Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Το πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" μόνο έως το Καρλόβασι ?

Επιστολή φαίνεται ότι έστειλε η εταιρία HELLENIC SEAWAYS προς το αρμόδιο Υπουργείο και ζητά το πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" να πλησιάζει μόνο το Λιμάνι του Καρλοβάσου και όχι την Πρωτεύουσα του Νομού μας, για το χρονικό διάστημα από 14 Ιούνη 2013 έως 2 Σεπτέμβρη 2013 και που τη δημοσίευσε το aegaioblogspot.

Η επιστολή αυτή χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη αφού για πρώτη φορά μία ιδιωτική εταιρία προσπαθεί παρεμβατικά, ίσως και εκβιαστικά να δημιουργήσει νέα δεδομένα, αγνοώντας την τοπική μας κοινωνία, τις ανάγκες της, καθώς και τους φορείς της. 


Και το ισχυριζόμαστε βεβαίως αυτό, αφού ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" μέσα από μία μικρή έρευνα που έκανε διαπίστωσε άγνοια των περισσότερων φορέων του Νομού μας. Προφανώς η εταιρία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα που εξυπηρετούν τα δικά της συμφέροντα, αγνοώντας τις πολύπλευρες επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας και ασύστολα ψεύδη.

Μετά λοιπόν από αυτή την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας, εμείς αναμένουμε τη διάψευση της εμπλοκής και μάλιστα της τυχόν συμφωνίας των φορέων του Νησιού μας. 

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ΣΑΣ με απόφασή της, καλεί την HELLENIC SEAWAYS να πλησιάζει μόνο τα Λιμάνια Ευδήλου και Σάμου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Ικαρίας για μαρασμό της νότιας πλευράς του Νησιού τους. Ο Δήμος Ικαρίας μάλιστα αντιπρότεινε τη λύση των διαδοχικών προσεγγίσεων για το Νησί της Ικαρίας.


Πατήστε την εικόνα για μεγένθυση
Θα ήταν πράγματι πρωτοφανές αλλά και παράδοξο οι φορείς αλλά και η Βουλευτής του Νησιού μας να συμφωνούσαν σε μία τέτοια πρόταση, που θα αμφισβητούσε στη πράξη το ρόλο της Πρωτεύουσας και το κεντρικό χαρακτήρα του Λιμένος Σάμου.

Όταν τα 2/3 των κατοίκων του Νησιού μας βρίσκονται στην Ανατολική Σάμο και όταν το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας αλλά και των υποδομών βρίσκεται στις ευρύτερες περιοχές Σάμου - Πυθαγορείου, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το σκεπτικό μιας τέτοιας δήθεν συμφωνίας.

Από την άλλη αυτή η επιστολή ίσως ανοίξει πάλι την άγονη εσωτερική γεωγραφικά αντιπαράθεση που μόνο καλό δεν κάνει συνολικά στο Νησί μας. Αναμένουμε εξελίξεις για το θέμα και άμεσα θα σας ενημερώνουμε.

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: