Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ έφτασε στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους




Οι φόβοι και οι ανησυχίες μας 
δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Βγήκε λευκός καπνός από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αφού πριν λίγες ώρες ο Υπουργός αποφάσισε ότι δεν χρειάζονται περισσότερα δρομολόγια με τη Βόρειο Ελλάδα, παρά μόνο ένα την εβδομάδα για τη Σάμο.

Η άποψη του Υπουργείου βέβαια για την Ικαρία και τους Φούρνους προφανώς είναι ότι θα ήταν πολυτέλεια να συνδέονται άμεσα με την Βόρειο Ελλάδα και έτσι η οποιαδήποτε μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών θα γίνεται μόνο με ανταπόκριση μέσω της Σάμου μια φορά την εβδομάδα. 

Αυτή η βάρβαρη απόφαση του Υπουργού καταδικάζει τα Νησιά μας για μια ακόμα φορά στην απομόνωση και στον παραπέρα οικονομικό μαρασμό, αφού μια τέτοια εξέλιξη είναι η χειρότερη που είχαμε τα τελευταία χρόνια.

Ας μη ξεχνάμε τον Οκτώβρη που θα λήξει η συμβατική υποχρέωση της NEL για το δρομολόγιο Πειραιάς - Ικαρία - Φούρνοι - Σάμος και αφού η εταιρία έχασε την επιδοτούμενη γραμμή της Βόρειας Ελλάδας, αναμένεται να αποχωρήσει και από το δρομολόγιο κορμού Πειραιάς - Σάμος - Πειραιάς και έτσι ο ακτοπλοϊκός μεσαίωνας ολοκληρώνεται για τα Νησιά μας. 

Αλήθεια τι θα πουν τώρα αλλά και τι θα κάνουν ο νέος Δήμαρχος και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης ? Μη ξεχνούν ότι στο ίδιο κόμμα βρίσκονται με τον Υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και το πρόγραμμά τους εφαρμόζεται στο Βόρειο Αιγαίο.

Τι θα μας πουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές των δύο μνημονιακών κομμάτων της συγκυβέρνησης Ν.Δ και "ΠΑΣΟΚ" ?

Για ποια Νησιωτικότητα θα μιλήσουν ξανά και ποιος πλέον "αφελής συμπολίτης μας" θα τους πιστέψει?

Ποιος τελικά αναλαμβάνει την ευθύνη στήριξης της πολιτικής της Κυβέρνησης στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους ?

 Ποιος θα την υπερασπιστεί ? Ας δούμε ποιος θα έχει το θράσος να το κάνει.! 

ΤΩΡΑ....Ο Αγώνας μας θα πρέπει να είναι καθολικός και κυρίως ανατρεπτικός..!

Σχετικό δημοσίευμά μας : ΕΔΩ...!


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: