Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


ΤΟ BLOGSPOT "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

ΕΥΧΕΤΑΙ ΤΟ 2013 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. 

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

“Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκεται στους αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης, για την απαλλαγή από τα μνημόνια, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη.”


Η χρονιά που πέρασε μπορεί να σημαδεύτηκε από τη συνέχιση της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής για το λαό και τη χώρα, δημιούργησε, ωστόσο, προσδοκίες για την ανατροπή της. Προσδοκίες που γέννησαν οι διαρκείς αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, που γέμισαν δρόμους και πλατείες, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια και περισσότερη δημοκρατία. 

Προσδοκίες που δημιουργούνται από την απόρριψη του μνημονίου από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού . Είναι σαφές ότι ο σχηματισμός της τρικομματικής συγκυβέρνησης και η συνέχιση της ίδιας άδικης νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι στον αντίποδα των επιθυμιών της πλειοψηφίας της κοινωνίας και, όσο περνάει ο καιρός, θα φαίνεται πιο καθαρά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ που τη στηρίζει.

Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκεται στους αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης, για την απαλλαγή από τα μνημόνια, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια άλλη Ευρώπη, απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό και την κυριαρχία των αγορών.

Με την πεποίθηση ότι αυτές οι γιορτές μπορεί να είναι οι τελευταίες με μνημόνια, κι ότι το 2013 μπορεί να είναι μια χρονιά μεγάλων, νικηφόρων αγώνων και ανατροπών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και ευτυχία και υπόσχεται ότι θα βρεθεί μαζί με την κοινωνία σε όλες τις δύσκολες μάχες της επόμενης περιόδου.

Ρεβεγιόν - Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με ...2013 ευχές!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου με μεγάλη χαρά και πολύ κέφι σας προσκαλεί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31/12/2012 στον πολυχώρο 45 να υποδεχθούμε όλοι μαζί τον καινούριο χρόνο...

Ένας χορός που με ευχάριστες στιγμές θα μας γυρίσει πίσω σε όμορφες εποχές, με άλλες μουσικές και παιχνίδια.. Ας συμμετέχουμε όλοι και ας κάνουμε την βραδιά αυτή μοναδική και την έναρξη του καινούριου χρόνου...τυχερή!!!!

Τιμή εισόδου με φαγητό 20€ κατ' άτομο - Παιδικό μενού 10€

Τιμή εισόδου χωρίς φαγητό 5€

Πολυχώρος 45 - 21:00

Πώληση προσκλήσεων στα καταστήματα: Moccasino shoes - Λυκούργου Λογοθέτη, Swarowski - Κονταξή 8, Φρου - Καπετάν Σταμάτη, Παλαμάρης υποδήματα - Καπετάν Σταμάτη
samostimes

Η τελευταία Αφίσα της Ημέρας του 2012


Καλύτερα στην υγεία του ο Σωτήρης Δανέζης

Μέρα με την μέρα ανακτά τις δυνάμεις του ο γνωστός Σαμιώτης δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης, ο οποίος μεταφέρθηκε την Τετάρτη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έμφραγμα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο γνωστός δημοσιογράφος του Mega αισθάνθηκε την Τετάρτη κάποια δυσφορία και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Οι γιατροί του «Γιώργος Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν πως είχε υποστεί έμφραγμα και τον υπέβαλαν σε αγγειοπλαστική επέμβαση με μπαλονάκι.

Η υγεία του Σωτήρη Δανέζη βελτιώνεται καθημερινά και έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι γιατροί του συνέστησαν να προσέχει την διατροφή του και να αποφεύγει τις ψυχολογικές συγκινήσεις και όσα του προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.

Μάλιστα, στην κακή πορεία της υγείας του φαίνεται πως έπαιξε ρόλο το κόψιμο της εκπομπής του, «Εμπόλεμη Ζώνη», έπειτα από 9 συνεχόμενες σεζόν.
Star

Απίστευτο: Ινδός επιστήμονας κατέγραψε την κίνηση του φωτός. (video)

Ο Ινδός επιστήμονας Ramesh Raskar μαζί με την ερευνητική του ομάδα δημιούργησαν ένα σύστημα βιντεοσκόπησης που έχει τη δυνατότητα να καταγράφει video στα 1,000,000,000,000 καρέ / δευτερόλεπτο. Το αποτέλεσμα είναι η δυνατότητα καταγραφής της κίνησης του φωτός. 

Όμως υπάρχει και κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του φωτός κατά τη βιντεοσκόπηση, η σειρά με την οποία τα φωτόνια αντανακλούν στα τοιχώματα κατά τη πτήση τους μέχρι το καπάκι μπουκαλιού, εμφανίζεται κάποιες φορές ανάποδα! Κάτι που αποδεικνύει τη θεωρία του Einstein για τη “στρέβλωση του χωροχρόνου”.

Για στο φως, ο χρόνος δεν υπάρχει.


calypsejohnapo

Τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς στη Σάμο

Σε πείσμα των καιρών, δεν είναι λίγοι οι Σαμιώτες (και ιδιαίτερα στα χωριά του νησιού) οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι γυναίκες στη Σάμο κάνουν πυρετώδεις προετοιμασίες για το τραπέζι του «ρεβεγιόν», αλλά και της «προβέντας» που πρέπει να πάει στις πεθερές, στις κουμπάρες για την καλή χρονιά.

Η «προβέντα» είναι ένα πιάτο με γλυκά που κρίνει πολλές φορές την νοικοκυροσύνη της Σαμιώτισσας, καθώς συνήθως συνοδεύεται και με την βασιλόπιτα που έχουν φτιάξει.

Το ρόδι είναι απαραίτητο για κάθε σαμιώτικο σπιτικό, καθώς οι οικογένειες το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά την εκκλησία θα το σπάσουν για να σκορπίσουν οι σπόροι του και να «γεμίσει» το σπίτι ευτυχία και υγεία.

Όποιος κάνει το ποδαρικό πρέπει να πάρει «μπουλιστρίνα» (χρήματα), την οποία περιμένουν τα παιδιά, επίσης από παππούδες, γιαγιάδες και θείες που θα πλαισιώσουν το μεσημέρι το τραπέζι.
madata

Στο βούρκο του κόμματος Βενιζέλου

“ Είναι αστεία και συνάμα εξοργιστική η προσπάθεια πολιτικά και νομικά να φορτωθεί η υπόθεση μόνο στον Παπακωνσταντίνου, ώστε να τη γλυτώσει ο Βενιζέλος και άρα η συγκυβέρνηση ” 

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές και συμπεριφορές που ζωγραφίζουν ανάγλυφα την παρακμή και τον αμοραλισμό σε ένα χώρο. Που καταδεικνύουν πώς το αίσθημα προσωπικής επιβίωσης του ενός και της ομάδας του, με την εγγύηση των πλέον παρασιτικών δυνάμεων του κατεστημένου επικυριαρχεί των στοιχειωδεστέρων κανόνων συλλογικής λειτουργίας, νομιμότητας, ακόμα και κοινής λογικής. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της τόσο κακόγουστης προσπάθειας του Βενιζέλου, της ομάδας του, της συγκυβέρνησης και της διαπλοκής να εμφανίσουν το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ ως σκάνδαλο μόνο Παπακωνσταντίνου.

Είναι σαφές ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι απολύτως έκθετος και πρέπει να παραπαμφθεί για διενέργεια τυχόν ποινικών ευθυνών του. Διαχειρίστηκε κρίσιμο υλικό σε συνθήκες αδιαφάνειας και προσωπικών παρεμβάσεών του- ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε ότι έστειλε ορισμένα μόνο ονόματα προς διερεύνηση στις αρμόδιες αρχές- συνέδραμε στην εξαφάνιση και άρα στη μη αξιοποίηση της λίστας. Ανέδειξε την πλέον σάπια εκδοχή προστασίας τμήματος του παρασιτισμού, εν μέσω μάλιστα πρωτοφανούς κρίσης και καταστροφικών πολιτικών των οποίων ο ίδιος υπήρξε βασικός εμπνευστής. Από εκεί και πέρα όμως είναι αστεία και συνάμα εξοργιστική η προσπάθεια πολιτικά και νομικά να φορτωθεί η υπόθεση μόνο στον Παπακωνσταντίνου, ώστε να τη γλυτώσει ο Βενιζέλος και άρα η συγκυβέρνηση.

Όσο προβληματική ήταν η διαχείριση της λίστας από τον Παπακωνσταντίνου άλλο τόσο ήταν και από το Βενιζέλο. Και ο δεύτερος παρέλαβε τη λίστα, δεν έδωσε καμιά σαφή εντολή διερεύνησής της, γνωμοδότησε από μόνος του, κόντρα στις αρμοδιότητές του ότι δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί, την αντέγραψε για το προσωπικό του αρχείο- άρα μπορεί και εκείνος να παρενέβη στη σύνθεσή της- την εξαφάνισε και την εμφάνισε μόνο όταν ο προκάτοχός του Γ. Παπακωνσταντίνου τον “έδωσε” δημόσια, λέγοντας ότι του είχε παραδώσει τη λίστα Λαγκάρντ.

Και οι δύο υπουργοί παρέβησαν κάθε έννοια χρηστής διοικητικής και υπηρεσιακής διαχείρισης κρισίμου υλικού και συνέτειναν τόσα χρόνια μετά να μην έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος του οποιουδήποτε εκ των συμπεριλαμβανομένων στην εν λόγω λίστα. Σημειωτέον δε, ότι η λίστα εξακολουθούσε να παραμένει στα αζήτητα και επί Παπαδήμου, δηλαδή και επί της πρώτης συγκυβέρνησης στην οποία μετείχε ο Σαμαράς, ενώ βοούσε ο τόπος για την ύπαρξή της και ετίθετο το ζήτημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, χωρίς να δίδονται απαντήσεις.

Σε κάθε στοιχειωδώς λειτουργικό, δημοκρατικό και εν τέλει όντως κόμμα θα είχε ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία διερεύνησης που θα συμπεριελάμβανε όλους τους εμπλεκομένους ανεξαιρέτως, δηλαδή και το νυν πρόεδρό του. Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε σκάνδαλο αλλά για μια προτωφανώς προκλητική ενέργεια συγκάλυψης- το λιγότερο. Αντί να επιχαίρει η περίκλειστη ομάδα του όποιου προέδρου θα είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες εγκατάστασης νέας, δημοκρατικά εκλεγμένης ηγεσίας και εσωτερικού διαλόγου σχετικά με το γιατί και πώς αναπτύχθηκαν τόσα κρούσματα διαφθοράς και διαπλοκής. Ποια πρόσωπα και ποιες πολιτικές πήραν ένα σοσιαλιστικό κίνημα και το μετέτρεψαν σταδιακά σε κόμμα- δεκανίκι του υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού και του παρασιτισμού; Πώς ένα κόμμα που παρά τις αδυναμίες του είχε χτυπηθεί πετυχημένα μέχρι και το 2007 με τη διαπλοκή, παραδόθηκε δια της προσχώρησής του στη μνημονιακή πολιτική και της επιβολής Βενιζέλου στην πλέον αντιδραστική εκδοχή της εγχώριας διαπλοκής;

Τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει ωστόσο. Γιατί; Επειδή, αυτό το κόμμα δεν είναι ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό. Οι όποιες ζωντανές δυνάμεις το έχουν εγκαταλείψει. Έχει μείνει ένα κόμμα Βενιζέλου. Σε αυτόν το βούρκο όπου ο μηχανισμός στοιχίζεται πίσω από την εκάστοτε κρατική εξουσία για να επιβιώσει αναζητώνται απλά τα πλέον “ανώδυνα” για το κατεστημένο κεφάλια. Φυσικά κάποιοι δε σκέφτονται ότι ακόμα κι έτσι δε θα πετύχουν να αποτρέψουν και τη δική τους πτώση, απλά θα την καταστήσουν πιο βίαιη όταν έλθει.
Θέμης Τζήμας
periodista

Δημοσιογραφία: Επάγγελμα τελικά ή λειτούργημα;

“Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης” Aυτό το απόφθεγμα του Ιάκωβου Μάγερ* κοσμεί με τη σοφία της απλότητάς του, τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών.

Παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας, που η δημοσιογραφία βάλλεται, απειλείται, ασκείται λανθασμένα και ανεξέλεγκτα, λογοκρίνεται από τυποκτόνους νόμους, προβάλλεται ως... «τέταρτη εξουσία» και προβάλλει ολίγους, ως υπεραμειβόμενους τηλεδημοσιογράφους όταν αυτοί είναι απλά... δημοσιογραφόδουλοι της εκάστοτε εξουσίας.

Δεν υπήρχε πάντα αντίστοιχο τμήμα δημοσιογραφίας και Μέσων Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ούτε μια σειρά μικρών και μεγάλων «εργαστηρίων δημοσιογραφίας». Αυτό δεν εμπόδισε μεγάλα ονόματα στο χώρο της Ελληνικής δημοσιογραφίας να διαπρέψουν και να «διδάξουν» μέσα από τα κείμενά τους, την ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας και τους κανόνες άσκησης ενός εκ των δυσκολότερων επαγγελμάτων. Λουκής Ακρίτας, Φρέντυ Γερμανός, Δημήτρης Ψαθάς, Μαρία Ρεζάν, Μαλβίνα Κάραλη... ονόματα που έρχονται στο νου των περισσότερων Ελλήνων, όταν ακούνε τη λέξη «δημοσιογραφία», παρότι αυτή έχει εκπέσει –ως όρος- των αξιών της.

Επάγγελμα τελικά ή λειτούργημα; Εξουσία ή δούλα εξουσιαστών; Συναρπαστική ή ψυχοφθόρα; Υπηρέτρια της αλήθειας ή παρουσιάστρια του πιο κίβδηλου ψέματος; Χειραγωγεί ή χειραγωγείται; Αποκαλύπτει ή... συγκαλύπτει; Γνώση ή δοκισησοφισμός; Νόμιμο και ηθικό ή στο βωμό της «είδησης» θυσιάζονται οι αρχές; Τήρηση της δεοντολογίας ή καταγγελτικός, εισαγγελικός λόγος; Αντικειμενικότητα ή υποκειμενισμός; Επαγγελματική αποκατάσταση ή άρθρα «με το κομμάτι»; Με... blog ή με μπλοκάκι; 

Στην εποχή που η διάχυση της πληροφορίας γενικότερα και της είδησης ειδικότερα, δεν περνά από στρόφιγγες αξιολόγησης, δεν διπλο-τριπλοδιασταυρώνεται, δεν επιβάλλονται κυρώσεις σε εκείνους που παραπληροφορούν ή λοιδορούν και γενικότερα επικρατεί το «πλίνθοι κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι...», η συλλήβδην κατηγοριοποίηση όλων των δημοσιογράφων, μοιάζει αναπόφευκτη.
Στο σημείο αυτό, η ειδοποιός διαφορά έγκειται στη ΓΝΩΣΗ!

Να μάθει δηλαδή κανείς ποια σημεία να προσέχει και ποια λάθη να αποφεύγει. Πως το σχόλιο επηρεάζει την κρίση του αναγνώστη, του ακροατή ή του τηλεθεατή, πως η είδηση έχει τους δικούς νομοτελειακούς κανόνες, πως η διασταύρωση οδηγεί στην εξακρίβωση, την ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, της γραμματικής και του συντακτικού, τη σαφήνεια στη διατύπωση και την αφαιρετική, τον τρόπο προσέγγισης του θέματος. Γενικά, τις μεθόδους για μια αξιόπιστη, σοβαρή και έγκυρη ενασχόληση με την δημοσιογραφία.

Στα πλαίσια πρωτοβουλιών της «Ακαδημίας των Πολιτών» για διάχυση της γνώσης, χωρίς περιορισμούς, δίνεται πλέον αυτή η δυνατότητα σε όλους, μέσω ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ με ετήσια διάρκεια και πρακτική εξάσκηση σε κατά τόπους Μ.Μ.Ε ή στη νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της «Ακαδημίας των Πολιτών».

(Πληροφορίες και εγγραφή: academy@aigaion.org )
Γιατί... ο λειτουργός της ενημέρωσης, οφείλει να έχει ευθύνη λόγων και έργων αλλά και γνώση!


Σ.Σ: *(Ο Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ (Ζυρίχη 30 Δεκεμβρίου 1798 - Μεσολόγγι 11 Απριλίου 1826 ήταν Ελβετός φιλέλληνας και συντάκτης της εφημερίδας «Ελληνικά Χρονικά», της πρώτης έντυπης εφημερίδας του Αγώνα)

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΚΑΡΙΟΥ
Η κα. Ικαρίου είναι μια καταξιωμένη Δημοσιογράφος που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στα ΜΜΕ του Νομού Σάμου.
https://www.facebook.com/ikarioumargaret


Μέρες Αγάπης, Έργο Αγάπης από τον Γιώργο Πασχαλίδη.


29 Δεκέμβρη 2012, άλλη μια μέρα προσφοράς προς τον άνθρωπο. Ο Γιώργος Πασχαλίδης βρέθηκε στον χώρο της ΦΡΟΝΤΙΣ νοσηλευτική Ιατρική όπου και μοίρασε 35 δέματα με άφθονα τρόφιμα από κρέατα, αλλαντικά, όσπρια, λάδι και γαλακτοκομικά μαζί με παιχνίδια και ρουχισμό σε οικογένειες που είχαν μεγάλη ανάγκη και πρότειναν οι πρόεδροι των τριών ιδρυμάτων Σωτήρ, Ελπίδα και Λακιάς όπου και τα παρέλαβαν οι ίδιοι.

Η συντονίστρια αυτού του μεγάλου έργου Αγάπης ήταν η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής Έφη Βασιλειάδου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αρίστογλου. Στην παράδοση των δεμάτων παραβρέθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας Αντιπεριφεριαρχης Κεντρικής Μακεδονίας όπου ευχαρίστησαν όλοι τον Γιώργο Πασχαλίδη για την προσφορά Αγάπης και ο Γιώργος Πασχαλίδης με τη σειρά του υποσχέθηκε να καλύψει ανάγκες σε ιδρύματα και οικογένειες που θα προτείνουν η υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής Έφη Βασιλειάδου και οι πρόεδροι των ιδρυμάτων για το ποιοι είναι αυτοί που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια για όλο τον χρόνο.

ΘΡΑΚΗ: σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ!

Σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ στη Θράκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birlik , “κατατέθηκε σοβαρή πρόταση από την εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA ΑΕ. Αναφέρεται πως από τις πέντε εταιρίες που έχουν υποβάλει προστάσεις για την ΣΕΚΑΠ, προτάσεις οι οποίες αξιολογούνται από την ATEBANK, η σοβαρότερη ανήκει στην εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA Α.Ε.”!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η εταιρία SEBA συνεργάζεται για πολλά χρόνια με την ΣΕΚΑΠ αλλά καθώς και η ATEBANK θα λάβει υπόψη της την μουσουλμανική μειονότητα που ζει εδώ, αναμένεται η απόφαση να είναι θετική για την SEBA.

Αναφέρεται πως για άγνωστο λόγο την τελευταία στιγμή απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την ΣΕΚΑΠ η εταιρία DAMCO ENERGY του Καπελούζου και η αμερικανική εταιρία York Capital Management Global Advisors”.

Κάποιος δεν πρέπει να βάλει φρένο; Αλλά ποιος ασχολείται.
onalert

Τροποποίηση δρομολογίου του πλοίου "Θεόφιλος"

Η εταιρεία NEL Lines ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση του δρομολογίου του πλοίου "Θεόφιλος", το οποίο παρέμεινε στο λιμάνι της Μυτιλήνης με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο αναχώρησε σήμερα Κυριακή 30/12/2012 και ώρα 10:00 από το λιμάνι της Μυτιλήνης και αναγκαστικά το δρομολόγιο του τροποποιήθηκε ως εξής:

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πώς ο Γ.Παπακωνσταντίνου εν μέσω Μνημονίου έδωσε 500 εκατ. ευρώ στην ομάδα Α.Ρωσσώνη


Το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, σε ότι αφορά την τελική φάση του (νόμος Βενιζέλου για προμήθεια δύο επιπλέον Type 214 τον Σεπτέμβριο του 2010 και τροποποίηση της σύμβασης Neptune II) λαμβάνει πλέον νέες διαστάσεις,  μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για τον ρόλο του Ανδρέα Ρωσσώνη (όπως γράφεται στο εισαγγελικό έγγραφο το όνομά του)) ή "Ροσσόνη", όπως γράφει η κάρτα του στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Και αυτό γιατί πλέον καταδεικνύεται άμεση οικονομικής φύσεως σχέση ανάμεσα στον πρώην υπουργό Οικονομικών και τον Ρωσσώνη στο πρόγραμμα αυτό: Ο Α.Ρωσσώνης, ο άνθρωπος που έκτισε τη "ναυτική αυτοκρατορία" στο ΓΕΝ, όπως γράφαμε σχετικά, χθες, ανήκει στην ομάδα που προώθησε την αναθεώρηση της σύμβασης και εκεί που οι Γερμανοί ήταν να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα (κολλητού του Ρωσσώνη) μια .... ακόμα παραγγελία για δύο υποβρύχια!

Δηλαδή η Ελλάδα είχε μπει στο Μνημόνιο, όλοι οι εξοπλισμοί είχαν "παγώσει", οι Γερμανοί απατεώνες (τα γερμανικά δικαστήρια που τους καταδίκασαν το λένε, όχι εμείς) της ThyssenKrupp Marine Systems παρακαλούσαν να μας χαρίσουν δύο υποβρύχια για να κλείσει το θέμα των μιζών και της αποτυχίας του προγράμματος Neptune II (το σχετικό έγγραφο το είχε αποκαλύψει το defencenet.gr) και ο Γ.Παπακωνσταντίνου ενέκρινε επιπλέον δαπάνη 500 εκατ. ευρώ για να δοθεί στους Γερμανούς και στον Ισκαντάρ Σάφα!

Και εν συνεχεία ο τότε υπουργός Οικονομικών έβαλε και την υπογραφή του στην μεταβίβαση στον φίλο του Α.Ρωσσώνη, Ι.Σάφα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα

Το ότι φυσικά ο Α.Ρωσσώνης, ήταν σύζυγος της εξαδέλφης του, ήταν απλά συμπτωματικό...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει στείλει "μήνυμα" ο Γ.Παπακωνσταντίνου στον Ε.Βενιζέλο, ότι "Μπορεί αυτός να ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού και της μεταβίβασης των ναυπηγείων, αλλά αυτός ηταν που υπέβαλε το αίτημα και υπογράφει το νόμο που έκανε πλουσιότερο κατά εκτατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον Ι.Σάφα και άφησε το Ναυτικό χωρίς υποβρύχια"...

Έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια σε αυτή την υπόθεση ακόμη...
defencenet.gr

Η Αφίσα της Ημέρας


Δεν άκουσαν, δεν είδαν…




Σωσίβιο για τη διάσωση της τρικομματικής κυβέρνησης βρήκαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με αφορμή τις λαθροχειρίες στη περιβοήτη λίστα Λαγκάρντ. 

Βίντεο ντοκουμέντο: H στιγμή της συντριβής του Ρωσικού αεροσκάφους

Την στιγμή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους που ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης και έσπασε σε κομμάτια σε αυτοκινητόδρομο έξω από τη Μόσχα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα από τα οκτώ μέλη του πληρώματος κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα 

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και η γνησιότητά του εξετάζεται, φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου από κάμερα που βρισκόταν στο εσωτερικό αυτοκινήτου που κινείται τη στιγμή της πτώσης στον αυτοκινητόδρομο. Στο 00:09 φαίνεται, στα δεξιά της εικόνας, το αεροπλάνο λίγο πριν τη μοιραία πτώση.


apocalypsejohn

Σάμος: Εξαιρετική η εορταστική συναυλία της μουσικής σχολής «Αρμονία» στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι (video)

Οι Καθηγητές, η Χορωδία και η Τάξη τραγουδιού της Μουσικής Σχολής "ΑΡΜΟΝΙΑ", παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου, εορταστική συναυλία με φωνητικό μουσικό πρόγραμμα που να συνάδει με την ιερότητα του χώρου.

Την εκδήλωση προλόγησαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου, Πατέρας Γεώργιος Αρχοντούλης, ο οποίος ευχήθηκε να ξαναγίνει κάτι ανάλογο στον Ιερό Ναό, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου κ. Παντελής Μυρσιάδης.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Τριανταφύλλου,ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Κοκκαρίου κ. Κωνσταντίνος Αμυρσώνης, καθώς και πλήθος κόσμου. Ακούστηκαν Βυζαντινοί Ύμνοι (Η Παρθένος σήμερον, Η Γέννησή σου Χριστέ), χαρακτηριστικά Χριστουγεννιάτικα ευρωπαϊκά τραγούδια (Άγια Νύχτα, Ω! Έλατο, Χαίρε η Γη κι οι Ουρανοί, ο Μικρός Τυμπανιστής, κ.αλ.), καθώς και Κάλαντα Σάμου από την έρευνα και καταγραφή της Σαμιακής Μουσικής Παράδοσης που συντελείται από στελέχη της Μουσικής Σχολής "ΑΡΜΟΝΙΑ". Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου παρουσιάζουν ένα πιο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ώρα 6.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
Αλέξης Κομνηνός
radiocafe

Ετοιμάζονται για ΕΕ χωρίς ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», της κορυφαίας εφημερίδας του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου: «Οι τράπεζες εξοπλίζονται για την Ημέρα Χ. Προετοιμασίες για κατάρρευση της Ευρωζώνης. Μεγάλος σκεπτικισμός εξαιτίας της Ελλάδας!».

Η Φράνκφουρτερ Αλγκεµάινε είναι φυσικά συντηρητική εφηµερίδα του κατεστηµένου, αλλά σε καµιά περίπτωση δεν είναι «Μπιλντ» να γράφει εντυπωσιοθηρικά κατασκευασµένα ψέµατα και ανοησίες. Από τη στιγµή που γράφει κάτι τέτοιο, είναι βέβαιο πως η κατάσταση είναι σοβαρή.
«Στις µεγάλες γερµανικές τράπεζες και επιχειρήσεις περιφέρεται η ανησυχία ότι το ευρώ θα διαλυθεί», είναι η πρώτη κιόλας φράση του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ. «Περίπου το ένα τρίτο των ηγετικών δυνάµεων των γερµανικών επιχειρήσεων θεωρεί πιθανό ότι το ευρώ θα µπορούσε να διαλυθεί σε ευρώ του Βορρά και ευρώ του Νότου», δηλώνει στην εφηµερίδα ο Αλεξάντερ Ρόος, στέλεχος εταιρείας συµβούλων η οποία ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις στον τοµέα της αντιµετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η µεγάλη πλειοψηφία των Γερµανών επιχειρηµατιών πιστεύει ακόµη ότι το ευρώ θα επιβιώσει, αλλά ταυτόχρονα προετοιµάζεται σοβαρά πλέον και για το ενδεχόµενο κατάρρευσης του κοινού νοµίσµατος.
«Ολα τα σχέδια είναι έτοιµα στο συρτάρι», δηλώνει στην εφηµερίδα τραπεζίτης που δεν κατονοµάζεται.

Δεν έχουµε να κάνουµε µε αφηρηµένα σχέδια. Τόσο η Ντόιτσε Μπανκ όσο και η Κοµέρτσµπανκ, η πρώτη και η δεύτερη τράπεζα της Γερµανίας, αποκόπτουν ήδη µεθοδικά από τώρα τις θυγατρικές τους τράπεζες στις χώρες που περιδινίζονται στην κρίση.

Τα ισπανικά και τα ιταλικά υποκαταστήµατα των δύο ανωτέρω γερµανικών τραπεζών δεν χρηµατοδοτούνται πλέον από τις µητρικές γερµανικές τράπεζες, αλλά από τους µηχανισµούς έκτακτης παροχής ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών της Ισπανίας και της Ιταλίας αντιστοίχως, τονίζει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεµάινε». Eπιπροσθέτως, αποκαλύπτει η γερµανική εφηµερίδα, οι µεγάλες τράπεζες µεταφέρουν µεγάλες ποσότητες ρευστού χρήµατος σε χώρες εκτός Ευρωζώνης!

Ο Αλεξάντερ Ρόος επιβεβαιώνει, επίσης, κάτι που είναι γνωστό στους επαΐοντες και συµβαίνει µε όλες τις επιχειρήσεις, όχι µόνο τις γερµανικές, από τότε που οι φόβοι κατάρρευσης του ευρώ δεν ανήκουν πλέον στη σφαίρα της φαντασίας: «Κάθε νύχτα οι µεγάλες γερµανικές βιοµηχανικές επιχειρήσεις αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασµούς που έχουν στις χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες πλήττονται από την κρίση, και εκτός από ένα ελάχιστο ποσό (σ.σ.: που κρατούν για τρέχοντα έξοδα) µαζεύουν τα χρήµατά τους στη Γερµανία!», υπογραµµίζει ο ειδικός σύµβουλος.

«Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται από απώλειες, αν η Ισπανία, η Πορτογαλία ή η Ιταλία περάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε νέο νόµισµα, το οποίο κατόπιν θα υποτιµηθεί ισχυρά», τονίζει η γερµανική εφηµερίδα. «Επιπροσθέτως οι επιχειρήσεις µεταφέρουν µεγάλα χρηµατικά ποσά σε δολάρια», αποκαλύπτει.

Προκαλεί δέος στον απλό Ευρωπαίο πολίτη η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι ούτε καν οι Γερµανοί τραπεζίτες και επιχειρηµατίες δεν έχουν εµπιστοσύνη στο ευρώ και µετατρέπουν µεγάλα χρηµατικά ποσά σε δολάρια, ελβετικά φράγκα ή γιεν.

«Ακούγεται ανησυχητικό, µπορεί όµως κάποιος να το βλέπει και εντελώς διαφορετικά - όπως ένας από τους πολλούς συµβούλους στα θέµατα της κρίσης, ο οποίος θέλει να µην αναφερθεί το όνοµά του: «Καµιά ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει», λέει. «Το ευρώ µπορεί να συντριβεί, όµως η Siemens και η Volkswagen δεν πρόκειται να βυθιστούν, να καταστραφούν εξαιτίας της κατάρρευσης του ευρώ», γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεµάινε».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Βγάζουν τα λεφτά έξω κάθε... νύχτα

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ απλοί Ελληνες πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι σούπερ µάρκετ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εφοπλιστές και άλλες µεγάλες ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κάθε βράδυ -και εννοούμε  κυριολεκτικά κάθε βράδυ, µε την πλήρη σηµασία των λέξεων!- στέλνουν όλες τις εισπράξεις της ηµέρας στο... εξωτερικό!

Το σοκ γενικεύεται, καθώς το ίδιο συµβαίνει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, ακόµη και στην Ιταλία εσχάτως! Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι αµύνονται έναντι περίπτωσης επιστροφής κάποιας χώρας του Νότου της ΕΕ σε εθνικό νόµισµα, αδιαφορώντας βεβαίως για το ότι µε τον τρόπο αυτόν υποσκάπτουν πλήρως την εµπιστοσύνη στο ευρώ.
Γιώργος Δελαστίκ*
«Έθνος» 

Η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Ικαρίας

Επιστολή απέστειλε (11-12-12) η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο για το ζήτημα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η Αδελφότητα διαφωνεί στη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, αναγνωρίζει την τραγική κατάσταση των δημοσιονομικών της χώρας μας όμως σημειώνει πως η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας θα αποτελούσε ταλαιπωρία και σοβαρή στέρηση τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και για τη διασπορά. Η Αδελφότητα χαρακτηρίζει μάλιστα την υποβάθμιση ως μη αναγκαία.

Στη συνέχεια, η Πανικαριακή Αδελφότητα ενημερώνει τον Υπουργό ότι το 1958 πρωτοστάτησε στο χτίσιμο και τη λειτουργία του Νοσοκομείου μέσα από τη συνδρομή των μελών της σε ΗΠΑ και Καναδά. Σημειώνει δε ότι η έλλειψη συγκοινωνιών και η κακοκαιρία - βασικοί λόγοι που κρίθηκε τότε αναγκαία η δημιουργία του Νοσοκομείου- ισχύουν ακόμα και σήμερα. Και ότι πέρα από τους κατοίκους, το νησί χρειάζεται υψηλές παροχές υγείας και το καλοκαίρι καθώς το επισκέπτεται πλήθος τουριστών, Ελλήνων και μη, κάποιοι μάλιστα από αυτούς είναι μεγάλης ηλικίας.

Συνεχίζοντας την επιστολή, η Αδελφότητα επισημαίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας του Νοσοκομείου καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες του, στατιστικά, όλο και αυξάνονται, άρα πληθαίνουν και οι ανάγκες για υγεία και πρόνοια. Οι δε δυνατότητες χειρουργικών επεμβάσεων και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, οι οποίες θα παύσουν στην περίπτωση που το Νοσοκομείο υποβαθμιστεί διοικητικά, αποτελούν μία τεράστια, κατά αναλογία, μείωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας. Η απόφαση αυτή που θα αναγκάζει στο εξής τους κατοίκους να παίρνουν αεροπλάνο ή πλοίο για να αναζητουν τις παραπάνω υπηρεσίες, με κίνδυνο πια τη ζωή τους, είναι μία πράξη παράλογη και επιθετική.

Τέλος, η Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει τα σχέδια του και να διατηρήσει το Νοσοκομείο Ικαρίας χωρίς ουσιαστικούς περιορισμούς στις ήδη υπάρχουσες παροχές υγείας.

Και η επιστολή κλείνει ως εξής:
«Ελπίζουμε ότι θα τιμήσετε την πρόθεση των ιδρυτών του Νοσοκομείου, οι οποίοι αφοσίωσαν εαυτούς στο να προσφέρουν αξιόπιστη τοπική φροντίδα υγείας στο αγαπημένο τους νησί. Τέλος, ζητάμε να συνεχίσετε να στηρίζετε τους Γιατρούς, τους Νοσηλευτές και του Τεχνικούς που έχουν κάνει αποστολή ζωής την προστασία των κατοίκων της Ικαρίας».
ikariamag

Στο νοσοκομείο ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης

Δύσκολες στιγμές περνά ο Σωτήρης Δανέζης μιας και την Τετάρτη υπέστη έμφραγμα!

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γενημματάς» νοσηλεύεται ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Ο δημοσιογράφος αισθάνθηκε την Τετάρτη δυσφορία, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Yπεβλήθη σε αγγειοπλαστική επέμβαση με μπαλονάκι.

Η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.

Ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"  εύχεται στον  Σωτήρη Δανέζη καλή και γρήγορη ανάρρωση.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πόσοι είναι και που μένουν οι μόνιμοι κάτοικοι στο Νομό Σάμου?


Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, ανήλθε σε 10.815.197 άτομα, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της χώρας.

Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους (πού ζουν μόνιμα το τελευταίο 12μηνο) εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν.Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας, ενώ οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.

Τα αποτελέσματα για τον de facto πληθυσμό (τον πληθυσμό στο σημείο που βρίσκονταν την ημέρα της απογραφής) θα ανακοινωθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2013. Αναλυτικά αποτελέσματα για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου Πληθυσμού θα γίνονται διαθέσιμα σταδιακά εντός του 2013 αμέσως μόλις ολοκληρώνονται οι σχετικοί έλεγχοι ποιότητας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ (Έδρα: Σάμος,η) 32.977
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ (Έδρα: Σάμος,η, Ιστορική έδρα: Πυθαγόρειο,το) 32.977

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΘΕΟΣ 12.517

Δημοτική Κοινότητα Βαθέος 3.147
Αγία Ζώνη, 128
Αγία Μαρκέλλα, 7
Αγία Τριάδα, 46
Άη Θανάσης, 21
Βαθύ, 1.888
Βαρέλλα, 106
Δροσιά, 69
Ζερβού, 34
Ζωοδόχος Πηγή, 6
Καμάρα, 258
Κέδρον, 109
Κουμαριώνας, 112
Μεσόκαμπος, 110
Μωραϊτοχώρι, 30
Νικόλα, 144
Παναΐτσα, 19
Πλάτανος, 23
Τουρκομυλωνάς, 16
Φλόκα, 21
Δημοτική Κοινότητα Σαμίων 6.251
Αγία Παρασκευή, 26
Άγιος Νικόλαος,  0
Ασπροχόρτι, 11
Γαλάζιο, 23
Διαπόρτι, 0
Κασονήσι, 0
Μακρόνησο, 0
Πρασονήσιο, 0
Σάμος, 6.191
Στρογγυλό, 0
Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου 369
Άγιος Κωνσταντίνος, 368
Βαλεοντάδες,1
Τοπική Κοινότητα Αμπέλου 309
Άμπελος, 252
Λιβαδάκι, 28
Πεταλίδες, 29
Τοπική Κοινότητα Βουρλιωτών 501
Αυλάκια, 18
Βουρλιώται, 376
Κάμπος, 91
Μονή Βροντά, 16
Τοπική Κοινότητα Κοκκαρίου 1.060
Κοκκάριον, 1.060
Τοπική Κοινότητα Μανολατών 131
Μανολάτες, 131
Μαργαρίτες, 0
Τοπική Κοινότητα Παλαιοκάστρου 707
Αργυρός, 45
Κλήμα, 26
Παλαιόκαστρον, 502
Ποσειδώνιον, 31
Χαραυγή, 54
Ψιλή Άμμος, 49
Τοπική Κοινότητα Σταυρινήδων 42
Σταυρινήδες, 42

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ 9.855

Δημοτική Κοινότητα Καρλοβασίων 6.869
Μονή Προφήτου Ηλιού, 97
Νέον Καρλοβάσιον, 6.708
Ποτάμι, 19
Σακκουλαίικα, 16
Σουρήδες, 29
Τοπική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων 123
Άγιοι Θεόδωροι, 123
Τοπική Κοινότητα Δρακαίων 112
Δρακαίοι, 89
Όρμος Αγίου Ισιδώρου, 23
Τοπική Κοινότητα Καστανέας 164
Καστανέα, 164
Τοπική Κοινότητα Κονταιίκων 350
Κονταίικα, 350
Τοπική Κοινότητα Κοντακαιίκων 962
Άγιος Δημήτριος, 240
Άγιος Ηλίας, 33
Άγιος Νικόλαος, 26
Βρύσαι, 136
Κοντακαίικα, 527
Χατζησταμούληδες, 0
Τοπική Κοινότητα Κοσμαδαίων 91
Κοσμαδαίοι, 80
Νικολούδες, 11
Τοπική Κοινότητα Λέκας 419
Άγιος Παντελεήμων, 7
Λέκα, 412
Τοπική Κοινότητα Πλατάνου 396
Πλάτανος, 396
Τοπική Κοινότητα Υδρούσσης 369
Υδρούσσα, 369

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ 2.609

Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου 1.900
Αγία Κυριακή, 43
Βελανιδιά, (Δ.Κ.Μαραθοκάμπου) 72
Ισώματα, 6
Κάμπος, (Δ.Κ.Μαραθοκάμπου) 471
Λιμνιώνας, 29
Μαραθόκαμπος, 1.069
Όρμος Μαραθοκάμπου, 194
Παλαιοχώριον, 16
Σεβασταίικα, 0
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας 136
Καλλιθέα, 136
Τοπική Κοινότητα Κουμαιίκων 376
Βελανιδιά, (Τ.Κ.Κουμαιίκων) 10
Κουμαίικα, 323
Όρμος Κουμαιίκων, 43
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου 62
Νεοχώριον, 62
Τοπική Κοινότητα Σκουραιίκων 135
Κάμπος, (Τ.Κ.Σκουραιίκων) 7
Πέρρη, 23
Πεύκος, 13
Σκουραίικα, 92

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ 7.996

Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών 2.107
Καμάρα, 3
Μονή Αγίας Τριάδος, 19
Μυτιληνιοί, 1.982
Ποτάμι Μεσοκάμπου, 40
Ριζοβράχος, 63
Δημοτική Κοινότητα Παγώνδου 1.395
Ηραίον, 849
Κολόνα, 28
Παγώνδας, 518
Δημοτική Κοινότητα Πυθαγορείου 1.500
Καρπόβουλος, 29
Νέα Πόλη, 76
Πούντες, 123
Πυθαγόρειο, 1.272
Δημοτική Κοινότητα Χώρας 1.340
Ποτοκάκι, 122
Χώρα, 1.218
Τοπική Κοινότητα Κουμαραδαίων 130
Κουμαραδαίοι,123
Μονή Μεγάλης Παναγίας, 7
Τοπική Κοινότητα Μαυρατζαίων 301
Γιώνιδες, 49
Μαυρατζαίοι, 249
Μονή Τιμίου Σταυρού, 3
Τοπική Κοινότητα Μεσογείου 109
Μεσόγειον, 109
Τοπική Κοινότητα Μύλων 248
Μύλοι, 248
Τοπική Κοινότητα Πανδρόσου 110
Πάνδροσον, 110
Τοπική Κοινότητα Πύργου 419
Πύργος, 419
Τοπική Κοινότητα Σπαθαραίων 337
Αβάντι, 16
Απόστολος Παύλος, 8
Βεργή, 13
Καλογερικό, 9
Κύργιαννη, 25
Λιμνονάκι, 14
Μετόχι, 0
Σαμιοπούλα, 4
Σπαθαραίοι, 236
Συκιά, 12

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ 9.882
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ (Έδρα: Άγιος Κήρυκος,ο) 8.423

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 3.511

Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κηρύκου 2.955
Άγιος Κήρυκος, 2.218
Έξω Φάρος, 0
Θέρμα Λευκάδος, 28
Θέρμα, 122
Κάμπα, 1
Καταφύγιον, 62
Λαρδάδες, 10
Μαυράτον, 51
Μαυρικάτον, 10
Μονή Λευκάδος Ευαγγελισμός, 15
Ξύλινο, 16
Ξυλοσύρτης, 265
Οξέα, 47
Τσουρέδες, 29
Φανάριον, 81
Τοπική Κοινότητα Περδικίου 334
Αγία Κυριακή, 3
Κιόνιον, 36
Μηλεωπόν, 31
Μονοκάμπιον, 73
Περδίκιον, 157
Πλουμάριον, 34
Τοπική Κοινότητα Χρυσοστόμου 222
Βαρδαράδες, 5
Βαώνη, 13
Λιβάδιον, 5
Πλαγιά, 78
Χρυσόστομος, 121

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΔΗΛΟΥ 2.749

Τοπική Κοινότητα Αρεθούσης 178
Αρέθουσα, 109
Κυπαρίσσι Αρεθούσης, 14
Πέρα Αρέθουσα, 47
Φοίνικας, 8
Τοπική Κοινότητα Δάφνης 516
Ακαμάτρα, 193
Δάφνη, 125
Κοσοίκια, 82
Πετροπούλιον, 40
Πλαγιά, 18
Πλατάνι, 10
Στελί, 48
Τοπική Κοινότητα Ευδήλου 768
Αγία Κυριακή, 80
Δεκάκια, 4
Δρούτσουλας, 10
Εύδηλος, 501
Κεραμείον, 88
Κυπαρίσσιον, 6
Ξανθή, 29
Φύτεμα, 50
Τοπική Κοινότητα Καραβοστάμου 499
Καραβόσταμον, 499
Τοπική Κοινότητα Μαγγανίτου 180
Καλαμονάρι, 15
Μαγγανίτης,165
Τοπική Κοινότητα Φραντάτου 608
Αυλάκιον, 119
Καλαμουρίδα, 10
Κάμπος, 223
Κρεμαστή,8
Μάραθον, 50
Πηγή, 49
Στάβλος, 13
Φραντάτον, 136

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΑΧΩΝ 2.163

Δημοτική Κοινότητα Ραχών 1.125
Άγιος Δημήτριος, 191
Αρμενιστής, 132
Βρακάδες, 82
Καρές, 24
Κάτω Ράχες, 50
Κουνιάδοι, 34
Μαυριαννός, 7
Νάνουρας, 3
Ξήντα, 1
Προεσπέρα, 19
Προφήτης Ηλίας, 194
Τσακάδες, 29
Χριστός, 359
Τοπική Κοινότητα Αγίου Πολυκάρπου 757
Άγιος Παντελεήμων, 33
Άγιος Πολύκαρπος, 234
Γιαλισκάριον, 206
Καστανιές, 152
Κατω Λομβαρδάδες, 18
Λαψαχάδες, 16
Λομβαρδάδες, 27
Μανδριά, 71
Μονή Μουντέ, 0
Τοπική Κοινότητα Καρκιναγρίου 281
Αμάλον, 55
Βουδαντάδες, 8
Κάλαμος, 7
Καρκινάγριον, 193
Λαγκάδα, 4
Πέζιον,5
Τραπάλον, 9

ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ (Έδρα: Φούρνοι) 1.459

Άγιος Ιωάννης Θερμαστής, 1
Άγιος Μηνάς, 3
Αλατονήσι, 0
Ανθρωποφάς, 0
Δαφνολιές, 2
Θύμαινα, 136
Θυμαινάκι, 0
Καμάρι, 14
Καμπί Φούρνων, 15
Καμπί Χρυσομηλέας, 50
Κεραμειδού, 7
Κισηριά, 0
Μακρονήσι, 0
Μικρός Ανθρωποφάς, 0
Μπαλί, 6
Πετροκάραβο, 0
Πλαγιά, 1
Πλάκα, 0
Πλακάκι, 0
Στρογγυλό, 0
Φούρνοι,οι 1.120
Χρυσομηλέα, 104
armoniaradio

Θέλουν την υποδούλωση της χώρας

BBC: «Χτίστε τζαμί»!

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Στην υπηρεσία του "ευρωισλαμισμού" και της υποταγής της χώρας στις επιταγές του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης το BBC αφού εξάντλησε τα αρνητικά του και προσβλητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης άρχισε τώρα να ασχολείται με αυστηρά εσωτερικά θέματα όπως η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Σε ένα δημοσίευμα με προφανείς στόχους τη σταδιακή υποδούλωση της χώρας σε κάθε τι ξενόφερτο από τις επιτροπείες και τα μνημόνια μέχρι τον ισλαμισμό μέσω εκατοντάδων χιλιάδων παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών το βρετανικό δίκτυο επιχειρεί να στηλιτεύσει την Ελλάδα στο ότι δεν υπάρχει τζαμί στην Αθήνα, αναφέροντας μια σειρά από γελοιώδεις αιτιάσεις.

Αναφέρει το βρετανικό δίκτυο ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ χωρίς τζαμί, (λες αποτελεί εντολή της κομισιόν να κτιστεί τζαμί, αλλά στην εξευτελιστική θέση που έχουμε φτάσει ως χώρα να μην απορήσουμε εάν μας το ζητήσουν και αυτό ως… κοινοτική οδηγία) ενώ κάθε Παρασκευή οι μουσουλμάνοι «στριμώχνονται» σε υπόγεια για να προσευχηθούν.

Στη συνέχεια το κατάπτυστο αυτό δημοσίευμα γίνεται πιο διασκεδαστικό.

Τα αυτοσχέδια αυτά τζαμιά είναι παράνομα λέει, (ενώ οι αλλοδαποί που «στριμώχνονται» σε αυτά είναι νόμιμοι!) αλλά η τεράστια μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας δεν έχει άλλη επιλογή.

Δείτε τώρα πόσο προσεκτικά κτίζουν λιθαράκι με λιθαράκι την υπόθεσή τους, για να τη χρησιμοποιήσουν αργότερα για τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς: Τεράστια λοιπόν η μουσουλμανική κοινότητα, μάλιστα σε ένα αριθμό που υπερβαίνει τις 300.000! Που αυτά; Σε μια χώρα που πριν το 1990 δεν υπήρχε καν τέτοιο θέμα, και που το δημιούργησαν οι ίδιες πολιτικές ηγεσίες – εν γνώσει τους και εν πλήρη συνειδήσει - που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό της χάλι.

Άφησαν δηλαδή και καταπατώντας νόμους αλλά και τα άρθρα του Συντάγματος της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους να συρρεύσουν στην Ελλάδα εισβάλλοντας από τα σύνορα και στη συνέχεια τους «νομιμοποίησαν» με συνοπτικές και αμβίβολης νομιμότητας διαδικασίες ερήμην του ελληνικού λαού που ουδέποτε ρωτήθηκε για αυτή την πληθυσμιακή μεταβολή από αλλοδαπούς.

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις του Σιέντ Μοχάμαντ Τζαμίλ της αποκαλούμενης ελληνοπακιστανικής κοινότητας, (αποκτήσαμε και ελληνοπακιστανική κοινότητα που πριν από 20 χρόνια μόνο ως ανέκδοτο θα είχε νόημα):

«Η ανυπαρξία τζαμιού εδώ αποτελεί μεγάλη τραγωδία για μας τους μουσουλμάνους. Η Ελλάδα εφηύρε την δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό για την θρησκεία του άλλου αλλά δεν σέβεται εμάς τους μουσουλμάνους αρκετά ώστε να μας παρέχει ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί».

Οι παράνομοι διαμένοντες στη χώρα αλλοδαποί με άλλα λόγια ζητούν νόμιμο τζαμί. Και με ένα τζαμί χωρητικότητας 500 ατόμων θα λυθεί το πρόβλημα του «στριμώγματος» όπως αναφέρουν 300.000 μουσουλμάνων; Προφανώς και όχι Και γιατί δίνουν τόση σημασία στην τάχα «νομιμότητα» του λατρευτικού τους χώρου; Τους έχει κλείσει η πολιτεία κάποιο από τα υποτίθεται παράνομα τζαμιά; Τους έχει συλλάβει για παράνομη συνάθροιση και άσκηση θρησκευτικού καθήκοντος; Φυσικά και όχι.

Ο σχεδιασμός όμως είναι άλλος ο οποίος δεν ομολογείται αλλά εξυφαίνεται με τη βοήθεια ξένων κέντρων όπως το BBC:

Η ύπαρξη ενός τζαμιού με την αιγίδα της πολιτείας, θα φέρει στη συνέχεια και ένα άλλο και ακόμη ένα μέχρι που οι μουσουλμάνοι αποφανθούν ότι έχουν αρκετά. Αλλά δε θα σταματήσουν ούτε εκεί. Όλα αυτά θα συνοδευθούν και από ανάλογα κέντρα ισλαμικής επιμόρφωσης και σπουδών –πάνε «πακέτο» με τα τζαμιά- μέχρι του σημείου που κάθε γειτονιά θα έχει ίσο αριθμό εκκλησιών με τζαμιά.

Μεγαλύτερο όπλο τους και σύμμαχός τους η δυναμική του ισλαμικού κινήματος στην Ευρώπη και φυσικά οι «παράλυτες» πολιτικές ηγεσίες του τόπου αυτού που προδίδουν σταδιακά κάθε τι το ελληνικό.

Το δε «νόμιμο» το οποίο επιδιώκουν είναι η σφραγίδα του Ελληνικού κράτους στην όλη αυτή προσπάθεια. Όντας «νόμιμοι» οι ίδιοι και με ισλαμικά κέντρα σπουδών θα μπορέσουν στη συνέχεια να θεσμοθετήσουν την έλευση και άλλων μουσουλμάνων στη χώρα –όσο το δυνατό περισσότερων γίνεται- με το πρόσχημα των σπουδών και από εκεί και πέρα η άλωση της Ελλάδας θα είναι πλήρης και μη αναστρέψιμη. Χωρίς πολέμους, χωρίς όπλα χωρίς επιφανειακές καταστροφές.

Μάλιστα το BBC αναφέρει πως υπάρχει και αντίσταση(!) από διάφορες πλευρές, όπως από ορισμένους ιερείς της ελληνικής εκκλησίας. Παράδειγμα ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. «Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας υπό τον τουρκικό ζυγό και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλει τους μάρτυρες που μας ελευθέρωσαν», είπε στο BBC. Πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι μουσουλμάνοι έχουν έρθει εδώ παράνομα για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη».

Ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού του αντέταξε ότι η θέση αυτή φαντάζει ισλαμοφοβική και εκτός πραγματικότητας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη αλλά η απάντηση του Σεραφείμ «έκανε εμφανείς και άλλες προκαταλήψεις».

Ισλαμοφοβική, λές και ο φόβος είναι ποινικό αδίκημα και εκτός πραγματικότητας, έτσι δηλαδή όπως θέλουν αυτοί την πραγματικότητα. Μια Ελλάδα έρμαιο, εκφυλλισμένη, οικονομικά θρησκευτικά και πολιτική υποταγμένη στην παγκοσμιοποίηση.

Προφανώς ο συντάκτης του BBC αγνοεί το γεγονός της σφαγής της Χίου, της Κάσου, των Ψαρών την καταστροφή της Πελοποννήσου από τον Ιμπραήμ, κατά τη διάρκεια της επανάστασης και όλα αυτά από μουσουλμάνους. Προφανώς αγνοεί ότι οι νεκροί στη διάρκεια του ένοπλου επαναστατικού αγώνα έφτασαν τις 120.000 σε μια επικράτεια όπου ο ελληνικός πληθυσμός έφτανε δεν έφτανε τις 750.000 σύμφωνα με την απογραφή του 1828. Τέτοιο ήταν το μέγεθος της σφαγής από τους Οθωμανούς.

Προφανώς ο συντάκτης του BBC αγνοεί την κατάσταση στην ίδια του τη χώρα. Αγνοεί το γεγονός της αδυναμίας αντιμετώπισης από την ίδια την MI5 του ισλαμικού κινδύνου η οποία δηλώνει πλήρως αδύναμη στο να ελέγξει τα εκατοντάδες τζαμιά τουλάχιστον στη βρετανική πρωτεύουσα όπου μουφτήδες κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Προφανώς ο συντάκτης του BBC πρέπει να ζούσε σε άλλη χώρα όταν βρετανοί μουσουλμάνοι και μάλιστα δεύτερης γενιάς αιματοκύλησαν το Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005 με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 52 άτομα.

Και εν πάση περιπτώσει ο συντάκτης δεν μπορεί να αγνοεί το γεγονός ότι τα εκατομμύρια των μεταναστών που έχουν συρρεύσει στη χώρα του δεν ήρθαν παράνομα, αλλά κατόπιν πρόσκλησης των ίδιων από τις αποικίες της πρώην βρετανικής αυτοκρατορίας όπως το Πακιστάν, η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Μπουτάν, Σρι Λάνκα, την Αφρική όπως η Νιγηρία και αλλαχού.

Εμείς τι αποικίες είχαμε επί του προκειμένου και σε ποιον ή ποιους απευθύναμε προσκληση; Η μήπως θέλουν να μας μετατρέψουν σε αποικία οι «φίλοι» μας;

Η απάντηση εδώ είναι απλή και ξεκάθαρη: Την πολυπολιτισμική σας Ευρώπη κρατείστε την για τους εαυτούς σας. Εδώ στην Ελλάδα δεν την θέλουμε. Και αν θέλετε να μας κάνετε «σαν τα μούτρα σας» απατάστε πλάνην οικτράν.
apocalypsejohn

Η δίδυμη αδελφή της Γης «θα ανακαλυφθεί το 2013»

Αυτή είναι η πρόβλεψη των κυνηγών πλανητών για το νέο έτος


Κάπου εκεί έξω, οι αστρονόμοι αναζητούν έναν κόσμο σαν τον δικό μας

Ο πρώτος εξωπλανήτης που μοιάζει πραγματικά με τη Γη όσον αφορά το μέγεθος και τη δυνατότητά του να φιλοξενεί ζωή είναι πολύ πιθανό να ανακαλυφθεί το 2013, εκτιμούν αρκετοί κυνηγοί πλανητών.

Από τους περίπου 800 εξωπλανήτες των οποίων η ύπαρξη έχει επιβεβαιωθεί ως σήμερα, οι περισσότεροι είναι γίγαντες στο μέγεθος του Δία και θεωρείται αδύνατο να επιτρέπουν την εμφάνιση ζωής. Σύγχρονα τηλεσκόπια έχουν εντοπίσει και λίγους πλανήτες στο μέγεθος της Γης, οι οποίοι όμως βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα μητρικά τους άστρα και είναι επομένως υπερβολικά καυτοί.

Η πρόοδος όμως έρχεται με ταχείς ρυθμούς. «Είμαι βέβαιος ότι η πρώτη δίδυμη αδελφή της Γης θα ανακαλυφθεί του χρόνου» δήλωσε στο Space.com ο Άμπελ Μέντεζ, επικεφαλής του Εργαστηρίου Κατοικησιμότας Πλανητών στο Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο στο Αρεσίμπο.

Την ίδια εκτίμηση έκανε και ο Τζέφ Μέισι, κυνηγός πλανητών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ και μέλος της ομάδας που αναλύει τα δεδομένα της αποστολής Kepler.

Τι υπάρχει εκεί έξω;

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, σχεδιασμένο ειδικά για τον εντοπισμό μακρινών πλανητικών συστημάτων, έχει ανιχνεύσει από το 2009 μέχρι σήμερα πάνω από 2.300 πιθανούς εξωπλανήτες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» -βρίσκονται δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό τους άστρο ώστε να διαθέτουν υγρό νερό και δυνητικά ζωή.

Το Kepler είναι σχεδιασμένο να ανιχνεύει την ύπαρξη πλανητών από την ανεπαίσθητη μείωση που προκαλούν στη φωτεινότητα των μητρικών τους άστρων κάθε φορά που περνούν από μπροστά τους. Το τηλεσκόπιο ξεκίνησε την αποστολή του με πλανήτες που είναι σχετικά εύκολο να γίνουν αντιληπτοί επειδή είναι μεγάλοι και περνούν συχνά μπροστά από το άστρο επειδή περιφέρονται σε μικρή απόσταση από αυτό.

Με τον καιρό όμως οι τεχνικές βελτιώνονται και το Kepler ανακάλυψε πέρυσι έναν εξωπλανήτη μόλις 2,4 φορές μεγαλύτερο από τη Γη, με την ονομασία Kepler-22b, ο οποίος βρίσκεται μάλιστα εντός της κατοικήσιμης ζώνης.

Σύμφωνα με τον δρ Μέντεζ του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο, ένα άλλο όργανο που θα μπορούσε να ανακαλύψει τα πρώτα δίδυμα αδέλφια της Γης είναι το HARPS (Υψηλής Ακρίβειας Ανιχνευτής Πλανητών Γωνιακής Ταχύτητας), το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο σε τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.

Το HARPS εφαρμόζει διαφορετική τεχνική από το Κepler, καθώς καταγράφει όχι διακυμάνσεις της φωτεινότητας του άστρου, αλλά τους ανεπαίσθητους κλυδωνισμούς που προκαλεί στο άστρο η βαρυτική έλξη των πλανητών του.

Όπως επισημαίνει ο Μέντεζ, αρκετοί από τους πλανήτες που ανακαλύπτει το Kepler είναι υπερβολικά μακριά για να μελετηθούν με την ακρίβεια που απαιτείται. ΤοHARPS, επομένως, ίσως έχει το πλεονέκτημα.

«Το HARPS πρέπει λογικά να μπορέσει να βρει τους πιο ενδιαφέροντες και πιο κοντινούς δίδυμους αδελφούς της Γης» είπε ο ερευνητής.
apocalypsejohn