Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εφιαλτικό σενάριο για τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους


Mετά την απόφαση του Σ.Α.Σ και την ακτοπλοϊκή "λύση" που έδωσαν για τον χειμώνα, πολλά ερωτήματα γεννιούνται, αν ο Υπουργός τα αποδεχθεί και εφαρμοστούν. 

Βέβαια ακόμα τίποτα δεν έχει κλειδώσει αλλά εκ των πραγμάτων, με βάση τα έως σήμερα στοιχεία τα ερωτήματα που προκύπτουν αναζητούν άμεσες απαντήσεις....

Ποια φωτισμένα κυβερνητικά μυαλά εκτίμησαν και θα αποφασίσουν ότι τα δύο Νησιά μας η Σάμος και η Ικαρία στο διάστημα του χειμώνα θα μπορούν να εξυπηρετούνται δύο μόνο φορές την εβδομάδα στη σύνδεσή τους με τον Πειραιά ?



Ποια φωτισμένα κυβερνητικά μυαλά εκτίμησαν και θα αποφασίσουν ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων δεν έχει καμιά ανάγκη άμεσης σύνδεσης με Πειραιά και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνεται με ανταπόκριση με το "Παναγία Θεοτόκος" ?

Ποια φωτισμένα κυβερνητικά μυαλά εκτίμησαν και θα αποφασίσουν να καταργήσουν εντελώς το Λιμάνι της πρωτεύουσας στη Σάμο, αφού κανένα πλοίο δεν θα το επισκέπτεται ολόκληρο το χειμώνα ? Η NEL προφανώς τον Οκτώβρη θα αποχωρήσει και από το δρομολόγιο κορμού αφού έχει καταστεί ήδη έκπτωτη από την επιδοτούμενη γραμμή της Βόρειας Ελλάδας.

Ποια φωτισμένα κυβερνητικά μυαλά αποφάσισαν για μια ακόμη φορά να περιφρονήσουν τους κατοίκους της Νότιας Ικαρίας, εξαιρώντας το Λιμάνι του Αγίου Κηρύκου ? Γιατί τους είναι τόσο δύσκολη η εναλλάξ προσέγγιση των δύο Λιμανιών της Ικαρίας ? 


Κάντε "κλικ" για μεγέθυνση
Για ποιο λόγο συνεχίζονται τότε και οι εργασίες για τον επιβατικό σταθμό στο Λιμάνι Μαλαγαρίου Σάμου, πάνω σε μπαζωμένο "έδαφος", αφού το Λιμάνι αυτό κλείνει ουσιαστικά με πιθανή απόφαση της ίδιας της Κυβέρνησης ?...(αφού δεν θα υπάρχουν πλοία που θα το επισκέπτονται πλέον.)  

Για ποιο λόγο το Λιμεναρχείο Σάμου έκανε τα "στραβά μάτια" τόσο καιρό, όταν έπεφταν "ζωντανά τσιμέντα" ή χώματα στη θάλασσα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ?

Γνωρίζουν οι Κυβερνητικοί επιστήμονες ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης καταγγείλει την μεθόδευση αυτή στην Ε.Ε και την απενεργοποίηση του Λιμένος στη Σάμο θα έχουν κάθε λόγο να μας ζητήσουν, σαν Ελλάδα, τα χρήματα της δαπάνης πίσω που έγιναν στην Πρωτεύουσα του Νομού μας ?

Γνωρίζουν οι "σοφοί κυβερνήτες μας" ότι με την πολιτική αυτή καταργείται το ενιαίο του Ευρωπαϊκού χώρου, της εδαφικής συνοχής, αφού ουσιαστικά αναστέλλεται η απρόσκοπτη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών ?

Με τα νέα μοναδικά και αυξημένα ναύλα της HSW που θα ισχύουν,  έχουν αναλογισθεί οι "σοφοί" του Υπουργείου πόσο θα αυξηθεί το κόστος ζωής, αφού οι μεταφορικές εταιρίες θα μετακυλήσουν την αύξηση του ναύλου μεταφοράς στους καταναλωτές κατοίκους των Νησιών μας ?

Τέλος για ποιο λόγο στην τόσο αυτή κρίσιμη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ, δεν παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος και οι δήμαρχοι Ικαρίας και Φούρνων ? Δηλώνουν τώρα ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη ?



Με αυτές τις πρώτες σκέψεις κλείνουμε για τώρα και θα επανέλθουμε σύντομα για το θέμα αυτό, ευχόμενοι να μη δούμε τον εφιάλτη να μας επισκέπτεται και να γίνεται και αυτός μόνιμος κάτοικος στα νησιά μας.

Για εμάς ο μόνος δρόμος είναι η οργανωμένη πάλη του Λαού μας, που θα πρέπει να αφήσει τον "γλυκό" καναπέ και να διεκδικησει τα αυτονόητα μέσα από ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής.


Εμπρός όλοι μαζί επιτέλους να επιβάλουμε τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. 



"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: