Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σάμος: κ Αγγελόπουλε .. οφείλετε να δώσετε μια απάντηση

Εντελώς τυχαία σήμερα λοιπόν, έτυχε να ακούσω για άλλη μια φορά των επί παντός επιστητού, των επί πάντων γνώστη, των " εκπρόσωπο " της Νέας Δημοκρατίας στο νησί , τον κ. Δημόπουλο να μιλάει σε ραδιοφωνικό σταθμό και να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ... καλά κάνουν και τα ξεπουλάνε όλα μέσω ΤΑΙΠΕΔ , ότι για την ανάπτυξη γίνονται όλα .....

Σε ερώτηση, για να πάρει θέση λοιπόν, σχετικά με τα στρέμματα που στη Σάμο θέλει και απαιτεί το ΤΑΙΠΕΔ και η πουλημένη κυβέρνηση των Αθηνών , να ξεπουλήσει ... εκείνος στάθηκε δίπλα στην προσπάθεια αυτή και μάλιστα έντονα . 

Είναι δυνατόν με πρόσχημα και καλά την ανάπτυξη να λένε ΝΑΙ, στο ξεπούλημα της χώρας μας; 

Είναι δυνατόν με την φθηνή, μα πάρα πολύ φθηνή πια, δικαιολογία των θέσεων εργασίας να υποστηρίζουν κάποιοι ότι πρέπει να ξεπουλήσουμε την γη μας ; τα νησιά μας ; την πατρίδα μας; 

Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να υποστηρίζει τέτοιες αποφάσεις ; Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ευκαιρίες την ίδια ώρα που όλα καταστρατηγούνται , καταπατούνται και οδηγούν στην καταστροφή και στον θάνατο έναν ολόκληρο λαό ; 

Από που κι ως που είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ το..ξεπούλημα ;;; Πως ονομάζεις ΕΥΚΑΙΡΙΑ τις θέσεις εργασίας των 300-400 ευρώ το 12ωρο ; Ποια είναι η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ... όταν θέλεις να κάνεις τον Έλληνα φθηνό υπάλληλο και ΔΟΥΛΟ των ξένων οικονομικών συμφερόντων ; ..

Γιατί ΔΕΝ μπορούμε να φτιάξουμε εμείς τις ξενοδοχειακές μονάδες και πρέπει να έρθουν οι ξένοι να τις κάνουν για εμάς ; 

Γιατί .. ΔΕΝ κοιτάμε τι συμβαίνει δίπλα μας που οι ξένες επενδύσεις έχουν κάνει τους Τούρκους " διπλωμένους " υπαλληλίσκους ;


Θέτω ευθέως λοιπόν το ερώτημα στον κ. Αγγελόπουλο , τον ΝΕΟ Δήμαρχο Σάμου, αν αυτές οι απόψεις των εκπροσωπούν , αν αυτές τις απόψεις θα κυνηγήσει ως Δήμαρχος ; 

Απεικονίζει τις ιδέες και θέσεις του Δημάρχου για την ανάπτυξη του νησιού μας ; Έτσι βλέπουν την ανάπτυξη στην παράταξη του ;


ΕΛΕΟΣ .. ΝΙΣΑΦΙ ...ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ;;;;


ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο κ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ .... ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ....




Ανησυχία στο ΓΕΕΘΑ: Ενεργοποίησαν αιφνιδιαστικά και το Σύστημα Αεράμυνας


Αιφνιδιαστική ενεργοποίηση του συνόλου της Aεράμυνας της χώρας και των τριών Κλάδων, είχαμε σήμερα το πρωί μετά από απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων τόσο του Στρατού όσο και της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 12:00.


Η άσκηση έγινε στη «σκιά» των τουρκικών επιθετικών ενεργειών τόσο με το διάπλου τουρκικής ναυτικής Μοίρας εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων όσο και με τις συνεχείς υπερπτήσεις Εθνικού Εδάφους.

Στόχος της άσκησης ήταν η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης που σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τις προηγούμενες ασκήσεις παρουσίασαν κάποιες μικρές υστερήσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από επιχειρησιακής άποψης.

Στην άσκηση συμμετείχαν το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των τριών Κλάδων των ΕΔ της χώρας.Η άσκηση έρχεται δύο ημέρες μετά την άσκηση "Πυρπολητής" στην Κάρπαθο όπου δοκιμάστηκε το σύστημα ταχείας αντίδρασης των ΕΔ.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο defencenet.gr, το στελεχικό δυναμικό αντέδρασε γενικά ικανοποιητικά σε ότι αφορά την ταχύτητα εφαρμογής του συναγερμού.

Στην άσκηση μετρήθηκαν οι χρόνοι ενεργοποίησης των τεσσάρων ζωνών αεράμυνας (μεγάλη, μέση, μικρή και πολύ μικρή ακτίνα δράσης ). Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα Patriot PAC-3 και S-300PMU-1 της Αεροπορίας (όσο επιτρέπει η κατάσταση στην οποία βρίσκονται)).

Στη δεύτερη ζώνη ανήκουν τα Improved Hawk του ΕΣ με την μέση ζώνη αεράμυνας, στην τρίτη κατηγορία τα Tor-M1, ΟSΑ ΑΚ (Στρατός), Crotale (Ναυτικό, Αεροπορία) και Τor-M1 και Skyguard (Αεροπορία). Ακόμη ελέχθηκαν οι χρόνοι των πολύ μιρκης εμβέλειας συστημάτων αεράμυνας με τα εποχούμενα ASRAD του Στρατού (VSHORAD).


http://www.defencenet.gr/

Schwarz foundation Σάμος καλοκαίρι 2014

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Schwarz προσκαλεί νέους ταλαντούχους διεθνείς καλλιτέχνες να περάσουν μία εβδομάδα στην Ελλάδα, στο ακριτικό νησί της Σάμου, σε μια καλλιτεχνική συνύπαρξη που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη καλύτερη κατανόηση των λαών μέσω της Τέχνης.

Μια πλατφόρμα δημιουργικής εργασίας, ανταλλαγής πολιτιστικών απόψεων αλλά και μουσικών διαλόγων που ζωντανεύει κάθε χρόνο στη Σάμο, σε κομβικό σημείο, μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.


Έχοντας παρουσιάσει τέσσερα κατά σειρά μουσικά φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου (Samos Young Artists Festival) από το 2010 μέχρι σήμερα, δύο εκθέσεις διεθνούς φήμης καλλιτεχνών (Harun Farocki /2012, Slavs and Tatars / 2013) αλλά και την θεατρική ομάδα νέων ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (Πενθεσίλεια του Κλάιστ, 2013), το Eλληνογερμανικό Πολιτιστικό Κοινωφελές Ίδρυμα Schwarz Foundation συνεχίζει για 5η χρονιά το έργο του με την διοργάνωση ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Συναυλίες, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις που χρηματοδοτούνται από ιδιωτική πρωτοβουλία και υποστηρίζονται ενεργά από Πρεσβείες, Ιδρύματα, τον Δήμο Σάμου και τοπικούς οργανισμούς.

Και αυτό το καλοκαίρι, ο υπερσύγχρονος εκθεσιακός χώρος Art Space Pythagorion, θα φιλοξενήσει από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου, μία έκθεση ειδικά σχεδιασμένη για τον συγκεκριμένο χώρο. Ένα ακόμα ξεχωριστό εικαστικό γεγονός, σε συνέχεια των προηγούμενων εκθέσεων που παρουσιάστηκαν εκεί τα προηγούμενα χρόνια και των εκλεκτών καλεσμένων του Art Space. 


Η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις Νevin Aladağ (γεννημένη στην Γερμανία, Τουρκικής καταγωγής) έρχεται στη Σάμο και παρουσιάζει υπό τον τίτλο Borderlineμία έκθεση που εστιάζει στα σύνορα εμπνεόμενη από την ιδιαίτερη τοποθεσία του νησιού, μόλις οκτακόσια μέτρα μακριά από την γειτονική Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης και της Ασίας.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου, πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο του λιμανιού του Πυθαγορείου της Σάμου, μια εκλεκτή συνάντηση καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, από την Δύση ως την Ανατολή, το Samos Young Artists Festival. 'Ενα πλούσιο πρόγραμμα με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, το Aζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ που φιλοξενούνται σ'έναν ιδιαίτερο τόπο.

Αυτή τη χρονιά επίσης, σε συνέχεια της πρώτης παράστασης που παρουσιάστηκε μόλις πέρυσι, μια διεθνής θεατρική παραγωγή φιλοξενείται στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου. Ηθοποιοί από την Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις Τρωάδες του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή του Θεάτρου και της Φιλαρμονικής της Θουριγγίας και τουTiyatro Medresesi Şirince της Τουρκίας με την συμμετοχή αποφοίτων της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας.

Ο ομότιμος καθηγητής της Αρχαιολογίας, Prof.Dr Ulrich Sinn, θα επιβλέπει το έργο υπό την διεύθυνση του σκηνοθέτη Bernhard Stengele. Η συνεργασία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του γερμανικού Ομοσπονδιακού Πολιτιστικού Ιδρύματος.

Σύντομη παρουσίαση έκθεσης Νevin Aladağ



Κάτω απο τον τίτλο Borderline η έκθεση της Nevin Aladağ θα εστιάσει στην ιδιαίτερη τοποθεσία της Σάμου, μόλις οκτακόσια μέτρα μακριά από την γειτονική Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης και της Ασίας. Μέσω βίντεο έργων, ηχητικών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεων στον χώρο, θα ξανασυζητηθούν με νέα ματιά μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων όπως η έννοια των συνόρων και η προσπέλαση τους, η πολιτισμική ταυτότητα και η έννοια της πατρίδας, η εγγύτητα και η απόσταση τα οποία είναι και το επίκεντρο του έργου της Aladağ.

Η Nevin Aladağ γεννήθηκε στο Van στην Τουρκία το 1972 και σπούδασε γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Από το 2002 ζει και εργάζεται στον Βερολίνο. Το έργο της έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα σε όλο τον κόσμο μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων σε καταξιωμένα ιδρύματα και μουσεία.

Σύντομη παρουσίαση Samos Young Artists Festival


Καλλιτεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος για την επιλογή του προγράμματος είναι και φέτος ο σπουδαίος βιολιστής Daniel Nodel. Ο Daniel Nodel κατάγεται από το Minsk της Λευκορωσίας, ζει και εργάζεται στη Γερμανία και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

Στις 7 Αυγούστου, το φεστιβάλ ξεκινά με τους υπότροφους του Manhattan School of Music(με καταγωγή από την Κούβα και το Ισραήλ). Τις επόμενες βραδιές εμφανίζονται: η Γερμανο-Βουλγάρα καλλιτέχνιδα των κρουστών Vivi Vassileva. Το τρίο της Silke Avenhaus, της Κορεάτισσας βιολίστριας Jeyhe Lee και του Τούρκου τσελίστα Dorukhan Doruk. Το ντουέτο του Αργεντινού πιανίστα José Gallardo και του Ούγγρου τσελίστα Barnabás Kelemen.

Το κουαρτέτο του γεννημένου στο Μόναχο σαξοφωνίστα, κλαρινετίστα και συνθέτη της τζαζMulo Francel, με τη σύμπραξη του πιανίστα David Gazarov, ο οποίος θα εμφανιστεί την επόμενη μέρα σε μια σόλο παράσταση. Την τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ, στις 13 Αυγούστου, εμφανίζονται οι τραγουδιστές από το εργαστήρι όπερας της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας με τους οποίους θα συμπράξει για τα τελευταία τραγούδια η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Στέλλα Ντουφεξή.

Samos Young Artists Festival
7 – 13/8/14
Τόπος διεξαγωγής: Πυθαγόρειο, Σάμος
Ώρα έναρξης συναυλιών: 20.00


Nevin Aladağ | Borderline
20/7 – 10/10/14
Tόπος διεξαγωγής: Πυθαγόρειο, Σάμος
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2014, παρουσία της καλλιτέχνιδος
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, από τις 10.00πμ έως τις 13.00 και από τις 19.00 έως τη 1.00


Tρωάδες του Ευριπίδη
16/8 -18/8/14
Τόπος διεξαγωγής: Πυθαγόρειο, Σάμος
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.00
Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης


Σάμος: Προπονητικό τουρνουά βόλεϊ


Για πρώτη φορά φέτος στη Σάμο, στις 7-8 Ιουνίου, το γυμναστήριο "Ακαδημία fitness club", σε συνεργασία με το νεοσύστατη ακαδημία beach volley "Ionikos Beach Academy", διοργανώνει το προπονητικό τουρνουά beach volley με τίτλο "Samos Golden Cup" στο Potokaki Beach Volley.
Οι νικητές θα κερδίσουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Το κόστος διαμονής για όσους θα έρθουν εκτός Σάμου για να συμμετάσχουν στο τουρνουά είναι 5 ευρώ ανά άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 6972992222.

Το τουρνουά αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 31/5 -1/6 αλλά μεταφέρθηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω των πρόσφατων καιρικών συνθηκών που δεν ευνοούν την διεξαγωγή αγώνων beach volley.


http://my-samos.blogspot.gr/

Μερικές σκέψεις για την " προβολή " της Ικαρίας στα ΜΜΕ

Τελικά, όταν οι Ικαριώτες δεν χορεύουν στα ιδιαίτερα και φημισμένα τους πανηγύρια –και μάλιστα υπό βροχή- μάλλον θα κοιμούνται και θα χαλαρώνουν ανεξαρτήτως συνθηκών. 

Γιατί ο Ικαριώτης, από ότι πληροφορούμαστε από το ύφος των διαφημίσεων που πρόσφατα κυκλοφορούν στα μεγάλα ΜΜΕ, δεν … χαμπαριάζει ούτε από θεομηνίες, ούτε από ανώτερους αξιωματικούς ούτε από τα διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας. Έτσι, γιατί είναι … Ικαριώτης! Για αυτό ζει και 100 χρόνια για πλάκα, γιατί είναι χαλαρός, κουλ και άνετος.

Βέβαια, κανείς δεν έχει την απαίτηση από μια διαφήμιση να κάνει κοινωνικοπολιτική ανάλυση για τις συνθήκες που επικρατούν σε έναν τόπο. Ωστόσο, θεωρώ πως είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται το νησί μας στα πλαίσια των διαφημιστικών σποτ.
Διότι κανείς από τα εκατομμύρια των τηλεθεατών πανελλαδικά δεν μπορεί να μάθει πως πραγματικά ζει ο πατέρας και η μάνα του φαντάρου που κοιμάται στη σκοπιά και με ποιον τρόπο βγαίνουν τα λεφτά που του στέλνουν ούτε πως φτιάχτηκαν οι πίστες των πανηγυριών, τα ατελείωτα χιλιόμετρα από πέτρινες πεζούλες στις πλαγιές της Ικαρίας, το νοσοκομείο, το γηροκομείο, οι δρόμοι, το τούνελ, οι κήποι κ.α. πολλά. Σίγουρα δεν τα έφτιαξαν ούτε χορεύοντας, ούτε κοιμώμενοι.



Η προβολή ενός τόπου μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Το να «προβάλλεται» όμως το νησί μας σαν ο τόπος που όλοι πίνουν, χορεύουν και χαλαρώνουν (οπότε ελάτε και εσείς να ξεδώσετε και να τα κάνετε όλα) είναι προσβλητικό για το νησί τους κατοίκους και την ιστορία του. «Α, είσαι από την Ικαρία; Καλά εσείς είστε στον κόσμο σας» ακούω συχνά σε κάθε νέα γνωριμία με κόσμο εκτός νησιού που έχει γαλουχηθεί με το καλλιεργούμενο προφίλ του Ικαριώτη.

Τι να του πεις; Ότι οι νέοι στο νησί μας δεν έχουν μεροκάματο; Ότι δεν υπάρχουν σχολεία, δρόμοι, καράβι; Ότι ούτε τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έγινε φέτος; Ότι δεν έχει ωδείο, θέατρο, κινηματογράφο ή βιβλιοθήκη; Ναι πράγματι, είμαστε στον κόσμο μας, αυτόν πίσω από την κουρτίνα, όταν φεύγουν οι επισκέπτες και οι χαρές του καλοκαιριού και τα φανταχτερά φώτα των διαφημίσεων σβήσουν. Αυτόν τον κόσμο που τον μαθαίνεις μόνο αν τον ζήσεις από κοντά, νοιώσεις τα προβλήματά του, βιώσεις την αγωνία του περιμένοντας το ΕΚΑΒ με 8 και 9 μποφώρ.

Ναι, μας αρέσουν τα πανηγύρια! Γιατί επιλέγουμε απέναντι στην εγκατάλειψή μας από το κεντρικό κράτος να βγάζουμε τη γλώσσα απέναντι στα προβλήματα και να γελάμε, να χορεύουμε, να ερωτευόμαστε, να αγαπάμε και αποδεδειγμένα ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε για τα πανηγύρια.
Σίγουρα έχουμε πολλά που μπορούμε να επιδείξουμε σαν τόπος και όχι αποκλειστικά και μόνο το αυτιστικά επαναλαμβανόμενο μοτίβο του Ικαριώτη-εξωγήινου, προς όφελος του …όποιου τουρισμού.

Η προσέλκυση επισκεπτών δεν πρέπει να περάσει μέσα από την εμπορευματοποίηση και κακοποίηση των ιδιαιτεροτήτων μας ως κοινωνίας. Γιατί η εμπορευματοποίηση αυτή είναι πρωτοξάδερφο του ξεπουλήματος του τόπου μας για να έρθουν επιτέλους οι πολυπόθητοι τουρίστες. Θυμίζω όμως πως και η Ταϋλάνδη έχει τουρισμό …


Ραντεβού στους δρόμους!

*Από έναν «ξένο» που τον λένε Σωτήρη Δρούλια.
salvatoredroulias@yahoo.gr

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κατασκευάζουν πλαστή προεδρική πλειοψηφία


Με την αγαστή συνεργασία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ επιχειρείται η κατασκευή μια πλαστής προεδρικής πλειοψηφίας ώστε να αποφευχθεί η αναπόφευκτη (σε άλλη περίπτωση) προσφυγή στις κάλπες το Μάρτη του 2015.

Η σημερινή σύνθεση της Βουλής βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη βούληση της κοινωνίας, έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στις ευρωεκλογές. Το πρωτοφανές 11,5% που έχασαν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης, καθώς και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4% από τη ΝΔ, συνθέτουν ένα σκηνικό ριζικά διαφοροποιημένο από εκείνο των εκλογών του 2012.

Το επιχείρημα ότι οι ευρωεκλογές έχουν μειωμένη σημασία σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές, ισχύει μόνο κατά ένα πολύ μικρό μέρος. Γιατί αυτή η φορά οι εκλογείς βρέθηκαν ενώπιον ενός σκληρού πολιτικού διλήμματος που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κι εντέλει αποδέχτηκε η κυβέρνηση. Δίλημμα που είχε να κάνει με την συνέχιση της μνημονιακής διακυβέρνησης.

Κανονικά, μετά από τέτοιας έκτασης εκλογική αποδοκιμασία, η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα θεωρούταν αυτονόητη. Όπως όμως έχει συμβεί συχνά αυτά τα τέσσερα μνημονιακά έτη, οι κυβερνώντες επιμένουν να πολιτεύονται τσαλακώνοντας τα δημοκρατικά ήθη. Η διατήρηση μιας κυβέρνησης κόντρα στη λαϊκή θέληση, αντίκειται στον σκληρό πυρήνα της λογικής της δημοκρατίας.

Αφού δεν παραιτήθηκαν, τώρα οι κυβερνώντες προχωρούν στο επόμενο πολιτικό ατόπημα. Με την αγαστή συνεργασία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ επιχειρείται η κατασκευή μια πλαστής προεδρικής πλειοψηφίας ώστε να αποφευχθεί η αναπόφευκτη (σε άλλη περίπτωση) προσφυγή στις κάλπες το Μάρτη του 2015.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται θυμίζουν παλιότερες εποχές πολιτικής ανωμαλίας: απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά κομμάτων με επικοινωνιακή πριμοδότηση συγκεκριμένων τάσεων, προσπάθεια «τσιμπολογήματος» βουλευτών που είτε ανήκουν σε κομματικούς σχηματισμούς, είτε είναι ανεξάρτητοι, καθώς και «επιχειρήσεις» πειθούς βουλευτών με δέλεαρ τη παραμονή τους στον θώκο για έναν επιπλέον χρόνο μέχρι το 2016.

Η προσπάθεια κατασκευής πλαστής προεδρικής πλειοψηφίας έχει δύο απτά αποτελέσματα. Πρώτον, διατηρεί τη δυσαρμονία μεταξύ του εκλογικού σώματος και της σύνθεσης της Βουλής. Δεύτερον, συμβάλλει στον περαιτέρω ευτελισμό της πολιτικής ζωής. Από τη στιγμή που βουλευτές πιέζονται να κάνουν μείζονες επιλογές με βάση απολιτικά κριτήρια και κάτω από την πίεση της τηλεοπτικής προπαγάνδας, η δημόσια εικόνα της δημοκρατίας ξεθωριάζει ακόμα περισσότερο.

Καλό είναι λοιπόν να σταματήσουν τα «προεδρικά» κόλπα. Μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι οι εκλογές εδώ και τώρα.


Δεν έδεσε στους Φούρνους το "European Express"


Η Λιμενική Αρχή Φούρνων ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του πλοίου "European Express" ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι των Φούρνων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το Βαθύ της Σάμου προς Καρλόβασι Σάμου - Φούρνους - Άγιο Κήρυκο Ικαρίας - Εύδηλο Ικαρίας - Πειραιά, συνέχισε για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Στο "European Express" επέβαιναν προς αποβίβαση 26 επιβάτες, 1 Ι.Χ αυτοκίνητο, 1 φορτηγό και 1 δίκυκλο, ενώ στο λιμάνι των Φούρνων ανέμεναν προς επιβίβαση 27 επιβάτες, 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 1 δίκυκλο.


http://my-samos.blogspot.gr/

Τοποθέτησαν Επίτροπο του ΔΝΤ στα ασφαλιστικά ταμεία!

Η δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου, Βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης στις 8-5-2014, ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ Peter Ratcliffe ορίστηκε Επίτροπος της Τρόικα στα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από συμφωνία της μνημονιακής κυβέρνησης και της Τριαρχίας των δανειστών! Τοποθετήθηκε ήδη σε πλήρως οργανωμένο γραφείο στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κύριο καθήκον του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ θα είναι η παρακολούθηση της διαδικασίας κατάργησης των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος-βιωσιμότητας των Ταμείων από 1-7-2014, καθώς επίσης και η πιστή εφαρμογή του μνημονιακού νόμου (ν. 3863/2010), που ορίζει ότι από 1-1-2015 το κράτος θα εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη που ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ. 

Έτσι, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εμπαίζει απροκάλυπτα τους Έλληνες συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Προετοιμάζεται να εφαρμόσει τους σκληρούς ασφαλιστικούς νόμους (ν. 3863/2010, 4093/2012 κ.ά.) στο πεδίο των συντάξεων.

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό ότι μετά τις τριπλές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την εφαρμογή των πιο σκληρών μνημονιακών συστημάτων που έχουν ψηφιστεί, βάσει της ρήτρας της διαρκούς ανταγωνιστικής υποτίμησης όλων των παροχών του Κοινωνικού Κράτους.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου 2015-2018 (ν. 4263/2014), σύμφωνα με το οποίο οι κοινωνικές δαπάνες του Ελληνικού Κράτους το 2018 θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας!



Έτσι η κυβέρνηση μετεκάλεσε, σύμφωνα με δέσμευσή της με την Τριαρχία των δανειστών, και τοποθέτησε ως πανεπόπτη-παρατηρητή όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων τον κ. Peter Ratcliffe, προκειμένου να προβεί σε περικοπές των συνταξιοδοτικών δαπανών που θα συνεπιφέρουν δραματικές μειώσεις όλων των συντάξεων των Ελλήνων ασφαλισμένων.

Η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος για τα Επικουρικά Ταμεία και η εγγύηση του κράτους μόνο της βασικής σύνταξης από 1-1-2015 (που ανέρχεται σήμερα στα 360 €), δημιουργούν εκρηκτικό τοπίο και θα περιαγάγουν αφενός μεν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνταξιούχων κάτω από το όριο της φτώχειας, και αφετέρου τα Ασφαλιστικά Ταμεία κάθε είδους χωρίς αποθεματικά.

Με τις διαρκείς ελαττούμενες εισροές εισφορών και τη διαρκώς μειούμενη κρατική επιχορήγηση, η μνημονιακή κυβέρνηση με την πολιτική της σκοπεύει να καταντήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία θλιβερά και καθημαγμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα!


Οι περήφανοι Έλληνες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι, όμως, δεν θα το επιτρέψουν!»


Eικόνες από ένα νέο "1453" αν δεν συνέλθουμε...

Mε μια μεγάλη αποβατική ενέργεια oλοκληρώθηκε σήμερα νότια της Σμύρνης η ετήσια διακλαδική άσκηση EFES των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) στην οποία συμμετείχαν 8.000 άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 480 βαθμοφόρων υπό τα όμματα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και 50 ξένων παρατηρητών.


H άσκηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 30 Μαΐου και συμμετείχαν 7.000 στρατιωτικό προσωπικό, 23 αποβατικά σκάφη, 22 αεροσκάφη και 17 ελικόπτερα των Διοικήσεων Χερσαίων, Ναυτικών, Αεροπορικών Δυνάμεων, της Ακτοφυλακής και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Το σενάριο προέβλεπε με αεραπόβαση, δημιουργία αεροπρογεφυρώματος που ενισχύεται από δυνάμεις που μεταφέρονται με ελικόπτερα, απόβαση και δημιουργία προγεφυρώματος και τελικά συνένωση των δυο.

Φέτος τα δυο διαφορετικά στοιχεία ήταν η “έντονη” χρήση UAV και η συγκρότηση ενός κινητού νοσοκομείου εκστρατείας μέσα στο προγεφύρωμα.

Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες της 11ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ, της 19ης ΤΑΞΠΖ, της 57ης ΤΑΞΠΒ, πέραν της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που υπάγεται στο τουρκικό Ναυτικό.

Σκοπός της άσκησης ήταν η κατάληψη ενός νησιού στο μέγεθος της Χίου, η οποία άλλωστε απεικονίζεται και σε έναν από τους χάρτες των φωτογραφιών, έστω με ελαφρά διαφοροποιημένη την ακτογραμμή.

Εφαρμόστηκαν διάφορα σενάρια μάχης όπως ναυτική απαγόρευση, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις από τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού κλπ.

O σχεδιασμός της άσκησης ανατέθηκε στη Διοίκηση Συγκροτήματος Ειδικής Αποστολής Αιγαίου (Εge Müşterek Özel Görev Kuvveti: ΕMÖGK) που έχει συγκροτήσει η 4η Στρατιά.

Eλικόπτερα UH-60 και AS 532 Cougar εκτελούν άσκηση άφεσης βαρέως υλικού σε κατειλημμένη ακτή ελληνικού νησιού
Από αέρος ανεφοδιασμός με ρίψη πολεμοφοδίων
Ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χλστ. των Τούρκων πεζοναυτών βάλλουν κατά ελληνικών οχυρωμένων θέσεων στα ενδότερα νησιού του Αιγαίου
Τα αποτελέσματα του βομβαρδισμού από το πυροβολικό των Πεζοναυτών. Οχι ιδιαίτερα εύστοχες...
Tραυματιοφορείς μεταφέρουν σε νοσοκομειακό ελικόπτερο UH-1 τραυματία επί της κατειλημμένης ακτής.

Σάμος: Το πρώτο Κρουαζιερόπλοιο για φέτος GOLDEN IRIS !! (φωτορεπορτάζ)

Τις δικές του φωτογραφίες αποθανάτισε ο κ. Γιώργος Βασιλειάς από την άφιξη του πρώτου Κρουαζιερόπλοιου για φέτος που επισκέφτηκε το Λιμάνι της Πρωτεύουσας στη Σάμο.


Σχετικό πρόσφατο δημοσίευμά μας: Εδώ..!

¨ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

50% αύξηση στον τουρισμό της Σάμου σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ


Κατά 50.000 περισσότεροι αναμένεται να είναι συνολικά φέτος οι επισκέπτες του νησιού μας σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) οι προγραμματισμένες πτήσεις από το εξωτερικό για τα αεροδρόμια της χώρας αυξάνονται κατά 51% με αποτέλεσμα ο ΣΕΤΕ για τρίτη φορά φέτος να αναθεωρήσει το στόχο των φετινών αφίξεων για όλη την Ελλάδα: από 18 εκατ. τουρίστες που ήταν η εκτίμηση πέρσι το Δεκέμβριο, σε 18,5 εκατ. το Φεβρουάριο και σήμερα σε 19 εκατ.

Συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Σάμου αναμένονται 153.219 τουρίστες φέτος έναντι 101.757 που ήρθαν πέρυσι μέσω πτήσεων τσάρτερ.

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και για τον τουρισμό κρουαζιέρας με την Σάμο να μπαίνει για τα καλά στον χάρτη της κρουαζιέρας.


Πέθανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Λεωνίδας Βασιλικόπουλος


Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 82 ετών, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος. Γεννήθηκε το 1932 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1954. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη Σχολή Επιτελών του ΝΑΤΟ.

Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση κατά της δικτατορίας, για την οποία βασανίστηκε και φυλακίσθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.


Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επανήλθε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως Διοικητής στολίσκου ναρκοπολέμου, Διευθυντής Β' Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Αρχηγός Στόλου. Στις 22 Δεκεμβρίου 1986 επελέγη αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από το ΚΥΣΕΑ, θέση στην οποία παρέμεινε έως τις 17 Ιουλίου 1989, οπότε αποστρατεύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου του 1987 αφορμή για την οποία ήταν η έξοδος του τουρκικού σκάφους «Χόρα» στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τον Οκτώβριο του 1993 διορίσθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, διοικητής της ΕΥΠ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1996 οπότε αποστρατεύθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη μετά την κρίση των Ιμίων.


Σαν σήμερα, Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη...





Πρώτη πράξη αντίστασης

Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της...
Κρήτης.

Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο.



Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι.

Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας.

Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν από τον ιστό το μισητό σύμβολο του ναζισμού.

Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4x2 μ. Είχαν φθάσει πια μεσάνυχτα. Οι δύο «κομάντος» δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς, που συνέχιζαν τη διασκέδασή τους.

Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.

Γλέζος και Σάντας καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο, οι άνδρες της φρουράς εκτελέστηκαν, οι έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ για τους φύλακες της Ακρόπολης δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύθηκαν οι δύο μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ και ΕΔΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος συνελήφθη τρεις φορές από τους Γερμανούς, φυλακίστηκε και κατόρθωσε να δραπετεύσει, ενώ ο Λάκης Σάντας ξέφυγε από τους διώκτες του και κατετάγη στον ΕΛΑΣ...

ΚΤΕΛ: Δρομολόγιο Βαθύ - Καρλόβασι για το καράβι

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Σάμου Α.Ε. από τις 06/06/2014 ως 15/09/2014 θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Σάμο προς Καρλόβασι και από Καρλόβασι προς Σάμο σύμφωνα με τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις του πλοίου "Νήσος Μύκονος":

Κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη - Παρασκευή - Κυριακή 15.00 ΣΑΜΟΣ - ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

- Μετά την άφιξη του πλοίου αναχώρηση απο το λιμάνι Κρλοβάσου Καρλοβάσου για την πόλη της Σάμου.

Πληροφορίες : 22730 27262


Ο κ.Παπαθεοφάνους, ο κ. Γαρυφάλλου και τα "ξερά σύκα" του δεύτερου

Με αφορμή το δημοσίευμα που έκανε στον δικτυακό του τόπο ο κ. Γιώργος Γρυφάλλου ( εδώ ) ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους απάντησε ως εξής:


Με αφορμή αναρτήσεις σε διαδικτυακή ηλεκτρονική εφημερίδα, ο επί 3,5 χρόνια απόφοιτος του Χάρβαρντ κ. Γαρυφάλου, βγαίνει παραπονούμενος, επειδή ως περιφερόμενος σύμβουλος στους διάφορους πολιτικούς χώρους και παρέες που συναναστρέφεται, δεν κατόρθωσε ποτέ να προσκληθεί σε πρωινό καφεδάκι. 


Η φαιδρότητα με την οποία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τα πεπραγμένα στη Σάμο, άλλοτε ως κολλητός Βουλευτή Αθηνών, άλλοτε ως πολιτευτής πολιτικού κόμματος, άλλοτε ως ευκαιριακός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και άλλοτε ως πολιτικός αναλυτής, είναι αντάξια των γραμματίων που περιμένει να εξοφλήσει.. Δυστυχώς όμως, το όραμά του να κολλήσει ξερά σύκα στον τοίχο, έχει καταντήσει εφιάλτης του.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Και η απάντηση του κ. Γαρυφάλλου: "Ακόμη γελάω από τα γέλια. Αφήστε με να το ζήσω! "

Δάσκαλος από τη Θράκη, απευθύνει έκκληση προς όλους τους Έλληνες!

Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας

Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα.

Την ίδια ώρα λοιπόν ,που στην ίδια χώρα οι περισσότεροι απογυμνώνονται οικονομικά (χάνοντας όλο και περισσότερα στηρίγματα), σε κάποιους άλλους χαρίζονται απλόχερα (με σχετική αμοιβαιότητα πάντα) χρηματικά πακέτα διόλου ευκαταφρόνητα τη σήμερον ημέρα.

Τώρα πολύ εύλογα θα αναρωτιέστε, ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που καρπώνονται αυτά τα απλόχερα χαρισμένα δώρα. Κοιτάζοντας όμως κανείς για λίγο πια το δέντρο και όχι το δάκτυλο, τότε χωρίς μεγάλη δυσκολία ξεκινά να αναζητά τον χρηματοδότη και όχι τον παραλήπτη.

Συνάδελφοι! Μπορεί για κάποιους από εσάς να είναι πολύ σημαντικό, το ποια παράταξη θα κερδίσει τις εκλογές ή το ποιος συνάδελφος θα μας αντιπροσωπεύσει στα εκπαιδευτικά συμβούλια. Για μένα όμως σημαντικότερο όλων αυτών είναι το κάτω από ποια σημαία θα ξυπνήσει αύριο η οικογένειά μου και κάτω από ποια σημαία θα αναπαύονται οι παππούδες μου.

Κύριοι και κυρίες, κατάγομαι από την Θράκη, από την πόλη της Κομοτηνής. Εκεί από την 14 Μαΐου του 1920 τιμούμε και γιορτάζουμε κάθε χρόνο την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό. Ξέρετε, μετά από τα παρακάτω , δεν θα 'ναι υπερβολή να δηλώσω πως ακόμη και μέχρι σήμερα ,το έτος 2013, ο τόπος μου διέπεται από κάποιας μορφής τουρκοκρατία.

Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώπους, Έλληνες, πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί λοιπόν αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι οι τουρκοφανείς (κοινωνική ομάδα που διασπάται σε αρκετές μικρότερες υποομάδες). Γύρω στους 20.000 είναι οι Ρομά και 40.000 οι Πομάκοι.

Εδώ και πολλές δεκαετίες η τουρκική αλυτρωτική πολιτική, με την κρατική ανοχή-προδοσία, στα πλαίσια μιας ανύπαρκτης (κυρίως από την απέναντι πλευρά) ελληνοτουρκικής φιλίας, θέτει τις βάσεις και σπέρνει τους σπόρους της πολύ μεθοδικά, έτσι ώστε την στιγμή του θέρους να μαζέψει ευκολότερα πολύ περισσότερους καρπούς.

Έτσι λοιπόν ακόμα και η πιο καλόβουλη προσπάθεια ερμηνείας των κινήσεων της Τουρκίας στη Θράκη, είναι αδύνατον και ουτοπικό να μην καταλήξει στις προ πολλών ετών μελετημένες και σταδιακά υλοποιημένες και υλοποιούμενες βλέπεις των γειτόνων.

Το σχέδιο έχει ως εξής. Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος ( καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση και τελικά προσάρτηση. Και όλα αυτά, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, μόνο με την χρήση δημοψηφισμάτων.

Ποιο είναι λοιπόν το μέσο για να επιτευχθεί το σχέδιο; Η μη τουρκοφανής μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ανέκαθεν και συστηματικά κακοποιείται από σύσσωμο το ελληνικό κράτος και αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξένο, προβληματικό και εχθρικό.

Η λυσσαλέα και απρόσκοπτη γειτονική προπαγάνδα για την εμφύτευση τουρκικής συνείδησης στη μειονότητα και η παράλληλη και συστηματική αδιαφορία-κακοποίηση- προδοσία από μέρους της ελληνικής πολιτείας, σπρώχνουν όλο και πιο επικίνδυνα κοντά τη μειονότητα στην αγκαλιά της «μητέρας» Τουρκίας.

Επειδή είμαι λοιπόν και του επαγγέλματος γνωρίζω πως τα παραδείγματα είναι αυτά που μένουν. Παραπάνω μίλησα για χαρισμένα πακέτα χρημάτων από κάποιους σε κάποιους άλλους και μάλιστα σας προκάλεσα να αναζητήσετε τον πομπό και όχι τον δέκτη.

500 ευρώ μηνιαίως είναι το ποσό που παρέχει ο ζάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά για κάθε παιδί που εγκαταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο, χάριν της ορθότερης εκμάθησης του Ισλάμ κάτω από τη σκέπη βέβαια της τουρκικής κυβέρνησης.

1000 ευρώ ετησίως για κάθε κεφάλι ανήλικου κοριτσιού που θα φορά την παραδοσιακήτούρκικη μαντίλα (η οποία θεωρείται χρόνια τώρα παρωχημένη στην γείτονα) παρέχει άτυπα το τουρκικό προξενείο.\

Το πομακόπουλο που ουδεμία σχέση έχει με την τούρκικη κουλτούρα και γλώσσα καλείται να μάθει δίχως άλλη επιλογή τρείς άγνωστες προς αυτό γλώσσες, από την πρώτη κιόλας δημοτικού. Και αυτό γιατί η ελληνική πολιτεία δείχνει να μην αναγνωρίζει το πομάκικο κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας και με τη βία σπρώχνει το μικρό παιδί στην σύγχυση, στην αμάθεια και έπειτα στην τουρκοποίηση καθώς μέσα στα μειονοτικά σχολεία οι γλώσσες που διδάσκονται είναι τα τούρκικα, τα αραβικά και τα ελληνικά( καμία αναφορά στα πομάκικα).

Εδώ και χρόνια προσφέρονται δωρεάν δορυφορικά πιάτα (συνδεδεμένα άμεσα με τα τούρκικα ραδιοτηλεοπτικά μέσα) κυρίως στα ορεινά χωριά της Θράκης (πομακοχώρια) όπου μέχρι σήμερα το σήμα των ελληνικών δικτύων δεν έχει φτάσει ή είναι ανεπαρκές.

Στο κέντρο της Κομοτηνής εδώ και κάποια χρόνια δεσπόζει ,κάτω από τη σκέπη ενός νεόκτιστου και πολυτελούς κτηρίου, η μεγαλοπρεπής τούρκικη τράπεζα Ζιράατ Μπανκ η οποία δανείζει, επιλεκτικά σε μουσουλμάνους αλλά και συλλόγους που φωνάζουν ότι είναι τούρκικοι, με χαμηλά επιτόκια 3% ενώ οι ελληνικές με 14%. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο χριστιανός να πουλά και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να αγοράζει γη.

Ο εγκληματικός (όχι μόνο για τη Θράκη) Καλλικράτης μετέτρεψε τους δήμους της Κομοτηνής σε τέσσερις, με αποτέλεσμα να μην ισχύει πλέον η κοινωνική ισορροπία στους πληθυσμούς των νέων δήμων και έτσι δυο από τους τέσσερις δήμους να έχουν για άρχοντα μουσουλμάνο, εκλεκτό εννοείται του τουρκικού προξενείου και έτοιμο να λειτουργήσει προς όφελος του.

Η επίσης εγκληματική κομματική λίστα έφερε επικίνδυνα αποτελέσματα στην περιοχή. Τα κόμματα που είχαν αξιώσεις στην περιοχή είχαν ως πρώτο όνομα στη λίστα μουσουλμάνο ( εκλεκτό του προξενείου) με αποτέλεσμα δύο από τους τρείς βο«υ»λευτές του νομού Ροδόπης να είναι τελικά από τους παραπάνω «εκλεκτούς».

Όπως φαίνεται τα παραδείγματα είναι πολλά και τα συναντά κανείς καθημερινά και σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας της Θράκης. Το ζήτημα είναι ότι εφόσον το επίσημο κράτος εδώ και δεκαετίες κάνει τα πάντα για να μην κάνει τίποτα, ο κλήρος πέφτει μόνο σε εμάς τους πολίτες. Εύλογα θα διερωτάται κανείς τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει. Το λιγότερο αλλά συνάμα σημαντικότατο που μπορεί να κάνει κάποιος από εδώ είναι αρχικά να ενημερωθεί για το ζήτημα και έπειτα να μεταλαμπαδεύσει το ζήτημα ως «ιεραπόστολος» και να το γνωστοποιήσει σε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας.

Στόχος δεν είναι η ελληνοποίηση των Πομάκων. Στόχος είναι η συνειδησιακή τους αφύπνιση. Όταν ο Πομάκος νιώσει Πομάκος τότε αυτόματα θα νιώσει και θα είναι Έλληνας!


Επιστολή κ. Βασίλη Τεντόμα προς κ. Σταύρο Δημηρούδη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

Κύριε Πρόεδρε,

Στο σημερινό φύλλο τοπικής εφημερίδας φιλοξενείται ρεπορτάζ σχετικό με την εξέλιξη των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

Από το παραπάνω ρεπορτάζ, αν μη τι άλλο, προκύπτει ότι υπάρχουν μια σειρά από εκκρεμότητες, που ενδεχομένως κάνουν προβληματική την αποπεράτωση του έργου, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία λήξης που προβλέπει η σύμβαση με τον εργολάβο, όχι μόνο μέχρι 30/6/2014, που προέβλεπε η σχετική Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας-Δήμου-ΓΓΑ, αλλά ακόμη και μέχρι την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος της SUPER LEAGE.

Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, το θέμα είναι πολύ σοβαρό (αν βέβαια έχουν βάση οι πληροφορίες της εφημερίδας) σας ζητώ στη προσεχή συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου να θέσετε σαν θέμα την «Πορεία εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης», όπου θα δοθεί η δυνατότητα μιας υπεύθυνης ενημέρωσης από πλευράς Περιφέρειας.

Στη συζήτηση του θέματος θεωρούμε απαραίτητο να προσκληθούν και οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Λέσβου, ώστε και η ενημέρωση να είναι ολόπλευρη αλλά και οι όποιες αποφάσεις χρειαστεί να ληφθούν να έχουν λάβει υπόψη την άποψη του ιδιοκτήτη του σταδίου.

Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στη Σάμο το 2014

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αφίξεων και των αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοιων στη Σάμο για το 2014 :

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Και φέτος ένας μαθητής δεν άντεξε!!!!

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η βουλευτής του Νομού Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή δήλωσε: 


«Ξεκίνησαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις!

Για άλλη μια χρονιά επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος. Ένα σύστημα καταδικασμένο από την εκπαιδευτική κοινότητα εξακολουθεί να εφαρμόζεται κατ’ εντολή του ΟΟΣΑ και να γεμίζει άγχος, ανασφάλεια, οικονομική και ψυχολογική πίεση, μαθητές και γονείς. Ένα ανταγωνιστικό σχολείο δείχνει τον ταξικό του προσανατολισμό και τον ατελέσφορο σχεδιασμό του.

Και φέτος ένας μαθητής δεν άντεξε!!!! Τον έριξαν στο κενό η αδιαφορία, η αναλγησία ή καλύτερα οι πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και η μετατροπή του καθενός μας σε στατιστικό νούμερο.

Σήμερα λοιπόν εξετάσεις δίνει όλη η κοινωνία. Εξεταζόμαστε όλοι στο αν θα μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, στο αν θα πετύχουμε να μην μας εξοντώσουν ηθικά κοινωνικά πολιτικά στο αν θα περιφρουρήσουμε τα όνειρά μας στο τι κοινωνία θα παραδώσουμε στη νέα γενιά.

Τελικά εξεταζόμαστε στο αν θα μπορέσουμε να στείλουμε τους ηθικούς αυτουργούς όλων των αυτοκτονιών στον αγύριστο.

Καλή επιτυχία σε όλους μας.»


Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών-αποβατικών δυνάμεων της Τουρκίας νοτιοανατολικά του Καστελόριζου (vidεο)

Μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών και αποβατικών πλοίων της Τουρκίας παρατηρείται τις τελευταίες ώρες νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Πληροφορίες αναφέρουν πώς επρόκειτο για ένα τμήμα της αποβατικής άσκησης «Efes-2014» που υλοποιείται στον κόλπο «Sigatsik» και υποστηρίζεται από αεροπορικές δυνάμεις.

Μέχρι και αργά τη νύχτα περισσότερα από 30 τουρκικά πλοία, από φρεγάτες, ΤΠΚ μέχρι αποβατικά σκάφη συμμετείχαν στην άσκηση που θέλει απόβαση σε «εχθρικό» έδαφος. Αυτό άλλωστε είναι και το σενάριο της «Efes»: Απόβαση σε κάποιο ελληνικό νησί και δημιουργία τετελεσμένου γεγονότος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ανοιχτά του κόλπου «Sigatsik» περίπου 10 πλοία. Πολύ περισσότερα ωστόσο βρίσκονται εντός του κόλπου αναπτύσσοντας πλήρως το σενάριο της άσκησης που έχει προβληματίσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Κι αυτό γιατί, συνήθως η «Efes» διεξάγεται στα τουρκικά παράλια, στο βόρειο Αιγαίο. Απέναντι από τη Χίο, όπου και τώρα, βρίσκονται ναυτικές δυνάμεις της Άγκυρας εξελίσσοντας προφανώς ένα άλλο κομμάτι της άσκησης.



Το γεγονός ότι η τουρκική αποβατική άσκηση διεξάγεται κατά βάση λίγα ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου έχει χτυπήσει «καμπανάκια» στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτό εξηγεί και το δεύτερο «Πυρπολητή» που έγινε χθες στην Κάρπαθο με μετακίνηση από αέρος ειδικών δυνάμεων στο νησί.

Οι Τούρκοι, πρόσφατα, ανήγγειλαν πώς ανοιχτά του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα στήσουν μόνιμη εξέδρα άντλησης πετρελαίου, αλλά κανείς από το υπουργείο Εξωτερικών δεν αντέδρασε. Οι θέσεις της για τον Καστελόριζο είναι γνωστές και συνοψίζονται στη φράση του Αχμέτ Νταβούτογλου, πώς «το νησί δεν είναι ελληνικό, αλλά ανήκει στη Μεσόγειο».

Η ΑΟΖ του Καστελόριζου «αποκλείει» την Τουρκία από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου, αφού ενώνει την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ και η Άγκυρα θέλει να «εξαφανίσει» το νησί από το χάρτη. Επειδή κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, πιθανώς να ετοιμάζεται για… απόβαση.

Στην «Efes 2014» λαμβάνουν μέρος τα νέα αποβατικά αποκτήματα της, τα σκάφη μεταφορά αρμάτων μάχης LCT, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξή, ένα μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης και άλλων αποβατικών σκαφών.

Μαζί με το πλοίο αμφίβιας επίθεσης LPD που θα λειτουργεί κι ως μικρό αεροπλανοφόρο/ελικοπτεροφόρο, θα κατασκευάσουν τέσσερα αποβατικά σκάφη μεταφοράς οχημάτων LCM, δυο αποβατικά μεταφοράς προσωπικού LCVP καθώς και ένα μικρό σκάφος διοίκησης.

Το τελικό τουρκικό πλάνο έχει ως στόχο το πλοίο αμφίβιας επίθεσης να μπορεί να φιλοξενεί δύναμη μέχρι 1.000 στρατιωτών και προσωπικού, οκτώ ελικοπτέρων, τριών UAV (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), 13 τεθωρακισμένων και 81 εξοπλισμένων οχημάτων.

Όλα λοιπόν τα σχέδια απόβασης και η ναυπήγηση νέων αποβατικών σκαφών από την Τουρκία στοχεύουν στο Αιγαίο. Πουθενά αλλού. Και την ίδια στιγμή εμείς ψάχνουμε για ανταλλακτικά πλοίων, τα οποία για να πάρουμε θα πρέπει να δώσει το "πράσινο φως" η τρόικα.



http://www.defencenet.gr/

Ικαρία: έναρξη προγράμματος πρόληψης για εμφάνιση νεφρολογικών νοσημάτων


Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη προγράμματος πρόληψης για εμφάνιση νεφρολογικών νοσημάτων στον τοπικό πληθυσμό.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει εγκριθεί από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια, γίνεται εθελοντικά από ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου Ικαρίας, του Κέντρου Υγείας Ευδήλου και των Περφερειακών Ιατρείων των νησιών μας και στοχεύει στην ανίχνευση ασθενών που πάσχουν ήδη ή αναμένεται να εμφανίσουν στο προσεχές μέλλον νόσημα των νεφρών και πιθανά νεφρική ανεπάρκεια.



Το πρόγραμμα αυτό αφορά αποκλειστικά όσους:

1. Έχουν ηλικία 50-70 έτη
2. Πάσχουν ήδη από νεφρική ανεπάρκεια οποιουδήποτε σταδίου
3. Έχουν Σακχαρώδη Διαβήτη, Αρτηριακή Υπέρταση, νεφρολιθίαση, διόγκωση προστάτη, ιστορικό υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων ή ουρολοιμώξεων στην παιδική ηλικία, αυτοάνοσα νοσήματα (ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγγειίτιδες κλπ), κακοήθειες του ουροποιητικού συστήματος, χειρουργικές επεμβάσεις σε νεφρά-ουρητήτες-κύστη, είναι μονόνεφροι ή όσοι έχουν σε εργαστηριακό έλεγχο αυξημένες τιμές ουρίας και κρεατινίνης
4. Έχουν οικογενειακό ιστορικό νεφροπάθειας (π.χ. σύνδρομο πολυκυστικών νεφρών).

Παρακαλούνται όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις να συνδράμουν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, συμπληρώνοντας τα σχετικά ερωτηματολόγια

·Στον Άγιο Κήρυκο στο νοσοκομείο από 12/6 έως 19/6

·Στις Ράχες στο αγροτικό ιατρείο από 22/6 έως 27/6

·Στον Εύδηλο στο Κέντρο Υγείας από 30/6 έως 4/7

·Σε Φούρνους και Θύμαινα στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων από 15/6 έως 30/6.

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ανά περιοχή θα πραγματοποιείται κατά το πρωινό ωράριο 9:00 με 13:30.

Καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να φέρουν μαζί τους ιατρικές γνωματεύσεις, νοσοκομειακά εξιτήρια, παλαιότερες εργαστηριακές εξετάσεις και γενικά οτιδήποτε αφορά το ατομικό ιστορικό του ασθενούς.


Ευχαριστούμε.

Οι γιατροί του προγράμματος
Σύλλογος Νεφροπαθών Ικαρίας

Τηλ. για επικοινωνία και πληροφορίες: 

ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας 2275350259, 2275350226 Δρούλιας Σωτήρης, Μανιάτη Γεωργία

Κέντρο Υγείας Ευδήλου 2275033030, 2275032922 Καττέ Καλλιόπη

Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών 2275041242 Ρίζου Λίλιαν

Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων 2275051202 Πουργέζης Γεώργιος

Σύλλογος Νεφροπαθών Ικαρίας 6942781956 Μαματά Γεωργία

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η ζωή στα νησιά μας επανήλθε στους ...κανονικούς της ρυθμούς....

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή, όσο και της κας Καλογήρου -που εκτός των άλλων παραμένει Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης- για αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επίλυση του προβλήματος, τα νησιά μας εξακολουθούν να βιώνουν την απομόνωση, προσμένοντας στα λιμάνια την άφιξη των πλοίων που δεν έρχονται....

Ανεκτέλεστο λοιπόν παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Μ. 35, που επρόκειτο να αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι της Καβάλας για να εκτελέσει το δρομολόγιο Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Καρλόβασι και Άγιο Κήρυκο, με την αιτιολογία, κατά τη συνήθη δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας, της «αδυναμίας ανεφοδιασμού του πλοίου με καύσιμα». Ανεκτέλεστο παρέμεινε και το δρομολόγιο του «ΤΑΞΙΑΡΧΗ» προς Λήμνο, λίγα 48ωρα μετά το σεισμό ...

Κανένας σεβασμός, καμία ανάληψη ευθύνης απέναντι στους νησιώτες μας.

Κανείς δεν αισθάνεται υπεύθυνος για τίποτα. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, ούτε η νέα που δεν έχει αναλάβει, ούτε η Δικαιοσύνη…



Η ζωή εν κενώ…

Όλα κυλούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τους συμπολίτες μας ότι εάν δεν κινητοποιηθούν οι ίδιοι, εάν δεν πάρουν οι ίδιοι τις τύχες των νησιών μας στα χέρια τους, η σκληρή πραγματικότητα θα επέστρεφε μετά τις εκλογές ως εφιάλτης και όχι ως φάρσα.

Πάντως ως τέτοια εξέλαβαν οι συμπολίτες μας το γεγονός ότι για πολλοστή φορά διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας!!!

Η παράταξή μας «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή» καταγγέλλει την απαράδεχτη ανοχή της κυβέρνησης και της Διοίκησης της Περιφέρειας στα ακτοπλοϊκά συμφέροντα που λυμαίνονται τις γραμμές και τους καλούμε να λύσουν άμεσα το πρόβλημα.

Η Κυβέρνηση πήρε το μήνυμα και σκοτώνει τον αγγελιοφόρο



Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των εκλογών. Και όπως συνήθως συνέβαινε με τους τυράννους στην Αρχαία Ελλάδα, ετοιμάζεται να σκοτώσει τον κομιστή του άσχημου μηνύματος,τον αγγελιοφόρο. Η μέθοδος εκτέλεσης που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτή των νέων μέτρων λιτότητας.

Ως απόδειξη της παραλαβής του μηνύματος των εκλογών, η κυβέρνηση θα υπουργοποιήσει όσους απέτυχαν να εκλεγούν. Τους αποτυχημένους δηλαδή, που πέταξε στα βράχια το κύμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Επίσης είναι πολύ πιθανό,η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του bonus των 50 βουλευτών που προβλέπεται για το πρώτο κόμμα.Δηλαδή η κυβέρνηση ανακαλύπτει τη δημοκρατία και την αναλογικότητα,για να εμποδίσει το Συριζα να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ως παραλαβή του μηνύματος των εκλογών πρέπει να εκλάβουμε πως ο Αντρέας Λοβέρδος έγινε για μια ακόμη φορά ΠΑΣΟΚ. Ναι, αυτή η πεταλουδίτσα της πολιτικής, με διάφορες Μπιστιές, φιλιέται και πάλι σταυρωτά με το Βενιζέλο. Θα μου πείτε και ποιός νοιάστηκε; 


Σωστά. Αλλά έχει σημασία το πώς τελικά πεθαίνει ένα κόμμα. Άλλο να αυτοκτονεί από αξιοπρέπεια και άλλο να σαπίζει


Kostas Vaxevanis

"Βία κατά εκπροσώπων του λαού"

50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζουν την έκθεση «Βία κατά εκπροσώπων του λαού: 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Η έκθεση, η οποία είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής το 2013, μέσα από ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών, εφημερίδων, περιοδικών, επιστολών, χειρόγραφων σημειώσεων, έργων τέχνης αλλά και κινηματογραφικών έργων, παρουσιάζει τη βίαιη επίθεση εναντίον δύο εκπροσώπων του ελληνικού λαού, του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Γιώργη Τσαρουχά, το βράδυ της 22ας Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη. 


Αποτυπώνονται η ζωή και η δράση των δύο βουλευτών της ΕΔΑ∙ τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και ο θάνατος του Λαμπράκη πέντε μέρες αργότερα∙ το αποτύπωμα των γεγονότων στον Τύπο των ημερών∙ η λογοτεχνική, εικαστική και κινηματογραφική προσέγγιση των συμβάντων και της σημασίας τους, τότε και μέχρι τις μέρες μας.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου, το Διπλωματικό και Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Μουσείο-Αρχείο ΕΡΤ, τα αρχεία Καίτης Τσαρουχά, Παύλου Δελαπόρτα και Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και από άλλους φορείς και ιδιώτες.


Διάρκεια: 6 Μαΐου - 15 Ιουνίου 2014
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο: 10:00-13:30 & 18:00-21:00, Κυριακή 10:30-14:00

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δ. Βότση 2, Αγρίνιο, τηλ. 26413-60316, e-mail: pinakothiki@agrinio.gr

Την Παρασκευή 30/5 το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος στη Σάμο

Φωτογραφία: Μανόλης Μανέτας
Καταφθάνει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Μαΐου το πρώτο για φέτος κρουαζιερόπλοιο στη Σάμο.

Πρόκειται για το "Golden Iris" της ισραηλινής εταιρείας Mano Cruises, προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη.

Μεταφέρει περίπου 800 Ισραηλινούς τουρίστες και θα παραμείνει στην πόλη της Σάμου έως τις 5 το απόγευμα.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Χάιφα του Ισραήλ.

Το Golden Iris θα επισκεφθεί τη Σάμο και στις 15 Αυγούστου.


Χαρακτηριστικά του κρουαζιερόπλοιου Golden Iris

Μήκος: 163 m.
Ολική χωρητικότητα 16.852 τόνοι.
Μέγιστη ταχύτητα: 15,6 κόμβοι.

Το πλοίο διαθέτει μεταξύ άλλων: Πισίνες, γυμναστήριο, γήπεδο βόλεϊ, αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά, τζακούζι, σάουνα, σαλόνι ομορφιάς, σπα, μπαρ, εστιατόρια, ντισκοτέκ, καζίνο, ιατρείο, βιβλιοθήκη, κατάστημα Duty Free και ασύρματο ίντερνετ.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το Golden Iris:


http://my-samos.blogspot.gr/