Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σάμος: Εκπρόσωποι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις Δημοτικές Επιτροπές


Δύο τακτικά μέλη, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής, τους Κώστα Τζίχα και Δημήτρη Μαυρατζώτη αντίστοιχα, εξέλεξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τις αρχαιρεσίες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που έγιναν την Κυριακή 7-9-2014. Επίσης εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο (Κ. Τζίχα) στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του προεδρείου όπως προβλέπεται από το νόμο δεν εξασφαλίζει τη στοιχειώδη συλλογικότητα με τον πρόεδρο να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τους, αντιπρόεδρο και γραμματέα να αποτελούν καθαρά διακοσμητικά στοιχεία δίνοντας παράλληλα «δημοκρατική νομιμοποίηση» στο συγκεκριμένο όργανο.

Μιλώντας στην αρχή της διαδικασίας εκλογής των μελών των επιτροπών, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας κατήγγειλε «τον καλπονοθευτικό νόμο που άλλοιώνει την βούληση του εκλογικού σώματος μετατρέποντας την σχετική πλειοψηφία σε ψήφους, σε απόλυτη πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια μέσω του αντιδημοκρατικού εφευρήματος της «δεύτερης Κυριακής».

Πάγια θέση του ΚΚΕ είναι εκλογές με απλή αναλογική και έμμεση εκλογή του δημάρχου», είπε και συνέχισε: «Η σημερινή διαδικασία είναι συνέχεια ακριβώς αυτής της καλπονοθευτικής λογικής και αποκλείει από τα όργανα διοίκησης του δήμου παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Γι’ αυτό ζητάμε από την πλειοψηφία να παραχωρήσει μία θέση σε κάθε επιτροπή προκειμένου να γίνει αναλογικότερη η εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης.» Η πρόταση απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι παραβαίνει το νόμο, ενώ ο δήμαρχος την παρέπεμψε σε ….διαδικασία θεσμικής συζήτησης στο άγνωστο μέλλον.

Να σημειώσουμε εξάλλου ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αμέσως μετά την ορκωμοσία του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων με γραπτό αίτημά της προς τον δήμαρχο Σάμου, ζητά την παραχώρηση γραφείου, εξοπλισμού και γραμματειακής υποστήριξης σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: