Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα Εθνικά Θέματα στο Συνέδριο της "Κ.Σ." από το Μανόλη Βασιλειά



Σήμερα "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" δημοσιεύει αποκλειτικά, σε μορφή βίντεο, την τοποθέτηση του κ. Μανόλη Βασιλειά στο Συνέδριο της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ". 

Ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου επέλεξε να παρουσιάσει και να μοιραστεί τις σκέψεις του για τα Εθνικά μας Θέματα που απασχολούν την Πατρίδα μας, στην κορυφαία αυτή κομματική διαδικασία, που ήδη αναδείχτηκε σε σοβαρό πολιτικό γεγονός.



Το ιδρυτικό Στέλεχος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Κ.Σ κ. Μανόλης Βασιλειάς, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την ευαισθησία της Κ.Σ στα ζητήματα του Αιγαίου, της Κύπρου και των εξελίξεων σε Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, αποκάλυψε το ρόλο της "Άγκυρας" και πως η επιθετικότητά της εκφράζεται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Πρότεινε άξονες μιας νέας εθνικής στρατηγικής μακριά από φοβικά σύνδρομα, περίεργους ενδοτισμούς και πράξεις "εθνικής μειοδοσίας". 

Κατέθεσε άξονες μιας νέας γεωστρατηγικής πολιτικής για το Αιγαίο, τον Έβρο και την Κύπρο αφού παρέπεμψε ιστορικά με παραδείγματα, για την πατριωτική πολιτική που είχε όλα αυτά τα χρόνια η Ελληνική Αριστερά στον πυρήνα της πολιτικής της.

Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία αυτών των ζητημάτων που θα πρέπει να ενσωματωθούν στην ατζέντα του διαλόγου για την ενότητα της Αριστεράς καθώς και στο οποιοδήποτε πολιτικό πλαίσιο που θα προκύψει στη διαδικασία σφυρηλάτησης της δημοκρατικής, προοδευτικής και αντιμνημονιακής συμπαράταξης των δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας.






"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: