Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Τη διαδικασία άνοιξαν με τις τοποθετήσεις τους το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΓ του ΣΥΝ, Αλέκος Καλύβης και ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αθανασίου. Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σειρά έχουν οι ομιλίες μελών της ΠΣΕ.



Αύριο το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί τα επόμενα βήματα του σχήματος, μεταξύ των οποίων η διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές καθώς και η προετοιμασία της φθινοπωρινής ΠΣΕ, που θα αποφασίσει τις διαδικασίες επανίδρυσης της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Α. Τσίπρας στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών, στην Σύνοδο Κορυφής και στις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ.


Όσον αφορά τις εκλογές τόνισε "Πολλοί αναρωτιούνται αν θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι ή απογοητευμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα. Εγώ θα ήθελα να επισημάνω ότι μια πολιτική δύναμη που αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να εκπροσωπήσει και να εκφράσει την αγωνία, τις διεκδικήσεις και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, δεν έχει σημασία πως αισθάνονται τα στελέχη της αλλά πως αισθάνεται ο κόσμος που θέλει να εκπροσωπήσει" και προσέθεσε "Όχι δεν χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κατήγαγε μια ιστορική επιτυχία. Δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός μας έχασε την ευκαιρία. Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία. Η Ευρώπη έχασε την ευκαιρία. Αν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είχαν αναδείξει κυβέρνηση της Αριστεράς, η εικόνα σήμερα σε όλη την Ευρώπη θα ήταν εντελώς διαφορετική".


Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής επεσήμανε "Και πραγματικά αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος να φτιάχνετε εθνικές ομάδες όταν δεν είσθε εις θέση ούτε καν να μπείτε στο γήπεδο. Η Εθνική της επαναδιαπραγμάτευσης, δυστυχώς, αποκλείστηκε πριν προλάβει να φτάσει στα τελικά της συνόδου κορυφής. Αποκλείστηκε στις 17 του Ιούνη με το αποτέλεσμα των εκλογών, που έδωσε τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης μνημονιακής συνέχειας".


Για την επόμενη ημέρα ο Α. Τσίπρας ανέφερε "Δεν είμαστε το ίδιο πριν και μετά τις δυο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα όμως έχουμε μπροστά μας μια πιο κρίσιμη αναμέτρηση. Την αναμέτρηση με τον εαυτό μας και με τις δικές μας αδράνειες και αγκυλώσεις. Είναι η πιο δύσκολη αναμέτρηση και ταυτόχρονα η βασικότερη προϋπόθεση για να είναι επιτυχής η αναμέτρησή μας με την ιστορία".


"Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ προσανατολίστηκε από την πρώτη στιγμή στην υπεράσπιση της κοινωνίας. Συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις στα κινήματα αντίστασης και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Δώσαμε την μάχη στο πολιτικό και το ιδεολογικό πεδίο. Ξεσκεπάσαμε το αδιέξοδο και την υποκρισία της πολιτικής του Μνημονίου και την αθλιότητα του δικομματικού κατεστημένου, που υιοθέτησε τον μνημονιακό σχεδιασμό για ένα κόκκαλο εξουσίας. Αναδείξαμε τον εναλλακτικό δρόμο. Μιλήσαμε σοβαρά για την ανάγκη της ενότητας ανάμεσα στις αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Και βάλαμε ως πολιτικό στόχο την κυβέρνηση της αριστεράς" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο την συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο που τον στήριξε και επεσήμανε "Να μετατρέψουμε αυτή την ευρεία εκλογική και πολιτική στήριξη προς την αριστερά, σε ενεργή κοινωνική και πολιτική στάση. Χρειάζεται να στήσουμε ακόμα πιο ισχυρά και ακόμα πιο οργανωμένα δίκτυα αντίστασης και αλληλεγγύης. Να δημιουργήσουμε υποδείγματα κοινωνικής δράσης απέναντι στην κρίση".


Όσον αφορά την κρίση ανέφερε "Η κρίση που ζούμε μας υπενθύμισε τα όρια του καπιταλισμού. Και μας προειδοποιεί να μην παγιδεύσουμε τις προσδοκίες και τα οράματα των νέων γενεών μέσα στα ασφυκτικά όρια του κέρδους, του ατομισμού και της ιδιοτέλειας.

Η εποχή μας διαθέτει τεράστιες τεχνικές και επιστημονικές δυνατότητας από την μια, αλλά και απέραντη φτώχεια, ανθρώπινο πόνο οξύτατα κοινωνικά προβλήματα, περιβαλλοντικά αδιέξοδα από την άλλη. Και αυτό δείχνει την ανάγκη να συγκρουστούμε με τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Να ε γείρουμε τις κοινωνικές δυνάμεις προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Να κάνουμε εφικτό το όραμα για μια κοινωνία στηριγμένη στην εργασία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και του περιβάλλοντος, την δίκαια αναδιανομή του πλούτου. Μια κοινωνία απελευθερωμένη από τους καταναγκασμούς του κέρδους και των αγορών. Να περιγράψουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που εμείς επιμένουμε να κατανοούμε ως ένα νέο σοσιαλισμό για τον 21ο αιώνα".

Ακόμη σχετικά με τις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως πρέπει "ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πρέπει να είναι μια βαθύτατα πολιτική διαδικασία. Να ενισχύει όχι μόνο τα πολιτικά, αλλά και τα κινηματικά μας χαρακτηριστικά".

Τέλος πρότεινε ο στόχος να είναι, η διαδικασία των ανοιχτών συνελεύσεων να οδηγήσει σε μια εθνική συνδιάσκεψη τον Οκτώβριο, από την Συνδιάσκεψη αυτή να προκύψει ένα Εθνικό Συμβούλιο στο οποίο θα εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που συγκλίνουν σε αυτό τα εγχείρημα, το Εθνικό Συμβούλιο να είναι ταυτόχρονα και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του ιδρυτικού συνεδρίου του ενιαίου φορέα και το τελευταίο αλλά ταυτόχρονα πρώτο βήμα, είναι το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα, την Άνοιξη του 2013.


LIFT

Η παραλία της Μεγάλης Λάκας στη Σάμο και η γέφυρα της Ελληνοτουρκικής φιλίας .Αλυσίδα ειρήνης ήθελαν οι τουρκόφιλοι της Σάμου αλλά δεν τους βγήκε!!!!!!30.6.2012


aegaio

«Εφυγε» σήμερα ο Θύμιος Καρακατσάνης

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θύμιος Καρακατσάνης, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.




Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας. 

Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. 


Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου. Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες. Είχε εμφανιστεί στις ταινίες Το πιο λαμπρό αστέρι, Η χαρτορίχτρα, Η γυναικοκρατία, Μπουμ Ταρατατζούμ, Καραβάν Σαράι.


ΣΥΝ: Αοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής «Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής, ένας ηθοποιός μέγιστος με την πραγματική έννοια του όρου. Ταλέντο δαιμονικό, ερμήνευσε άπειρους ρόλους με το δικό του προσωπικό και μοναδικό σκηνικό τρόπο.Ζωντάνεψε χαρακτήρες και έδωσε αξία ακόμα και στον πιο μικρό ρόλο. Φώτισε τους ρόλους από γωνίες θεατρικά ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες Παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές μένουν οι ερμηνείες του σε έργα του μέγιστου κωμικού της αρχαιότητας, του Αριστοφάνη. Ακόμα, η μανία του για δημιουργία πάνω στην σκηνή και στις πιο δύσκολες ώρες του και η εξαιρετική μοναδική επαφή του με τους θεατές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Ο  "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" εκφράζει τα συλλυπητήρια του, σε όλους τους δικούς του. Η Ελλάδα έχασε ακόμα ένα σπουδαίο άνθρωπο της Τέχνης και του Πολιτισμού.  

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ


Στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός κάλεσε προ μηνών τους νέους αν δεν βρίσκουν δουλειά, να μεταναστεύσουν...

Στην Ισπανία του 25% των ανέργων, η χώρα μπήκε και επισήμως σε μνημόνιο νέας λαϊκής λεηλασίας ως «αντισταθμιστικό» για την παροχή νέου πακτωλού δισεκατομμυρίων στις τράπεζες...

Στη Γαλλία, οι φορείς οργάνωσης συσσιτίων ζήτησαν επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση, αφού αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση μερίδων σίτισης προς τους απόρους που πολλαπλασιάζονται...


Στην Ιρλανδία, νέες μειώσεις στα κοινωνικά βοηθήματα προς αναπήρους, στα επιδόματα τέκνων και αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης για ευπαθείς οικονομικά ομάδες...

Στην Ιταλία, οι υπηρεσίες αγνοούν τον πραγματικό αριθμό των χιλιάδων αυτοκτονιών λόγω της  κρίσης...

Στη Γερμανία, οι δαπάνες για τους εκμισθωμένους από τα «δουλεμπορικά» γραφεία εργαζόμενους, από τα πολυεθνικά πιράνχας, όπως η «Ζήμενς», δεν εγγράφονται στις δαπάνες για μισθούς, αλλά στις «δαπάνες για υλικά»...

Αυτή είναι η «Ευρώπη» τους...


Οσο για την Αμερική των δεκάδων εκατομμυρίων πάμφτωχων, ανασφάλιστων και περιθωριοποιημένων, ο «δημοκράτης» Ομπάμα , ο... σύμμαχος των κάθε λογής εγχώριων «διαπραγματευτών» μας, επικύρωσε το νόμο που προβλέπει την εκταμίευση πάνω από 660 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της πολεμικής ετοιμότητας των ΗΠΑ...

Υπάρχει, άραγε, λέξη που να περιγράφει όλη αυτή την απανθρωπιά, την αγριότητα, τον «παραλογισμό» και τη βαρβαρότητα;

Υπάρχει. Μία και μόνο λέξη: «Καπιταλισμός».
________________________________________

«Το αληθινό βασίλειο της ελευθερίας αρχίζει εκεί που σταματά η αναγκαιότητα, εκεί που η εργασία δε μετατρέπεται σε εμπόρευμα,
αλλά αποτελεί αυτοσκοπό και μέσο για να εκφράσει ο άνθρωπος τις πλούσιες δημιουργικές ικανότητές του.


Οταν η αναγκαστική εργασία αντικατασταθεί από τη δημιουργική εργασία, όταν η ελευθερία του ενός ατόμου γίνει όρος και προϋπόθεση για την ελευθερία των άλλων ατόμων, τότε, μέσα στο κλίμα της γενικής ελευθερίας, που είναι η ουσία της ανθρώπινης φύσης, θα κάνει την εμφάνισή του ο καινούργιος τύπος του ολοκληρωμένου ανθρώπου».

Καρλ Μαρξ
_____________________________

«Ευρωπαϊκό κεκτημένο»...

«Μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε άνω του 23% των εισοδημάτων του εξαιτίας των μειώσεων στους μισθούς με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις».


Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα Fm», ο ειδικός γραμματέας Επιθεωρητών Εργασίας Μ. Χάλαρης.

Οσον αφορά, δε, στο σύνολο των εργαζομένων, πρόσθεσε:


«Στο σύνολο, μιλάμε για μειώσεις μισθών που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμη και πάνω από το 30%»!

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα για εκατομμύρια εργαζομένους.


Αυτά υπαγορεύει η μισθολογική ζούγκλα που νομοθετήθηκε μέσω των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια, με τους νόμους 3899/2010 και 4024/2011, που προβλέπουν την εισαγωγή των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, οι οποίες υπερισχύουν των κλαδικών.

Στην πράξη, δηλαδή, δίνουν το «δικαίωμα» στους εργοδότες να επιβάλουν μαζικά επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις με ό,τι μισθούς «κρίνουν», οδηγώντας μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση την εργατική τάξη της χώρας.


Τι θα κάνουν οι μέτοχοι της νέας τρικομματικής συγκυβέρνησης που εμφανίζονται δήθεν έτοιμοι να Επαναδιαπραγματευτούν» με τους συνεταίρους τους των Βρυξελλών την «επαναφορά της μετενέργειας» για τις «συλλογικές συμβάσεις» και την «προστασία του κατώτατου μισθού» της ΕΓΣΣΕ;




Την απάντηση επ' αυτού τη δίνουν τα «αφεντικά» - τα πραγματικά «αφεντικά» στην Ελλάδα:

Την ίδια ώρα που οι συγκυβερνώντες «θα επαναδιαπραγματευτούν», εκείνοι αξιοποιούν καθημερινά όλο το οπλοστάσιο των αντεργατικών ρυθμίσεων και στην - κυριολεξία - περνούν τους μισθούς από πριονοκορδέλα.



Οσο για την επικείμενη «επαναδιαπραγμάτευση», καθόλου τυχαία οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δε θέτουν ούτε καν φραστικά το ενδεχόμενο κατάργησης των συγκεκριμένων νόμων.


Περιορίζονται απλώς να ψελλίζουν ότι προσβλέπουν - σε συνεννόηση πάντα με τους εταίρους - για μισθούς που θα πληρούν, όπως λένε στην προγραμματική τους συμφωνία, τους όρους του «ευρωπαϊκού κεκτημένου»...


Ποιο είναι, όμως, το «ευρωπαϊκό κεκτημένο»; Μα τίποτα λιγότερο από αυτό που επικρατεί στην ισχυρότερη καπιταλιστική οικονομία της ΕΕ, στη Γερμανία, όπου, το εν λόγω «ευρωπαϊκό κεκτημένο», έχει οδηγήσει 7,5 εκατομμύρια εργαζομένους να «αμείβονται» με μισθούς - πείνας των 400 ευρώ το μήνα...
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
iskra

ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιούλη 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνεδρίασή του. Όσοι από τους συμπολίτες μας επιθυμούν, θα μπορούν να τη παρακολουθήσουν, αφού όλες οι συνεδριάσεις του είναι "ανοιχτές".



Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου


1. Έγκριση δαπάνης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του εορτασμού της 6ης Αυγούστου - Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Ημέρας της Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία

2. Συζήτηση επί αιτήματος των εργαζομένων της δομής ‘Βοήθεια στο σπίτι’ της περιφέρειας Καρλοβάσου. Εισηγητής: κ. Κων/νος Αμυρσώνης Πρόεδρος Σαμιακής Αρωγής.


3. Ρύθμιση τελών ΤΚ Κοντακαιϊκων. Εισηγητής: Πρόεδρος ΤΚ Κοντακαιϊκων


4. Έγκριση μίσθωσης οικοπέδου για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου. Εισηγητής: ΔΚ Καρλοβασίων

5. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την έκδοση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Εισηγητής: κ. Ανδρέας Σκάλκος Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου.

6. Χορήγηση επιδόματος σε υπαλλήλους που απασχολήθηκαν το 2011 σε υπηρεσίες του Δήμου για της εξυπηρέτηση των υπηκόων τρίτων χωρών. Εισηγητής: Διοικητική Υπηρεσία

7. Συζήτηση με θέμα τη λειτουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Εισηγητής: κ. Πέτρος Παριανός Αντιδήμαρχος


8. Αναμόρφωση προϋπολογισμού-ενίσχυση κωδικών έτους 2012 του Δήμου Σάμου. Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία

9. Ορισμός μελών ΔΣ και εκλογή Προέδρου –Αντιπροέδρου του Νομικού Προσωπικού ‘ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ’. Εισηγητής: κ. Στυλιανος Θάνος Δήμαρχος Σάμου

10. Ανανέωση σύμβασης με την εταιρία ‘Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε.’ Εισηγητής: κ. Ευάγγελος Καρλοβασίτης Αντιδήμαρχος.

11. Έγκριση μελέτης μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

12. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ικαρίας και το Δήμο Φούρνων Κορσεών για την υλοποίηση της πράξης ‘Τουριστική προβολή Δήμων Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών’. Εισηγητής: κ. Δημήτρης Βασιλειάς Γεν. Γραμματέας του Δήμου

13. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ικαρίας για την υλοποίηση της πράξης ‘Κατασκευή ανοικτού θεάτρου στη Ράχη Ευδήλου’. Εισηγητής: κ. Δημήτρης Βασιλειάς Γεν. Γραμματέας του Δήμου


14. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Δυτ. Σάμου ΦΟΣΔΑ για την υλοποίηση της δράσης ‘Συνεργασία Συνδέσμου ΟΤΑ Δυτικής Σάμου ΦΟΔΣΑ με το Δήμο Σάμου’.
Εισήγηση: κ. Δημήτρης Βασιλειάς Γεν. Γραμματέας του Δήμου

15. Χορήγηση παράτασης του έργου «Αποκατάσταση παραδοσιακού λιθόστρωτου (καλντερίμι) Βλαμαρής». Εισηγητής: Τεχνική υπηρεσία.

16. Χορήγηση παράτασης του έργου « Ανακατασκευή δημοτικών οδών εντός Τ.Δ. Καρλοβασίων». Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

17. Χορήγηση παράτασης του έργου « Κατασκευή Έργων Υποδομής από την οδό Γοργύρας μέχρι την οδός Πανεπιστημίου».
Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία


18. Χορήγηση παράτασης του έργου « Συντήρηση – αποκατάσταση λιθόστρωτου & αντικατάσταση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης επί της οδού Ιπποκράτη Ζαϊμη». Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

19. Χορήγηση παράτασης του έργου ‘Δημοτική οδοποιία Μαραθοκάμπου’. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

20. Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου ‘Αποπεράτωση επισκευών δημοτικού κτιρίου’ (Βιβλιοπωλείο Καλατζή). Εισηγητής: Τεχνική υπηρεσία

21. Έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου ‘Ανακατασκευή δημοτικών οδών εντός ΤΔ Καρλοβασίων’. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

22. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου ‘Ηλεκτροφωτισμός παραλιακού δρόμου Όρμου Μαραθοκάμπου – Βοτσαλάκια’. Εισηγητής: Τεχνική υπηρεσία.

23. Καθορισμός τέλους αποθήκευσης και φύλαξης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή


24. Έγκριση εκτέλεσης του υποέργου ‘Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων περιοχής Ταμπάκικων & Νέου Καρλοβάσου’. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

25. Έγκριση εκτέλεσης του υποέργου ‘Ανακατασκευή παλαιού λιθόστρωτου Παλαιού Καρλοβάσου’. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία.

26. Έγκριση μελέτης-καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου ‘Ανακατασκευή αντλιοστασίων λυμάτων Κοκκαρίου’. Εισηγητής: Τεχνικές Υπηρεσίες

27. Έγκριση μελέτης-καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου ‘Επισκευή αποχετευτικών δικτύων Κοκκαρίου’. Εισηγητής: Τεχνικές Υπηρεσίες.

28. Συζήτηση περί έκπτωσης αναδόχου του έργου ‘Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών Δήμου Βαθέος’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ΕΚΠΟΤΑ. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

29. Έγκριση μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου ‘Συντήρηση δικτύων ύδρευσης –αποκατάσταση ζημιών Τ.Κ. Κοντακαιϊκων, Υδρούσσης, Κονταιϊκων, Πλατάνου, Αγίων Θεοδώρων’. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία

30. Έγκριση μελέτης – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου ‘Συντήρηση δικτύων αποχέτευσης –αποκατάσταση ζημιών Τ.Κ. Κοντακαιΐκων, Υδρούσσης, Κονταιΐκων, Πλατάνου, Αγίων Θεοδώρων. Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία


31. Καθορισμός ανωτάτου αριθμού αδειών για υπαίθριο εμπόριο σύμφωνα με το Ν. 4038/2012. Εισηγητής: Γραφείο αδειοδοτήσεων και ρυθμίσεων εμπορικών δραστηριοτήτων.
32. Αποδοχή - κατανομή ΣΑΤΑ πολιτικής προστασίας- αναμόρφωση προϋπολογισμού. Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία

33. Αποδοχή - κατανομή ΣΑΤΑ σχολικών κτιρίων- αναμόρφωση προϋπολογισμού. Εισηγητής: κ. Στυλιανός Θάνος Δήμαρχος Σάμου

34. Έγκριση των υπ.αριθμ. 19,20,25,26α και 26β αποφάσεων του νομικού προσώπου ‘ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ’ περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού. Εισηγητής: κ. Κων/νος Αμυρσώνης Πρόεδρος ‘Σαμιακής Αρωγής’.

35. Έγκριση απολογισμού έτους 2011 του νομικού προσώπου ‘ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ’. Εισηγητής: κ. Πέτρος Παριανός Αντιδήμαρχος

36. Επιχορήγηση συλλόγου κυριών και δεσποινίδων Παγώνδα ‘Η ΟΜΟΝΟΙΑ’. Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία


37. Καθορισμός των τμημάτων των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Σάμου που παραχωρούνται για χρήση στην Πλατεία Πυθαγόρα της πόλεως Σάμου. Εισηγητής: Τεχνική – Οικονομική Υπηρεσία

38. Αίτημα Κων/νου Μπιλιμπά για χορήγηση χώρου στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας του. Εισηγητής: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

39. Αίτημα Νικολάου Γκούμα για χορήγηση χώρου στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας του. Εισηγητής: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

40. Αίτημα BANAJ BASKIM για χορήγηση θέσης στάθμευσης Εισηγητής: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

41. Αίτημα RUBJIE NIKOLIN για χορήγηση χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ.Εισηγητής: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής


42. Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης και καθορισμός τιμήματος. Εισηγητής: ΔΚ Μαραθοκάμπου




43. Διαγραφές Τελών από χρηματικούς καταλόγους. Εισηγητής: Οικονομικές Υπηρεσίες.

44. Μετακινήσεις εκτός έδρας Δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων. Εισηγητής: πρόεδρος Δ.Σ


Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου διοργανώνει από αύριο, πολιτιστικό δεκαπενθήμερο


Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου διοργανώνει πολιτιστικό δεκαπενθήμερο με την ονομασία «ο δρόμος γιορτάζει».

Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 1η Ιούλη 2012 με την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου COSTA MEDITERRANEA στο λιμάνι της πρωτεύουσας.


Το καλωσόρισμα θα περιλαμβάνει προσφορά γλυκού σαμιώτικου κρασιού και τοπικών προϊόντων που θα βρίσκονται σε πάγκους σε τρία διαφορετικά σημεία του εμπορικού δρόμου, όπως και παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από την Φιλαρμονική.


Παρόμοιες εκδηλώσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται καθημερινά για δεκαπέντε ημέρες, έως και την Κυριακή 15 Ιούλη 2012.


Δείτε το πρόγραμμα,  δώστε ζωή στη πόλη!





Συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου για αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία του!
Εμείς είμαστε πολύ περήφανοι για όλες αυτές τις ενέργειές και βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας για ενίσχυση των φιλότιμων προσπαθειών σας.

Δήλωση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση σχολιάζοντας τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

"Αυτό που απέδειξαν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις αποδίδουν.

Ιταλία και Ισπανία, με σθεναρή στάση, κέρδισαν αυτό που ήθελαν: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους να μην επιβαρύνει το δημόσιο χρέος τους.

Εμείς με απούσα την κυβέρνηση αποδεχτήκαμε παθητικά τον τίτλο του «κακού μαθητή» και μείναμε με το μνημόνιο και 50 δισ. αύξηση του δημόσιου χρέους μας."

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αφιερωμένο στο Περιφερειαρχη Β. Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή


Νέες αυθαιρεσίες μαθαίνουμε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο αιρετός Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.

Εμείς με ξεχωριστή ανάρτηση σε λίγες μέρες, θα αποκαλύψουμε τα σχέδια του, αλλά και όσο μπορούμε θα προσπαθήσουμε να τον εμποδίσουμε να τα προχωρήσει. 

Προς το παρόν αφιερώνουμε, στο συμπαθέστατο κατά τα άλλα κ. Γιακαλή, αυτό το κομμάτι και του ευχόμαστε "καλά μυαλά".

Νίκος Πορτοκάλογλου - Ίσως (Official Video Clip 2012)


EKTAKTO: Εληξε πριν λίγη ώρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας! Δραματικές εξελίξεις!

Φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ).

Χαρακτηρίζει "επιθετική" ενέργεια της Συρίας την κατάρριψη του κατασκοπευτικού Φαντομ, προαναγγέλει ότι θα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει "με αποφασιστικότητα", παίρνει θέση ως να ήταν η νεώτερη εκδοχή της ...Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τις εξελίξεις στην Αιγυπτό, το Ιρακ ,την Λιβύη(!) αλλά προαναγγέλλει και κάτι άλλο: 



Οτι θα συνεχίσει με πλήρη συνεργασία τα "μέτρα προστασίας" των "δικαιωμάτων" της ίδιας και του ψευδοκτάτους στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς εννοώντας τις παράνομες και εικίνδυνες εξαηγγελίες για πετρελαιο και φυσικόμ αέριο σε ΑΟΖ που δεν της ανήκουν!

Παρουσιάζουμε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωση που εξεδόθη από την Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ) μετά την χθεσινή καθιερωμένη του συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, έχει ως εξής :

Στην Σύνοδο οι εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την ασφάλεια της χώρας.

Α. Στην Σύνοδο επισημάνθηκε ότι με τον ισχυρότερο τρόπο και με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως έγινε μέχρι σήμερα, με ουσιαστικό τρόπο και μια πολύπλευρη προσέγγιση θα συνεχιστεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας επιστρατεύοντας όλες τις δυνατότητες.


Υπογραμμίστηκε πως οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα μπορέσουν να σαμποτάρουν τα λογικά βήματα που θα πραγματοποιηθούν για την εγκαθίδρυση της κοινωνικής ειρήνης και θα επιδειχθεί βούληση προς την κατεύθυνση της επίλυσης του θέματος.


Β. Συζητήθηκε λεπτομερώς το θέμα του αεροσκάφους μας που κτυπήθηκε από την Συρία στον διεθνή εναέριο χώρο στις 22 Ιουνίου 2012 , ενώ δεν έφερε όπλα και ενώ εκτελούσε καθήκοντα δοκιμής και εκπαίδευσης. Επισημάνθηκε ότι η Τουρκία έναντι αυτής της επιθετικής ενέργειας διατηρώντας όλα τα δικαιώματα της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο θα κινηθεί με αποφασιστικότητα.

Οι εξελίξεις στην Συρία αξιολογήθηκαν με τρόπο ουσιαστικό και διατυπώθηκε ότι για τον τερματισμό το γρηγορότερο δυνατό της αιματοχυσίας στην χώρα αυτή, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ο δρόμος της μεταβατικής περιόδου προς την κατεύθυνση των νόμιμων αιτημάτων του λαού και πέραν αυτού αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που βιώνονται στην περιοχή των συνόρων.


Γ. Υπογραμμίστηκε πως η Τουρκία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αποδίδοντας σημασία στην ασφάλεια , στην σταθερότητα και στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και υπό αυτήν την έννοια επισημάνθηκε πως αποδίδεται σημασία στην επίλυση της πολιτικής κρίσης η οποία συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες , το ταχύτερο δυνατό σε δημοκρατικό και συνταγματικό πλαίσιο.

Δ. Αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση η ανακοίνωση των Προεδρικών εκλογών που έφεραν μεγάλη σημασία για την πρόοδο του δημοκρατικού χρονοδιαγράμματος αλλαγής της Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα αυτή στις 16-17 Ιουνίου 2012. Τονίστηκε η σημασία της ολοκλήρωσης έγκαιρα και με επιτυχία προς την κατεύθυνση των αιτημάτων και των προσδοκιών του λαού , οι δραστηριότητες για την δημοκρατική νομιμότητα του μεταβατικού χρονοδιαγράμματος στην βάση της εθνικής ενότητας και της αντίληψης για συνεννόηση. Υπογραμμίστηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το χρονοδιάγραμμα της ιστορικής αλλαγής και της δημοκρατικής εξέλιξης στην Αίγυπτο.


Ε. Αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στην Λιβύη και διατυπώθηκε η ευχή για την ειρηνική διεξαγωγή σε κλίμα ηρεμίας των εκλογών του Εθνικού Συμβουλίου που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2012. Επίσης διατυπώθηκε η ευχή για την συνέχιση του χρονοδιαγράμματος της πολιτικής μετάβασης στην βάση της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Επισημάνθηκε ότι κατά το χρονοδιάγραμμα αυτό, η Τουρκία θα συνεχίσει να παράσχει την υποστήριξη που ήδη παρέχει στην Λιβύη.

ΣΤ. Συζητήθηκαν ουσιαστικά τα μέτρα που ελήφθησαν αναφορικά με την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης συζητήθηκαν και τα βήματα που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή περίοδο και αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό.


Για το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στην ανατολική Μεσόγειο, που είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας , αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι δραστηριότητες όλων των ενδιαφερομένων ιδρυμάτων και θεσμών με πλήρη συνεργασία.

Γνωστοποιείται μετά τιμής στην κοινή γνώμη

Επιθεώρηση στα σύνορα

Επιθεώρηση τουρικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Συρία από ανώτατους τούρκους στρατιωτικούς. Αυτό αναφέρει είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV και με τον τίτλο « Οι στρατηγοί στα σύνορα με την Συρία». Μετά την μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων στα σύνορα με την Συρία, πραγματοποιήθηκε και υψηλού επιπέδου στρατιωτική επίσκεψη στην περιοχή. Ο υποστράτηγος Σεζαϊ Μποσταντζί και ο ταξίαρχος Καχραμάν Γκιουνές επιθεώρησαν τις μονάδες στα σύνορα και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των μονάδων .Στον τύπο αναφέρεται επίσης ότι με τα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκαν εκτός άρματα μάχης και συστοιχίες πυραύλων - έγραψε σχετικά το Onalert.


Στο μεταξύ κατέβηκε η τεράστια σημαία του ΡΚΚ από βουνοκορφή στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.
Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan η τεράστια σημαία του ΡΚΚ που είχε αναρτηθεί σε βουνοκορφή της επαρχίας Ayn Al Arap της Συρίας, απέναντι από την επαρχία Σουρούτς της Σανλιούρφα ( και προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας), για την οποία είχε λεχθεί πως ανήκει στην δομή Tevdem που σχετίζεται με το ΡΚΚ , διαπιστώθηκε ότι χθες είχε υποσταλεί.

Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι οτι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες μέρες ή και ώρες και...ο Θεός να βάλει το χέρι Του!
networkedblog