Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ερντογάν: Μισώ τους Έλληνες.

Μεγάλο θέμα δημιουργείται από δηλώσεις του γνωστού διεθνώς Γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ ο οποίος έχει τοποθετηθεί πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη..

Ο Σαρλ Αζναβούρ είπε σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε στην Ελβετίαότι ότι σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό , στο πλαίσιο των επαφών για την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με την Αρμενία, τον άκουσε να λέει τη φράση «μισώ τους Αρμένιους και τους Ελληνες».

Από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση με δηλώσεις του εκπροσώπου του κ κ. Levent Gümrükçü.με την οποία επιχειρεί να αντικρούσει την κατηγορία του Αζναβούρ. Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Gümrükçü όπως την μετέδωσε ο τουρκικός Τηλεοπτικός σταθμός TRT σε δική του μετάφραση:

«Δεν καταλάβαμε σε τι οφείλεται ο εν λόγω ισχυρισμός του Σαρλ Αζναβούρ. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτήν την αβάσιμη και δίχως νόημα κατηγορία. Ο τουρκικός λαός έχει μια μακρά εμπειρία συμβίωσης με τον αρμενικό και τον ρωμαίικο λαό. Τονίζουμε πάντα ότι είναι λάθος να αποκομίζουμε έχθρα από την ιστορία.

Από την άλλη αντιμετωπίζουμε θετικά το γεγονός ότι αναπτύσσει ιδέες και κάνει προτάσεις για την εξομάλυνση των Τούρκο-Αρμενικών σχέσεων ο Σαρλ Αζναβούρ, όντας ένας παγκοσμίου φήμης άνθρωπος της τέχνης και διανοούμενος. Αν και δεν συμφωνούμε με κάποιες διαπιστώσεις του, πιστεύουμε ότι ο διάλογος, η εμπάθεια (σ.σ. ?) και η δίκαιη μνήμη είναι η σωστή μέθοδος για να κατανοήσουν οι δυο λαοί καλύτερα ο ένας τον άλλον, για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα ιστορικά γεγονότα και για να οικοδομηθεί ένα ειρηνικό κοινό μέλλον.»
notianews

Απορούν οι Γερμανοί, γιατί ο Νότος χαρακτηρίζει την Μέρκελ Χιτλερ!

Σχόλιο αναγνώστη: Έτσι κάποιοι γερμάνοι απορούσαν γιατί δεν δεχόμασταν τον Χίτλερ. Και κάποιοι Έλληνες οσαύτως!! Εμείς πάλι απορούμε που απορούν !!

Με την απορία και τα ερωτηματικά μένουν οι Γερμανοί πολίτες όταν μαθαίνουν πως γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε άλλες χώρες – κυρίως σε αυτές που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους – κατά της καγκελαρίου τους, Ανγκελα Μέρκελ. 

Πιο συγκεκριμένα, καμία κατανόηση δεν δείχνει η πλειοψηφία των Γερμανών για την απεικόνιση της Μέρκελ ως Χίτλερ σε διαδηλώσεις στην Κύπρο, αλλά και για αντίστοιχες ενέργειες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Focus.Το 56% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να κατανοήσει την άγρια εχθρότητα που εκδηλώνεται σε σχέση με την κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ το 40% δηλώνει ότι κατανοεί την κριτική εναντίον της Γερμανίας. 

Ιδιαίτερα αυστηροί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και των...
Χριστιανοκοινωνιστών, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσφορία τους σε ποσοστό 60%, αλλά τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων του κόμματος «Η Αριστερά»(Die Linke) δείχνουν κατανόηση για τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις στις χώρες που πλήττονται από την κρίση.
iefimerida
via kinisienergoipolites

Η Αφίσα της Ημέρας


"Οργασμός" στην Αντιπεριφέρεια Σάμου και συνάντηση Παπαθεοφάνους - Μαρούση



Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, στις  28 Μάρτη 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον κ. Γιάννη Μαρούση Δήμαρχο Φούρνων παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φούρνων κ. Δημήτρη Καρύδη και υπηρεσιακών στελεχών της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Φούρνων. 

Επιλύθηκαν άμεσα ζητήματα που αφορούν την αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, ως προς το μέρος που εμπλέκεται η Π.Ε. Σάμου. Εξετάσθηκε αναλυτικά η πορεία ωρίμανσης των μελετών για έργα που προτάθηκαν από το Δήμο και που μέσω προγραμματικών συμβάσεων με την Π.Ε. Σάμου θα υλοποιηθούν, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των προσκλήσεων δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος των Μικρών Νησιών του Αιγαίου.

Επίσης, χθες στην Αντιπεριφέρεια, πραγματοποιήθηκε άτυπη σύγκλυση όλων των μελών του Συντονιστικού Οργάνου, που συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία. Ενημερώθηκαν τα μέλη, για την ολοκλήρωση από πλευράς της Αντιπεριφέρειας του προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων και των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας. 


Επίσης, ανακοινώθηκε η πρόθεση της Π.Ε. Σάμου για έκδοση ενημερωτικού οδηγού σχετικού με τις ενέργειες του πληθυσμού, στην περίπτωση σεισμού. Τέλος, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών βάση του σχεδίου «Ξενοκράτης». Στο προσεχές ΣΟΠΠ, που προγραμματίσθηκε η σύγκλυσή του στις 08-04-2013 με θέμα τις δράσεις ενόψει της προσεχούς αντιπυρικής περιόδου θα παρουσιαστούν ο σχεδιασμός και οι προβλεπόμενες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Να τονίσουμε επίσης ότι υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση, από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Παναγιώτη Λειβαδά, που αφορά την εκτέλεση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 5.200.000,00 € και ο ΕΟΤ, με ιδίους πόρους θα καταβάλει το επιπλέον ποσό των 30.000,00 € για τη διαφημιστική προβολή, μετά την ολοκλήρωση ανακαίνισης – εκσυγχρονισμό του υφισταμένου κτιρίου.

Τέσσερα σπάνια θαλάσσια ζώα εκβράστηκαν στις ακτές της Σάμου


Τις προηγούμενες ημέρες τέσσερα ακόμα σπάνια θαλάσσια ζώα εκβράστηκαν νεκρά στις ακτές της Σάμου: δύο μεσογειακές φώκιες, μία θαλάσσια χελώνα καρέτα και ένα «Βραχύρυχγο Κοινό Δελφίνι» - το οποίο σε αντίθεση με την ονομασία του δεν είναι πλέον κοινό αλλά το σπανιότερο είδος δελφινιού στη Μεσόγειο.

Τα ζώα αυτά έφτασαν στις νότιες ακτές του νησιού, βοηθούμενα από τους έντονους και παρατεταμένους νότιους ανέμους που επικρατούσαν την περασμένη εβδομάδα. Και τα τρία είδη περιλαμβάνονται στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN (International Union for Conservation of Nature).

Στις τρεις από αυτές τις περιπτώσεις, επιστήμονες του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος έσπευσαν στα σημεία εκβρασμού, όπου έγιναν οι απαραίτητες νεκροψίες και συλλέχθηκαν δείγματα για τοξικολογική ανάλυση. Η επεξεργασία τους γίνεται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου και στη συνέχεια θα αποσταλούν για περαιτέρω αναλύσεις στα εργαστήρια Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση της μίας από τις μεσογειακές φώκιες, η οποία βρέθηκε στη νοτιοδυτική Σάμο, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου δυστυχώς δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.

Η μέχρι στιγμής ανάλυση δείχνει ότι ο θάνατος αυτών των σπάνιων ζώων οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο το ένα περιστατικό να οφείλεται σε ηθελημένη θανάτωση.


my-samos.blogspot.gr/

Ο Τσάβες στον Παράδεισο

Ένα βίντεο animation για τον Ούγκο Τσάβες τον ηγέτη σύμβολο της Βενεζουέλας και της Λατινικής Αμερικής, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις αρχές του Μαρτίου.

Ο Τσάβες φτάνει σε ένα γαλήνιο καταπράσινο λιβάδι και εκεί τον υποδέχονται ο Σιμόν Μπολιβάρ, ο Τσε Γκεβάρα, ο Σαλβαδόρ Αλιέντε, ο Αουγκούστο Σέσαρ Σαντίνο κ.α. Το βίντεο προβλήθηκε από το κρατικό κανάλι της Βενεζουέλας ViVe.


Πατήστε "κλικ" πιο κάτω να δείτε το υπέροχο βιντεάκι:

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Ιεράρχης Αμβρόσιος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Β.Α και ο κ. Μανόλης Βασιλειάς




Σε πρόσφατη Συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου είχε καταδικάσει σχεδόν ομόφωνα τις τότε απαράδεκτες δηλώσεις του Ιεράρχη Αμβρόσιου. 

Να θυμίσουμε ότι ο Ιεράρχης Αμβρόσιος είχε ο μοιάσει τον χουντικό Νικόλαο Ντερτιλή με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη, κατά την τελετή ταφής του. Ο Ιεράρχης Αμβρόσιος είχε τελέσει  την εξόδιο ακολουθία, στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. 

Σήμερα ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" δημοσιεύει τις δηλώσεις του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μανόλη Βασιλειά για το συγκεκριμένο θέμα. Ας τις ακούσουμε :




"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

«Τέλος» στο επίδομα γάμου από 1η Απρίλη

Το 10% του μισθού τους χάνουν από την 1η Απριλίου οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα σταματήσει η καταβολή του επιδόματος γάμου.
 
Την ανατροπή με το επίδομα γάμου επιφέρει η λήξη (στις 31 Μαρτίου) της τρίμηνης μετενέργειας ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και όλων των προηγούμενων μη νομοθετικά κατοχυρωμένων ρυθμίσεων τις οποίες είχαν συνομολογήσει στο παρελθόν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. 

Μάλιστα, ούτε οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη των συγκεκριμένων εργοδοτικών οργανώσεων υποχρεούνται να συνεχίσουν να καταβάλλουν το επίδομα γάμου, το οποίο παύει να μετενεργεί, δηλαδή «εξαφανίζεται» αν δεν προβλέπεται σε τυχόν ατομική συμφωνία.

Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να το καταργήσουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 (με βάση τον Ν. 4093/12) επιχειρήσεις οι οποίες δεν ήταν μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.
tvxs

Στις 30 Μάρτη του 1952 εκτελούνται οι Μπελογιάννης, Μπάτσης, Καλούμενος και Αργυριάδης.

Στο «σκαμνί» δήμαρχος και αντιδήμαρχος




Ένταση και δυσφορία μεταξύ των κατοίκων και των φορέων της Λήμνου έχει προκαλέσει η απόφαση της ΝΕΛ να προχωρήσει τις αγωγές που είχαν κατατεθεί από την ίδια, την ΑΝΕΝ και τη C-Link Ferries, εναντίον του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, αλλά και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσανταρλιώτη. Οι αγωγές κατατέθηκαν με αφορμή τις δηλώσεις των δύο Λημνιών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, στις οποίες είχαν προχωρήσει όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού πριν από λίγους μήνες.


Κατηγορώντας τους για παρακώληση συγκοινωνιών, συκοφαντική δυσφήμηση και οικονομική ζημία, η ΝΕΛ ζητάει συνολικά το ποσό των 3.000.000 ευρώ, 2.500.000 ευρώ από το δήμαρχο Λήμνου και 500.000 ευρώ από τον αντιδήμαρχο. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Μύρινα.

Για το αυτονόητο δικαίωμα…
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο κ. Χατζηδιαμαντής σε δηλώσεις του στο «Ε» τόνισε: «Η δημοτική αρχή και όλος ο κόσμος αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα των Λημνιών να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους Έλληνες και τους υπόλοιπους νησιώτες, να έχουμε συγκοινωνίες που να στηρίζουν την προσπάθειά μας για οικονομική ανάπτυξη και προκοπή και να μη δημιουργούν αντικίνητρα για την παραμονή μας στον τόπο μας.»

Και συνεχίζει ο δήμαρχος Λήμνου: «Η συκοφαντική δυσφήμηση που μας καταλογίζουν, θα πρέπει να αναρωτηθούν μήπως είναι αντίστροφη και αφορά τη δυσφήμηση του νησιού μας με την ταλαιπωρία που υφίστανται ο επισκέπτης αλλά και ο κάτοικος, και την οικονομική ζημία που συνεπάγεται η κακή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση στον τουρισμό μας και σε κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας.»


Από την πλευρά του, ο κ. Τσανταρλιώτης δήλωσε: «Έχουμε την αλήθεια και τα γεγονότα με το μέρος μας. Η ουσία και η αλήθεια φαίνονται στην πράξη. Έχουν καταγραφεί βλάβες και μεγάλες καθυστερήσεις. Θα πρέπει να δούμε την οικονομική ζημία που έχει υποστεί το νησί μας.

Ταλαιπωρούμαστε εδώ και 20 χρόνια. Δυστυχώς όλα τα πράγματα πάνε πίσω και μας ζητάνε να κάνουμε και άλλες υποχωρήσεις. Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία, πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια και η υποβάθμιση συνεχίζεται.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο «Aqua Maria», το οποίο έχει κριθεί ανεπιθύμητο από τους Λημνιούς, επανήλθε από την Τετάρτη στο δρομολόγιο Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου, σε συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε να δοθεί περιθώριο έως τις 31 Μαρτίου στο Υπουργείο, ώστε να εγκρίνει και να ανακοινώσει το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα εξυπηρετούν τη Λήμνο το Πάσχα και το καλοκαίρι, χωρίς το συγκεκριμένο πλοίο. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Φορείς έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
emprosnet

Γενική Συνέλευση Εμπορικού Συλλόγου Σάμου


Την 5η Γενική Συνέλευση του πραγματοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου την Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 στις 7:30 μ.μ.στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου «Aeolis».

θέματα που θα συζητηθούν :

- Δημιουργία ιστοσελίδας του ΕΣΣ.
- Θερινό ωράριο.
- Υποχρεώσεις των μελών μας και αξιώσεις από τον Δήμο σχετικά με την συνδιαχείριση των κοινόχρηστων χώρων του εμπορικού δρόμου (φωτισμός, καθαριότητα, καλλωπισμός).
- Καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

60% θέλει η τρόικα να φτάσει η κατάσχεση των καταθέσεων στην Τρ.Κύπρου - Έρχονται εξελίξεις

ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ...


Σε ποσοστό μέχρι και 60% θέλει να η τρόικα να κατασχεθούν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Το ερώτημα είναι αν θα γίνει αυτό εφικτό: Στην Κύπρο ήδη διαφαίνεται ότι η απόφαση είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει "κενό γράμμα" και εκπονούνται άλλες λύσεις.

Αρχικά προβλέπεται να ανέλθει σε ποσοστό 37,5%, αλλά με «κλείδωμα» ενός επιπλέον ποσοστού 22,5%.

Στο διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σημειώνεται ότι, πρακτικά, δεσμεύονται όλα τα κεφάλαια των καταθέσεων με ποσό άνω των 100.000 ευρώ... μέχρι νεωτέρας.

Ειδικότερα, το 37,5% κάθε κεφαλαίου άνω των 100.000 ευρώ, θα μετατραπεί υποχρεωτικά σε νέες μετοχές κατηγορίας «Α», μη μεταβιβάσιμες, αλλά και ποσοστό 22,5% θα παραμείνει «κλειδωμένο» για διάστημα έως και 90 ημέρες μετά τη λήξη της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.


Μέσα σε αυτό το διάστημα των 90 ημερών, θα προσδιοριστεί ποιο τμήμα αυτού του κεφαλαίου θα μετατραπεί επίσης υποχρεωτικά σε μετοχές κατηγορίας «Α», και ποιο θα μετατραπεί σε ειδικό τίτλο κατάθεσης (μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία χρέωση τόκων προς όφελος του καταθέτη), η οποία θα ξεκινήσει να τοκίζεται από τότε με επιτόκιο 0,1%, από αυτό που θα είχε προκύψει, αν δεν είχαν επηρεαστεί οι καταθέσεις από το διάταγμα.

Πάντως αυτό που σημειώνουμε πιο πάνω είναι κάτι που γίνεται όλο και πιο σαφές: Δύσκολα θα προχωρήσει η διαδικασία και θα υλοποιηθεί η απόφαση του Eurogroup. Και σύντομα θα υπάρξουν και πολιτικές εξελίξεις. Θυμηθείτε το...
defencenet

Ολοκληρώθηκε το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στη Σάμο


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων, κατά το διήμερο 28 και 29/3, το «1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού» για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 95 μαθητές και μαθήτριες στις εξής κατηγορίες: Δημοτικά – μικροί (α’, β’ και γ’ τάξη) 9 μαθητές, Δημοτικά (δ’, ε’ και στ’ τάξη) 21 μαθητές, Γυμνάσια 42 μαθητές και Λύκεια 25 μαθητές.

Νικητές σε κάθε κατηγορία αναδείχτηκαν οι:

Δημοτικά μικροί:
1ος Ταρασίδης Δημήτρης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβασίων,
2ος Κατόπης Στέφανος του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίων,
3ος Τσιμήκας Αλέξης του Δημοτικού Σχολείου Όρμου Καρλοβασίων.

Δημοτικά:
1ος Αγγελάκης Στέλιος του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος,
2ος Καλαμπόγια Αναστασία του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος ,
3ος Δελαβέρης Εμμανουήλ του του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.


Γυμνάσια:
1ος Γιώργη Ανέστης του Γυμνασίου Καρλοβασίων,
2ος Στασινής Δημήτρης του Γυμνασίου Καρλοβασίων ,
3ος Ελένης Γιάννης του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Λύκεια:
1η Δεσποίνη Ιωάννα του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου,
2ος Κοντοριάνος Θεόδωρος του Γενικού Λυκείου Καρλοβασίων,
3η Αραβαντινού Ζανέτα του Γενικού Λυκείου Καρλοβασίων.


Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας κερδίζει την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία κατά το τριήμερο 18, 19 και 20 Απριλίου στην Ερέτρια.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον υπό ίδρυση Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσο», του οποίου ο αναπληρωτής πρόεδρος Θανάσης Γκιώνης αγόρασε και χορήγησε το απαραίτητο σκακιστικό υλικό. Τα μέλη του συλλόγου εργάστηκαν εθελοντικά για την επιτυχία του τουρνουά.


Σημαντική ήταν και η βοήθεια που παρείχε στους διοργανωτές το Μαυρογένειο Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου, που διέθεσε τους εκπαιδευτικούς Τραχίλη Δημήτρη, Τσεσμελή Βαγγέλη και Χαριλάου Ειρήνη κατά το διήμερο των αγώνων, ο Βαγγέλης Τσεσμελής που συνόδευσε τους μαθητές των σχολείων του Βαθιού και ο αντιδήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου ο οποίος μερίμνησε ώστε το λεωφορείο του Δήμου Σάμου να διατεθεί για τη μεταφορά των μαθητών των σχολείων του Βαθιού προς το χώρο διεξαγωγής των αγώνων και την επιστροφή τους στο Βαθύ.

Τέλος, σημαντική βοήθεια και υποστήριξη παρείχε και ο υπεύθυνος της Σκακιστικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Υπολογιστών, Δημήτρης Μπέστας.
my-samos.blogspot.gr

Η Αφίσα της Ημέρας


Μυτιλήνη: Παρέλαβαν από κούριερ χασίς όμως η αστυνομία ήταν εκεί

Σύλληψη 2 ατόμων στη Μυτιλήνη, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.


Εντοπίστηκε δέμα σε εταιρεία ταχυμεταφορών, το οποίο περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) άνω του ενός (1) κιλού. Συνελήφθησαν, χθες (28-03-2013) το απόγευμα στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 23 ετών και ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε, την 22-03-2013, σε εταιρεία ταχυμεταφορών «courier» στην Αττική, δέμα με προορισμό τη Λέσβο, το οποίο περιείχε ναρκωτικές ουσίες και τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες (28-03-2013) το απόγευμα, ο 23χρονος υπήκοος Αλβανίας παρέλαβε, από υποκατάστημα της παραπάνω εταιρείας ταχυμεταφορών στη Μυτιλήνη, το δέμα, εντός του οποίου βρέθηκαν, σε έλεγχο που ακολούθησε και κατασχέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) συνολικού βάρους 1.120 γραμμαρίων.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, αποστολέας του δέματος ήταν ο 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη Μυτιλήνη και συνελήφθη.

Στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν επίσης, σε έρευνα που τους έγινε και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Ο 23χρονος αλλοδαπός διαμένει νόμιμα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.
lesvospost.com

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου


Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Παναγιώτη Λειβαδά η προγραμματική σύμβαση που αφορά την εκτέλεση του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. έργου «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α με 5.200.000 € και ο Ε.Ο.Τ., με ιδίους πόρους θα καταβάλει το επιπλέον ποσό των 30.000,00 € για τη διαφημιστική προβολή, μετά την ολοκλήρωση ανακαίνισης – εκσυγχρονισμό του υφισταμένου κτιρίου.
my-samos.blogspot.gr

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητες και επικίνδυνες οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης


“Ο συνδυασμός πολιτικής και οικονομικής επικυριαρχίας στη Κύπρο ταυτίζεται με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ”

Ανακοίνωση για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, αλλά και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
 
Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς περί «νομισματικής ενσωμάτωσης» της Δημοκρατίας της Κύπρου στην τουρκική λίρα, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Νταβούτογλου θέτει ένα νέο εκβιαστικό δίλημμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία:« Διχοτόμηση της Κύπρου αν δεν μοιραστεί το φυσικό αέριο».

Πρόκειται για ανιστόρητες και επικίνδυνες δηλώσεις της τούρκικης κυβέρνησης που απεικονίζουν τη λαϊκή ρήση: «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Μετά το θανάσιμο πλήγμα που επέφερε στην κυπριακή οικονομία η απόφαση του Eurogroup επιχειρείται η συμπλήρωση της «καταστροφής» μιας κυρίαρχης χώρας, σύμφωνα και με πρόσφατες δημοσιεύσεις από τους New York Times, που δηλώνουν την πρόθεση παρέμβασης ΗΠΑ, Τουρκίας, Ισραήλ με τελικό στόχο τη δημιουργία νεοαποικιακής κτήσης και την αρπαγή και λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της νήσου.

Ο συνδυασμός πολιτικής και οικονομικής επικυριαρχίας στη Κύπρο ταυτίζεται με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης Αναστασιάδη για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνουν χώρα έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή που δυναμώνουν ασταθείς και επικίνδυνες παραμέτρους σε βάρος του κυπριακού λαού, αλλά και των άλλων λαών της περιοχής επιβεβαιώνουν την ιστορική ανάγκη οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου να ορθώσουν ένα ισχυρό αντιμνημονιακό και αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που οραματίζονται μια Ευρώπη του ακραίου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης και των δυναμικών κοινωνικών κινημάτων είναι το σημερινό φόβητρο των ισχυρών, που με κάθε τρόπο, ωμά και κυνικά, θέλουν να αποδομήσουν τις εναλλακτικές προτάσεις της αριστεράς. Μάταια. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία κουβέντα. Φοβισμένη και ανίσχυρη η τρικομματική κυβέρνηση έχει απογυμνωθεί. Η οργή του λαού και η δημοκρατική ιστορική παρακαταθήκη του θα τους στείλει στο περιθώριο της ιστορίας.

O ΣΥΡΙΖΑ Σάμου καλεί τον Σαμιώτικο λαό να αντισταθεί οργανωμένα και ενωτικά στα σχέδια της τρόικας


Η τριτοκομματική κυβέρνηση της χώρας ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με συνέπεια και προσήλωση στο σχέδιο δήμευσης της χώρας, προκηρύσσει δύο διαγωνισμούς για την παραχώρηση 22 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για πολυετή εκμετάλλευση (30 ή 40 ετών), μεταξύ αυτών των αεροδρομίων και αυτό του νησιού μας.

Τα περιφερειακά αεροδρόμια –ειδικότερα αυτά των νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών αποτελούν αναπτυξιακές και κοινωνικές υποδομές της πατρίδας μας, το στήσιμο των οποίων πλήρωσε ο Έλληνας Πολίτης. Τώρα βίαια, πραξικοπηματικά στην ουσία και χωρίς καμία οικονομική ή άλλη λογική πέρα από την συμμόρφωση στα μνημόνια, γίνονται βορρά για επιτήδειους ιδιώτες κερδοσκόπους που θα στοχεύουν σε άμεσα κέρδη, με όσες θυσίες κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από άποψη ασφάλειας.

Σε ανακοίνωσή μας στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 για το ίδιο θέμα μεταξύ άλλων σημειώναμε:
«Ο Σαμιακός Λαός έχει βιώσει στο πετσί του το σημαίνει απελευθέρωση και αποκρατικοποίηση μετά την πώληση της Ολυμπιακής, την δήθεν απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των εισιτηρίων.


Το πιο πιθανό από την παγκόσμια ιστορία των αποκρατικοποιήσεων είναι ότι θα αυξηθεί το κόστος χρήσης του αεροδρομίου, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις και στα εισιτήρια, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου. Το έχουμε δει αυτό ήδη με όλα τα «αυτοχρηματοδοτούμενα έργα», όπως για παράδειγμα με τα διόδια στις εθνικές οδούς.

Οι ιδιώτες, για να επενδύσουν, θέλουν να έχουν σημαντική κερδοφορία από το αεροδρόμιο της Σάμου, ώστε «να αποσβέσουν» την επένδυση και να έχουν έπειτα «ελκυστικά» κέρδη, που θα δεν τα έχουν αλλού. Ποιος θα το πληρώσει αυτό; Φυσικά ο χαρατσωμένος και γονατισμένος λαός, τον οποίο προσπαθούν να τον παραπλανήσουν ότι με την πώληση της δημόσιας περιουσίας θα μειωθεί το βασανιστήριο που υφίσταται, ενώ και αυτό το σκέλος των μνημονίων του φορτώνει βάρη εις το διηνεκές..Επιπρόσθετα με ένα τέτοιο «πωλητήριο πανικού», δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την καλή λειτουργία.

Ας μη ξεχνάμε ότι η Σάμος είναι ένα παραμεθόριο νησί. Εθνικοί λόγοι επιβάλουν την μη πώληση του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να βοηθά τον κόσμο να μείνει στο νησί, να είναι ένα αντισταθμιστικό όπλο για τις δυσκολίες της νησιωτικότητας, τέτοιο δεν μπορεί να είναι ως ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί με μοναδικό άξονα το κέρδος.»


Στα παραπάνω ας προσθέσουμε και το εξής:

Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες του νησιού και ιδιαίτερα της περιοχής του Πυθαγορείου, σε εποχές γενικευμένης εμπορικής κρίσης, θα χτυπηθούν ιδιαίτερα, αφού δίνεται η δυνατότητα στους επενδυτές να δημιουργήσουν εμπορικά κέντρα σε κάθε αεροδρόμιο. Δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους τι έπαθαν όπου δημιουργήθηκαν εμπορικά κέντρα τέτοιου τύπου στο Μαρούσι ή αλλού.

O ΣΥΡΙΖΑ Σάμου καλεί τον Σαμιώτικο λαό, ο οποίος από την εποχή των Καρμανιόλων, γνωρίζει τι σημαίνει αντίσταση και διώξιμο των αρπακτικών που εποφθαλμιούν τον μόχθο του, να αντισταθεί οργανωμένα και ενωτικά στα σχέδια της τρόικας «εξωτερικού» και «εσωτερικού» και τελικά να τα ανατρέψει. Καλεί επίσης τις αρχές του τόπου, να αφήσουν τις υπεκφυγές και να μπουν μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου θα εργαστεί ενωτικά, έτσι ώστε η τυχόν παραχώρηση του αεροδρομίου να δυναμώσει αποφασιστικά τη μαζική και ανυποχώρητη λαϊκή πάλη.

ΑΝΤΙ-ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ...ΞΑΝΑ-ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ (video)



left

Η Αφίσα της Ημέρας


Ο "ΜΑΚΡΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ" ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ



Έπεσαν οι υπογραφές στην Τουρκία για την έναρξη υλοποίησης του μεγαλεπήβολου σχεδίου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επίγειας (πέρα από την δορυφορική που ήδη έχουν ολοκληρώσει) επιτήρησης ολόκληρης της Ελλάδας, με το πρόγραμμα επιτήρησης ακτών το μεγαλεπήβολο Uzun Ufuk (Μακρύς Ορίζοντας) καθώς οι δύο αυτές διατάξεις δρουν συμπληρωματικά η μια της άλλης. 

Είναι χαρακτηριστικό από τις παρουσιάσεις που έχουν κάνει οι τουρκικές εταιρείες που ανέλαβαν την κατασκευή του, ότι μόνο ο ορεινός όγκος της Πίνδου, εμποδίζει τον "Μακρύ Ορίζοντα" από να φτάσει μέχρι το Ιόνιο!


Το πρόγραμμα επιτήρησης ακτών προβλέπει τη δημιουργία 32 σταθμών ραντάρ οι οποίοι θα συμπληρώνονται από συστήματα FLIR και τηλεοπτικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας από την Αλεξανδρέττα έως τις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αισθητήρων.

Οι σταθμοί αυτοί θα διασυνδέονται με τις βάσεις SAR της τουρκικής Αεροπορίας και του Ναυτικού στην Αττάλεια, το Ντάλαμαν και το Τσιγκλί από όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα του συστήματος MELTEM CN-235 και ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης. Όλο το δίκτυο πρόκειται να είναι έτοιμο μέχρι το 2017 το αργότερο. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα επιτήρησης ακτών περιλαμβάνει 32 σταθμούς ραντάρ οι όποιοι θα εκπέμπουν στην μπάντα Χ με εμβέλεια 50 χλμ. περίπου οι οποίοι θα συμπληρώνονται από κάμερες FLIR και TV, συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης για τον εντοπισμό ραδιοεκπομπών και συστημάτων θαλάσσιας κυκλοφορίας.


Τα σχετικά συμβόλαια υπεγράφησαν μεταξύ της γενικής γραμματείας αμυντικών εξοπλισμών (SSM) και της τουρκικής εταιρείας Havelsan κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην οποία παραβρέθηκαν υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Πιο συγκεκριμένα παρόντες ήταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ismet Yilmaz, ο υπουργός Εσωτερικών Muammer Güler ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού ναύαρχος Murat Bilgel, ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Bekir Kalyoncu, ο διοικητής της τουρκικής ακτοφυλακής Hasan Uşaklıoğlu, και ο επικεφαλής του SSM Murat Bayar.

Τα δύο αυτά μεγαλεπήβολα σχέδια πρόκειται αναμφισβήτητα να προσφέρουν στην Τουρκία το «πάτημα» εκείνο που χρειάζεται για να αναλάβει τον επιχειρησιακό έλεγχο στις αποστολές έρευνας και διάσωσης σε όλο το Αιγαίο,


Αυτό θα το επιχειρήσει εκτοπίζοντας σταδιακά τις όποιες δυνατότητες της Ελλάδας σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, αλλά και απαλοίφοντας το ελληνικό στρατηγικό-επιχειρησιακό πλεονέκτημα της κυριαρχίας στον νησιωτικό χώρο του Αρχιπελάγους μέχρι και βαθιά στην ενδοχώρα.

Πρώτος στόχος οι αποστολές SAR, απώτερος, η ανάκτηση του επιχειρησιακού ελέγχου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου.

Αυτό γιατί η Τουρκία εδώ και αρκετό καιρό επιδιώκει να της ανατεθεί πλήρως ο έλεγχος αποστολών SAR στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενη βασικές διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας, που ορίζει πως λόγω της ανθρωπιστικής υφής του προβλήματος, η χώρα που διαθέτει τα περισσότερα μέσα αλλά και τη δυνατότητα έγκαιρου και έγκυρου εντοπισμού ενός ναυτικού ή αεροπορικού δυστυχήματος έχει το δικαίωμα να εισέλθει εντός των χωρικών υδάτων άλλου κράτους, που αδυνατεί να προσφέρει άμεσα τη βοήθειά του προς τα θύματα!


Έτσι ενώ η Ελλάδα ουσιαστικά έχει περιπέσει σε «χειμερία νάρκη» αδυνατώντας να αντιληφθεί τον κίνδυνο για την απώλεια του ελέγχου σε αποστολές SAR στο Αιγαίο, η Τουρκία προχωρά με γρήγορα βήματα στην οριοθέτηση και θέσπιση του δικαιώματός της να προχωρά σε αποστολές SAR μέχρι έξω και από το Σούνιο!

Τέτοια είναι η παντελής έλλειψη αντίδρασης από την Ελλάδα που όχι μόνο δεν προβλέπεται καμία αντίστοιχη ενέργεια αναβάθμισης του ελληνικού συστήματος επιτήρησης αλλά επιπρόσθετα αυτό βρίσκεται αμφισβητούμενη επιχειρησιακή κατάσταση.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Μεγάλος Ορίζοντας» - που ήδη υλοποιείται- αυτό είναι ένα σύστημα παρακολούθησης το οποίο είναι ολοκληρωμένο με μια σειρά αισθητήρων τόσο επίγειοι όσο και εναέριοι. Πιο συγκεκριμένα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ναυτικής Παρακολούθησης (IMSS) περιλαμβάνει δίκτυο επίγειων ραντάρ έρευνας επιφανείας, ολοκληρωμένο σύστημα μέτρων υποστήριξης R-ESM και ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνιών και συγχώνευσης δεδομένων για τη δημιουργία μιας ενιαίας τακτικής εικόνας επιχειρήσεων.

Εκτός της Thales-Nederland στην υλοποίηση του συστήματος συμμετείχαν και οι τουρκικές εταιρείες Tubitak-Mam, ITU, Havelsan και Yaltes. Η τελευταία είναι υπεύθυνη στην ανάπτυξη του λογισμικού του συστήματος συγχώνευσης δεδομένων, παρέχει τις οθόνες απεικόνισης και έχει αναλάβει υποκατασκευαστικό έργο στο δίκτυο μεταφοράς δεδομένων και στο σύστημα διαχείρισης και μεταφοράς εικόνας.


Συνολικά το πρόγραμμα «Μεγάλος Ορίζοντας» περιλαμβάνει αριθμό επίγεια εγκατεστημένων ραντάρ έρευνας επιφανείας, συστήματα μέτρων υποστήριξης, διάταξη οπτικών μέσων επιτήρησης (LLTV/IR), συνεργασία μέσω ασφαλούς δικτύου επικοινωνιών και μεταφοράς δεδομένων με σκάφη επιφανείας του ναυτικού και της ακτοφυλακής, μη επανδρωμένα ιπτάμενα σκάφη HERON (UAV) και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 MPA.

Ο κίνδυνος να απωλέσει η Ελλάδα το δικαίωμα να ενεργεί αποστολές SAR στο Αιγαίο απο την υλοποίηση των δύο προγραμμάτων ¨Μακρύς Ορίζοντας" αλλά και του επιτήρησης ακτών που υπογράφηκε σήμερα είναι μεγάλος (ούτε αεροσκάφη ΑΦΝΣ δεν έχουμε ακόμη και παρά την απόφαση προμήθειας των Atlantique II είναι άγνωστο το πότε αυτή θα υλοποιηθεί) πιο μεγάλος όμως κίνδυνος από την αδράνεια είναι η «αφασία» στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κυβέρνηση βλέποντας τα πράγματα να αλλάζουν δραματικά κατά των ελληνικών συμφερόντων και αυτή απλά να παρακολουθεί ως άλλος «ανεξάρτητος παρατηρητής» τις εξελίξεις.
defencenet

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τίμησαν τη μνήμη του Άρη Γαρουφαλή



Τέσσερις μαθητές και δύο από τους παλιότερους φίλους και συνεργάτες του διακεκριμένου Σαμιώτη πιανίστα Άρη Γαρουφαλή που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή ερμήνευσαν το βράδυ της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έργα αγαπημένων του συνθετών.

Σε μία από τις Μουσικές Βραδιές στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» γοήτευσαν με τις ερμηνείες τους το κοινό η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη ( στην επάνω φωτογραφία - αριστερά ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης)

 Πατήστε "κλικ" πιο κάτω για να διαβάσετε τη συνέχεια:

«Προκλητικές και αποκαλυπτικές οι δηλώσεις Νταβούτογλου για την Κύπρο»

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι δηλαδή «η εκμετάλλευση ενεργειακών πηγών ανοιχτά της Κύπρου, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενιαίου συνεταιρικού κράτους μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ή θα οδηγήσει στη διχοτόμηση και τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ.

Ο Περισσός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Οι προκλητικές και ταυτόχρονα αποκαλυπτικές δηλώσεις Νταβούτογλου για την Κύπρο επιβεβαιώνουν την ορθότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ ότι η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ και η εκχώρηση του φυσικού της πλούτου σε πολυεθνικές, εκτός από τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα και την επαναφορά του "Σχεδίου Ανάν" σε ακόμα χειρότερη έκδοση».

Στη συνέχεια κάλεσε τον λαό «να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι ως εγγυήτρια δύναμη θα συμβάλλει στην αποτροπή της διχοτόμησης και της νομιμοποίησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο».

«Αυτό δείχνει η έως τώρα στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και η επί της ουσίας αποδοχή από την κυβέρνηση των γκρίζων ζωνών, καθώς και η παράδοση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές για τη συνεκμετάλλευσή τους στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Με 3,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο γκάλοπ

“ Μεγάλη δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Πατρών ”


Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών εμφανίζει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και στην εκτίμηση αποτελέσματος. 

Συγκεκριμένα: Στην πρόθεση ψήφου οι 3 στους 10 ψηφοφόρους δηλώνουν αναποφάσιστοι. Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει 1% διαφορά από τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η ΧΑ και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. 
 
Άλλο κόμμα επιλέγει το 5.1% των ερωτηθέντων ενώ αυθόρμητα δηλώνουν τα κόμματα ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%), Δημιουργία Ξανά (0.6%), Οικολόγοι – Πράσινοι (0.4%), ΕΠΑΜ (0.3%), Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας (0.2%) κ.α.

Από την μελέτη του προφίλ των αναποφάσιστων ανάλογα με το προφίλ των ψηφοφόρων των κομμάτων και με κατάλληλη αναγωγή προκύπτει η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:
Πρώτο κόμμα είναι ο ΣΫΡΙΖΑ με διαφορά 3.5% από τη ΝΔ. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η ΧΑ και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ. 
 
Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση καθώς και την ταυτότητα της έρευνας ΕΔΩ κι ΕΔΩ
periodista

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Nomura: Έρχεται κατάσχεση καταθέσεων και στην Ελλάδα για να καλυφθούν τα ελλείμματα


ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

H Eλλάδα είναι η πρώτη υποψήφια χώρα να επιβληθεί κατάσχεση καταθέσεων και εξ αυτού του λόγου κινδυνεύει με bank-run αναφέρει σε έκθεσή της ο ιαπωνικός χρηματοοικονομικός κολοσσός Nomura. “Η Ελλάδα είναι οικονομικά κοντά στην Κύπρο και η αλληλεξάρτησή της με την Κύπρο την καθιστά πολύ καλό υποψήφιο”, σημειώνουν. “Αλλά υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που μπορεί να εκτεθούν σε ένα καθεστώς αποσταθεροποίησης των καταθέσεών τους”.

Για να διαπιστώσουν ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο με τραπεζικό πανικό (bank run), οι αναλυτές της Nomura ανέτρεξαν στις ξένες καταθέσεις και στο μερίδιο που αυτές κατέχουν επί των συνολικών καταθέσεων κάθε τραπεζικού συστήματος.

Κοιτάζοντας τις ξένες καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, η Nomura διαπιστώνει ότι πιο ευάλωτες είναι η Μάλτα, το Λουξεμβούργο και η Εσθονία, όπου το ποσοστό των μη ευρωπαϊκών καταθέσεων είναι πολύ υψηλότερο του κοινοτικού μέσου όρου.

Εάν ληφθούν υπόψη και οι καταθέσεις ξένων χρηματοοικονομικών οργανισμών, τότε οι πιο επισφαλείς χώρες είναι η Ελλάδα, η Μάλτα, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ισπανία, με την Ελλάδα να κινδυνεύει να υποστεί "κούρεμα" τραπεζικών καταθέσεων ως αντιστάθμισμα των δημοσιονομικών προβλημάτων της.

Πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο διαμορφώνονται, επίσης, οι καταθέσεις μη ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών ομίλων στην Πορτογαλία, όμως, τα επίπεδά τους (στο 15% του συνόλου) είναι σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με εκείνα των παραπάνω χωρών.
apocalypsejohn

" Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ"



Από την συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο,με αφορμή
τα 100 χρόνια από την γέννηση του,στο μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
Ερμήνευσαν οι: Μαρία Φαραντούρη,Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Βασίλης Γισδάκης.

Κεμάλ

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Αλίκη Καγιαλόγλου

Σάμος: Τα σοβαρά προβλήματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχίζονται...


«Χαστούκι» στην παρεχόμενη εκπαίδευση εν έτει 2013 στην ακριτική Σάμο, αποτελεί το γεγονός ότι ένα μήνα τώρα τα παιδιά της Τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου, δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μαθήματος στα Μαθηματικά!

«Η εκπαιδευτικός, πήρε ως δικαιούται αναρρωτική άδεια, ωστόσο το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των ενόντων καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος εκπαιδευτικός…» δήλωσε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου Κων/νος Ρόκκος.


«Σε λίγες εβδομάδες θα κλείσουν τα σχολεία για τις Πασχαλινές διακοπές… Οπότε, είναι αδύνατον να σταλεί από το υπουργείο αναπληρωτής να καλύψει τις διδακτικές ώρες… Όταν επανέλθει η εκπαιδευτικός, θα γίνει εντατικοποίηση των μαθημάτων, όπως συμβαίνει συχνά στα σχολεία μας, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια διδακτικά κενά» σημείωσε ο κ. Ρόκκος, επισημαίνοντας ότι δεν νομιμοποιείται να απευθύνει στο υπουργείο σχετικό αίτημα διορισμού αναπληρωτή καθηγητή Μαθηματικών, καθώς δεν υφίσταται «μακροχρόνια απουσία εκπαιδευτικού, πέραν του μηνός».

Ωστόσο, οι μαθητές αυτοί θα κληθούν σε λίγες εβδομάδες να εξεταστούν στο μάθημα…

Σημειώνεται ότι, Βιολογία ξεκίνησαν μόλις προ δύο εβδομάδων να διδάσκονται οι μαθητές του Πυθαγορείου Γυμνασίου Σάμου, ενώ στο τμήμα Κομμωτικής του Ε.Π.Α.Σ δεν έχει γίνει ούτε ΜΙΑ ώρα του μαθήματος ειδικότητας, από την αρχή της χρονιάς.

ρεπορτάζ: Μαργαρίτα Ικαρίου - Δημοσιογράφος
iefimerida

Η Αφίσα της Ημέρας


Spiegel: Οι φτωχοί της Αθήνας πληρώνουν τους πλούσιους στη Γερμανία



Σε ευθεία αμφισβήτηση του ρόλου που επιτελεί η Άνγκελα Μέρκελ και κατ' επέκτασιν η γερμανική πολιτική ηγεμονία στο πλαίσιο της κρίσης της ευρωζώνης προχωρά ο Jakob Augstein, με άρθρο του που δημοσίευσε η SpiegelOnline, με τίτλο "Πεισματάρηδες και Εγωιστές: Η Ευρώπη έχει κάθε δικαίωμα να αμφιβάλλει για τη γερμανική ηγεσία".

Στο δημοσίευμα, επισημαίνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι την κρίση πληρώνει ο απλός κόσμος, την ίδια στιγμή που οι "πλούσιοι" της Γερμανίας εξακολουθούν να κερδοσκοπούν σε βάρος των δοκιμαζομένων κρατών.


Πιο συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος αποδομεί το επιχείρημα ότι η Γερμανία πλήττεται από την κρίση, υπογραμμίζοντας ότι "οι Γερμανοί, δεν έχουν μόνο πληρώσει για την κρίση, έχουν επωφεληθεί επίσης από αυτήν. Τα κέρδη από τις αποπληρωμές των τόκων, τα οποία η Γερμανία έχει απολαύσει από την έναρξη της κρίσης, υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για το τελευταίο έτος. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και οι αποπληρωμές των τόκων από τα έθνη -οφειλέτες. Η πραγματικότητα της κρίσης του ευρώ είναι η εξής: Οι φτωχοί της Αθήνας πληρώνουν τους πλούσιους στη Γερμανία", τονίζει.

Δριμέια κριτική ασκεί και στην κ. Μέρκελ, διερωτόμενος: "Παρά την ασφάλιση των καταθέσεων και τις υποσχέσεις της ίδιας της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στο τέλος, δεν είναι οι απλοί άνθρωποι αυτοί που υποφέρουν;". "Πραγματικά", συνεχίζει, "τι αξία έχει ο λόγος της καγκελαρίου; Η Κύπρος έδειξε για άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασιστεί στη Γερμανία".

Μάλιστα, ο αρθρογράφος προχωρά σε έναν έμμεσο παραλληλισμό με τη Γερμανία του Β' Παγκοσμίου πολέμου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι "όπως συνέβη δύο φορές πριν, στην πρόσφατη ιστορία μας, οι Γερμανοί μπαίνουν όλο και πιο βαθιά σε μια σύγκρουση με τους γείτονές τους – ανεξαρτήτως του κόστους. Είναι ένα μονοπάτι που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στον φόβο για την πολιτική ηγεμονία της Γερμανίας στην ήπειρο. Πράγματι, η ιδέα της Μέρκελ για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απλά ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να σκύψει στην πολιτική βούληση της Γερμανίας".

M.K.
ΑΥΓΗ

Σάμος: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ




Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου γνωστοποιεί ότι μέχρι τις 25 Μαΐου 2013 πρέπει να έχουν καταγραφεί όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται εντός της Ελληνικής Επικράτειας .

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό να εφαρμοστεί η κοινοτική νομοθεσία ( οδηγία 2009/128/Ε.Κ ) για τον εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.



Σύμφωνα με την εγκύκλιο :

1. Η Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την εποπτεία της επιθεώρησης του εξοπλισμού ανά 5 έτη .

2. Μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2016 διενεργείται τουλάχιστον μία επιθεώρηση .

3. Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, στο οποίο καταγράφεται ο εξοπλισμός κατά κατηγορία, γεωργική περιοχή και χρήστη . Προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το μητρώο, πρέπει να απογραφούν όλα τα σχετικά ψεκαστικά μηχανήματα γεωργικών φαρμάκων.

Το μητρώο που θα δημιουργηθεί πρέπει να αποσταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 .

4. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων περιλαμβάνει :

α) νεφελοψεκαστήρες ( συρόμενους , φερόμενους , αναρτώμενους ,αυτοκινούμενους)

β) ψεκαστικά αγρού ( συρόμενα , φερόμενα , αναρτώμενα , αυτοκινούμενα )


ΠΡΟΣΟΧΗ : Ως φερόμενα ψεκαστικά θεωρούνται τα ψεκαστικά συγκροτήματα που τοποθετούνται σε αγροτικά αυτοκίνητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου,στα τηλέφωνα: 2273353427, 2273353426 και 2273353433.

Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καρλοβάσου , στο τηλέφωνο 2273030491.

Δήμος Ικαρίας - Δημοτική Ενότητα Ευδήλου , στο τηλέφωνο 2275350112 .

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στη Φυλακή οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής (ALTER)


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους σε τακτικό ανακριτή ο Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας για μη απόδοση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Και οι δύο απολογήθηκαν σήμερα σε τακτικό ανακριτή για το συγκεκριμένο αδίκημα και αμέσως μετά την απολογία τους ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους. Η μη απόδοση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών αφορά την περίοδο από 1.2 μέχρι 30.9. 2011 και το σχετικό αδίκημα είναι σε βαθμό κακουργήματος.
protothema