Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ελλείψεις Εκπαιδευτικού προσωπικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας




Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού μας.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο σχολείο μας, υπήρξαν αιτήσεις γονέων για την ένταξη 63 παιδιών στο ολοήμερο τμήμα. Τοποθετήθηκε ένας εκπαιδευτικός και εκδιώχθηκαν 18 παιδιά που φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη.

2) Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα α) εκπαιδευτικός πληροφορικής (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά), β) εκπαιδευτικός δεύτερης ξένης γλώσσας, γ) εκπαιδευτικός Εικαστικών και δ) Μουσικής
Θεωρούμε απαράδεκτο αρχές Οκτωβρίου να υπάρχουν ακόμη κενά στο σχολείο μας, να εκδιώκονται μαθητές από το ολοήμερο τμήμα και να υπολειτουργεί το ολοήμερο με 45 παιδιά και έναν εκπαιδευτικό.

Καταγγέλουμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, και συγκεκριμένα τον κο. Π.Ζαβουδάκη για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας. Να υπενθυμίσουμε ότι από 22/09/14 υπάρχει ένα έγγραφο, υπογεγραμμένο από τρεις Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Αγίου Κηρύκου, στο οποίο ζητούσαμε να επισκεφθεί ο κος Ζαβουδάκης το νησί μας, να διαπιστώσει από κοντά τα κενά και τις ελλείψεις, και να βρει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων των σχολείων, στο οποίο δεν μπήκε στον κόπο καν να απαντήσει!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών του σχολείου μας και θεωρούμε εσάς συνυπεύθυνους σαν Προϊστάμενη Αρχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: