον ίδιο χρόνο εκλέχτηκε βουλευτής της ΕΔΑ. Με το ΚΚΕ εκλέχτηκε βουλευτής το 1981 και το 1985, ενώ το 1991 εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και διετέλεσε υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και Επικρατείας, αξιώματα από τα οποία σύντομα παραιτήθηκε.

Σαν ακτιβιστής βραβεύτηκε με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν, το 1983. Την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία “Σπίθα”, και στις 30 Μαρτίου 2013 εκλέχτηκε από την ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών, επίτιμο μέλος της, για τη συνολική προσφορά του στον Πολιτισμό.

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στα Κουμέικα Σάμου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμεΐκων σας προσκαλεί στο πανηγύρι που διοργανώνει στην πλατεία του χωριού, την Τρίτη 5 Αυγούστου.

 Χορός μέχρι το πρωί με την ορχήστρα του Κυριάκου Μαυρίκη. Είσοδος ελεύθερη.