Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Χωρίς πλοίο για μια εβδομάδα ξανά τα Νησιά μας

Η ακτοπλοϊκή εταιρία  NEL LINES δηλώνει ότι για μια ακόμη φορά τροποποιεί  τα δρομολόγια Ε/Γ – Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS και Ε/Γ – Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ αφήνοντας τους κατοίκους του Νομού Σάμου χωρίς καράβι.

Άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν με τη δικαιολογία της αδυναμίας τροφοδοσίας σε καύσιμα, αφού οι Τράπεζες δεν την βοηθάνε, άλλες φορές με τη δικαιολογία μιας απεργίας εργαζομένων ενώ άλλες φορές, επιλέχτηκε σαν δικαιολογία, οι υποχρεωτικές συντηρήσεις των πλοίων της, χωρίς αντικατάσταση. Όλα αυτά βέβαια έχουν εξουθενώσει τους κατοίκους των Νησιών μας, που ζητούν εδώ και τώρα λύση. 

Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής της Εταιρίας είναι η επαναλαμβανόμενη ταλαιπωρία των επιβατών, η αδυναμία της σωστής και έγκαιρης τροφοδοσίας των Νησιών ακόμη και με ευπαθή προϊόντα, και το αίσθημα της ανασφάλειας που εκ των πραγμάτων δημιουργείται σε όλους τους Νησιώτες του Νομού Σάμου. 

Η Εταιρία φαίνεται ότι δεν δεσμεύεται από κανένα και από τίποτα, λειτουργεί αυτόνομα, εκδίδοντας δελτία τύπου, χωρίς οι αρμόδιοι μηχανισμοί του Κράτους να μπορούν να παρέμβουν και να επιβάλουν κυρώσεις. Η Δικαιοσύνη παρακολουθεί ατάραχη τις εξελίξεις και κανένας Εισαγγελέας αυτοδίκαια δεν παρεμβαίνει. 

Η δικομματική Κυβέρνηση των Βρυξελλών και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, στο βωμό εξυπηρέτησης των ταξικών συμφερόντων των Εφοπλιστών, είναι αδύναμη να τα "βάλει" μαζί τους και να δώσει μία σταθερή λύση σε ένα επαναλαμβανόμενο και χρόνιο πρόβλημα. 

Η Βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ κα.Αγνή Καλογερή υπέβαλε άμεσα χθες αναφορά στο Υπουργείο.

 Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλειάς το έθεσε το θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που συμμετείχε από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, με τηλεσυνδιάσκεψη. 

Ας παρακολουθήσουμε τι ανέφερε ο κ. Μανόλης Βασιλειάς:


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: