Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ιστορική εκδήλωση στην Αθήνα



Στο Ιστορικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, δίπλα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Νομική Σχολή εκεί πού στα πολλά χρόνια λειτουργίας τους, έχουν προσφέρει στη χώρα κέντρα πνευματικής παραγωγής, παρακινώντας τη λειτουργία κύκλων διανοουμένων μέσα και έξω από τους χώρους τους, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση του έργου του συγγραφέα ερευνητή Γιώργου Πασχαλίδη. 

Τίμησαν με την παρουσία τους, τον Γιώργο Πασχαλίδη επιστήμονες καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδος.


Παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματά της δεκαετούς έρευνάς του για το μοντέλο των τριών ανθρώπινων τύπων προσωπικότητας, το οποίο βρίσκει εφαρμογή στο τομέα της υγείας, από τους φίλους και επιστημονικούς συνεργάτες του την κα. Αναστασία Σταθοπούλου παιδοψυχίατρος, η κα. Κούλα Μπαλτατζή Φοροπούλου βιοπαθολόγος, η κα. Ελένη Παυλίδου γενική χειρούργος, ο κ. Χατζηελευθερίου Γιώργος γυναικολόγος ογκολόγος Δ/ντής του Αγίου Σάββα, ο κ. Μανώλης Κωνσταντίνος πλαστικός χειρούργος."

Την εκδήλωση προλόγισαν η κα. Λένα Χαλβατζή, Δ/ντρια της Κοινωνικής Μέριμνας και αλληλεγγύης του Δ. Αθηναίων, Ο κος Γιώργος Μαρίνος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Κόκκινος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ. Αθηναιων και Πρόεδρος του κέντρου υποδοχής αστέγων του Δ. Αθηναίων μιλησε για το έργο του κ. Πασχαλίδη και διάβασε σε όλους την επιστολή που ευχαρίστεί τον κ. Πασχαλίδη για την προσφορά του απο 40 κουτες ρουχισμού για όλες τις ηλικίες και παιχνίδια για τους αστέγους του Δήμου Αθηναίων.


Ο κ. Πασχαλίδης ευχαρίστησε τους επιστημονικούς συνεργάτες που συνεπικουρούν στο έργο του καθώς και όλο τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του. Ο ίδιος στην ομιλία του είπε:

«Τον τελευταίο καιρό τα περισσότερα ερευνητικά προγράμματα, τόσο σε όλο τον κόσμο έχουν επικεντρωθεί στη διερεύνηση του εγκεφάλου και της νόησης. Εκατομμύρια διατίθενται καθημερινά για έρευνες και μελέτες για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ώστε να αναπτυχθούν μέθοδοι αντιμετώπισης εξατομικευμένης διάγνωσης, και θεραπείας νευρολογικών και ψυχολογικών νόσων.

Εγκέφαλος και υγεία, εγκέφαλος ανθρώπινες σχέσεις, εγκέφαλος αγάπη, εγκέφαλος δράση και πως συνδέονται όλα αυτά? με τη λειτουργία του εγκεφάλου; Μήπως Έχει αλλάξει η εγκεφαλική δομή του ανθρώπου με το πέρασμα των αιώνων; Μήπως Έχει αλλάξει ο όγκος του; Γίναμε πιο έξυπνοι;


Γιατί ο ένας γίνεται καλός μαθηματικός και άλλος φιλόσοφος, γιατί εγώ να θυμάμαι τα πάντα και εσύ να μη θυμάσαι τίποτα, γιατί σαν έφηβος είμαι ριψοκίνδυνος και όταν μεγαλώσω γίνομαι καχύποπτος και προσεκτικός; Σε ερωτήματα που χρόνια ταλανίζουν τους επιστήμονες έδωσα απάντηση. Ανακάλυψα το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το κουτί με όλα τα ερωτήματα.

Όπως είπα και σε τηλεοπτική μου συνέντευξη στο ΡΙΚ στην εκπομπή της Ελίτα Μιχαηλίδου «Μαζί στο ΡΙΚ» υπάρχει ένα είδος εγκεφάλου αλλά με τρεις διαφορετικές λειτουργίες οι οποίες οδηγούν σε τρεις δράσεις, αντιδράσεις ανθρώπων, τρεις διαφορετικές προσωπικότητες με τρία διαφορετικά «αισθηματικά προφίλ» που καθορίζουν ακόμη και το πώς αγαπάς το πως αισθάνεσαι το πώς βλέπεις τον κόσμο. Τρείς διαφορετικές λειτουργίες, τρεις διαφορετικές οπτικές του κόσμου, τρεις διαφορετικές πραγματικότητες.


Η μια πραγματικότητα είναι αυτή της δράσης και καθορίζεται από τη λειτουργία του ενδορινικού φλοιού του εγκεφάλου. Α τύπος Ο άνθρωπος που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο του εγκεφάλου είναι αυτός που βλέπει τι θέλει και το παίρνει είναι πρακτικός δηλαδή τα βλέπει όλα αλλά ασχολείται μόνο με το ένα για αυτό και φέρνει γρήγορο αποτέλεσμα . 

Η δεύτερη πραγματικότητα είναι αυτή της σκέψης και της διαχείρισης που καθορίζεται από τη λειτουργία της αμυγδαλής. Β τύπος Ο άνθρωπος που λειτουργεί έτσι σκέφτεται τι θέλει για αυτό και χάνεται στην επεξεργασία είναι θεωρητικός δηλαδή αγχώνεται ελέγχει και φέρνει πολύ αργό αποτέλεσμα.


Και η Τρίτη πραγματικότητα είναι αυτή της δράσης της διαχείρισης και επιμονής που καθορίζεται από τη λειτουργία του ιππόκαμπου. Γ τύπος Ο εγκέφαλος που λειτουργεί βλέπει μόνο αυτό που θέλει και επίμονα αγωνίζεται οπωσδήποτε να φέρει αποτέλεσμα

Σας καλώ μαζί μου σε ένα συναρπαστικό ταξίδι καινοτομίας για να σας αποκαλύψω την αρχή της δημιουργίας της ζωής, τη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, την δομή και λειτουργία του DNA και την επίδραση της σκέψης στη λειτουργία και στην έκφραση του DNA στο σώμα μας.
Σας ευχαριστώ όλους.»

http://georgepashalidis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: