Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν ο κόσμος και οι φορείς της Κομοτηνής τον Γιώργο Πασχαλίδη και την ανακάλυψή του

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση – παρουσίαση του έργου του Γιώργου Πασχαλίδη στη Κομοτηνή στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης την Κυριακή 7 Απριλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με συνδιοργανωτές την Αντικαρκινικη εταιρεια παράρτημα Κομοτηνής και τον σύλλογο ατόμων με προβλήματα όρασης «Ενόραση». 

Παραβρέθηκαν Φορείς από πολλούς χώρους οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την ανακάλυψη Πασχαλίδη. Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου και όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα Ροδόπης «Χρόνος» «ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ. Η ανακάλυψη του Γιώργου Πασχαλίδη έχει πολλούς Κομοτηναίους θαυμαστές». Η ροή της εκδήλωσης συνεπήρε όσους την παρακολουθούσαν, με αποτέλεσμα να παραμείνουν έως αργά προκειμένου ο κ. Πασχαλίδης να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να υπογράψει τα βιβλία του.


Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης αφορούσε τους τρεις τρόπους λειτουργίας του ανθρωπίνου εγκεφάλου που βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας (Ιατρική, Εκπαίδευση, ανθρώπινες σχέσεις, αθλητισμός). Η παρουσίαση χωρίστηκε σε τρεις κεντρικές ενότητες τις οποίες παρουσίασαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, οι οποίοι είναι επιστημονικοί συνεργάτες και φίλοι του κ. Πασχαλίδη και έχουν εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία το «Μοντέλο Πασχαλίδη» ο καθένας στο χώρο του.

Η πρώτη ενότητα αφορούσε την εκπαίδευση (εκπαιδευτικοί-γονείς-παιδιά). Ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο 4ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών, εφάρμοσε σε μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης το Μοντέλο για δύο χρόνια και όπως είπε χαρακτηριστικά «η ανθρώπινη τυπολογία είναι ένα εργαλείο εξαίρετο, αποτελεσματικό, λειτουργικό, που μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε τρεις διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις και μεθόδους που βασίζονται στους διαφορετικούς τύπους μαθητών. Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά. Αποτελεί το μέλλον στην εκπαίδευση». Η κ Καραβίτη Γεωργία, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΕΠΑ.Λ. της Ελευθερούπολης στην Καβάλα, μίλησε για τα οφέλη που προκύπτουν κατά την διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας μέσα από την εφαρμογή του μοντέλου Πασχαλίδη.

Η δεύτερη ενότητα αφορούσε την εφαρμογή του μοντέλου Πασχαλίδη την ιατρική έρευνα και την ιατρική πράξη. Η Δρ. Αναστασία Σταθοπούλου, παιδοψυχίατρος, ανέφερε τα εξής: «δεν έχει βρεθεί μοντέλο έρευνας και προσωπικότητας το οποίο να εξηγεί τις ατομικές διαφορές στη συμπεριφορά, στη λειτουργία του εγκεφάλου, στην προσωπικότητα και τον οργανισμό. Είναι κλειδί για την εξατομικευμένη ιατρική και ιδιαίτερα στο χώρο της ψυχιατρικής και της συμβουλευτικής προσφέρει μεγάλη βοήθεια». Μίλησαν επίσης ο Δρ. Χατζηελεθεριου Γιώργος, χειρούργος γυναικολόγος, Διευθυντής του αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» και η Δρ. Παυλίδου Ελένη γενική χειρούργος, οι οποίοι συγκίνησαν το κοινό με τα λόγια τους για το πόσο η κλασική ιατρική είναι δίπλα στον Γώργο Πασχαλίδη

Στην τρίτη ενότητα που αφορούσε τον αθλητισμό, ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Μανώλης Καραγιάννης που εφαρμόζει το μοντέλο ανέφερε ότι «είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια που προσφέρει γιατί μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους, ώστε να επιλέξουν το δικό τους άθλημα, ενώ εξηγεί το πως μπορεί να επιτευχθεί υψηλή απόδοση με απλή διατροφή». Το συγκινητικό ενδιαφέρον του κόσμου οδήγησε τον κ. Γιώργου Πασχαλίδη να παραμείνει στην Κομοτηνή και την επόμενη ημέρα προκειμένου να ανταποκριθεί σε πρόσκληση του ατιπεριφερειάρχη υγείας Αχμέτ Ερτζάν , αλλά και να συζητήσει και με τον κόσμο ο οποίος τον επισκεπτόταν στο ξενοδοχείο που παρέμενε έως αργά το βράδυ.


Η ομάδα φίλων Πασχαλίδη της Κομοτηνής, εργάστηκε με αγάπη και μεράκι για τη διοργάνωση της εκδήλωσης-παρουσίασης του έργου του Γιώργου Πασχαλίδη και όπως οι ίδιοι ομολόγησαν ακολούθησαν το μοντέλο Πασχαλίδη προκειμένου να συνεργαστούν αρμονικά, αναθέτοντας τις κατάλληλες εργασίες σε κάθε μέλος ανάλογα με τον τύπο του.

Ο Γιώργος Πασχαλίδης ευχαριστεί θερμά την αγαπημένη του ομάδα φίλων Πασχαλίδη της Κομοτηνής για την αγάπη και το σεβασμό με τα οποία περιβάλουν το έργο του. Ευχαριστεί τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί: τον Δημήτρη, την Αγγελική, τον Χρήστο, τη Ράνια,, τον Στάθη, την Αλεξία, την Ελευθερία, τον Μιχάλη, τον Γιώργο, τη Μαρία, τη Σούλα, τη Γεωργία, τη Σούλα, τον Νίκος, τη Σοφία, τον Βασίλη, τη Τζούλυ, τον Παναγιώτη, τον Νικόλας και τη Σταυρούλα. Τους ευχαριστεί για την πολύ μεγάλη προσφορά τους στη διάδοση του έργου του, την άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη ζεστή φιλοξενία στην πόλη της Κομοτηνής.
http://georgepashalidis.com


Ο κ. Πασχαλίδης θα βρίσκεται στα Ιωάννινα, 
Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: