Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Tα ΚΤΕΛ Σάμου τραβούν χειρόφρενο μέχρι να πληρωθούν!


Υλοποιήθηκε τελικά (και λογικό είναι) η προαναγγελθείσα αναγγελία που είχαν κάνει οι αυτοκινητιστές και οι ιδιοκτήτες του ΚΤΕΛ Σάμουπως αν δεν πάρουν μέρος των χρημάτων που τους χρωστάνε για τις μετακινήσεις των μαθητών από την προηγούμενη σχολική περίδο δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα μαθητικά δρομολόγια.


Σήμερα χτυπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής περιόδου και όπως φαίνεται το ''θρίλερ'' επαναλαμβάνεται αφού είναι σίγουρο πως στο άμεσο διάστημα έρχονται και πάλι κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων που αναγκάζονται να βρουν άλλους τρόπους προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο!


Όπως γνωρίζουμε από τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή, το ποσό που χρωστάνε στο ΚΤΕΛ Σάμου, ανέρχεται στις 751.000 € και οι απαιτήσεις των λεωφοριούχων για να ''πιάσουν'' τιμόνι στα χέρια τους, είναι να τους καταβληθεί το 40% περίπου των χρημάτων.

Η όλη ευθύνη αυτή τη στιγμή έχει περάσει στα χέρια της Αντιπεριφέρειας Σάμου μετά και την εγκύκλιο που απέστειλε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, αφού ο διαγωνισμός που έγινε στον Δήμο Σάμου απέβει άκαρπος.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ταλαιπωρούνται άδικα οι μαθητές, οι γονείς, αλλά και οι λεωφορειούχοι, και θα πρέπει άμεσα να λυθεί το ζήτημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από την Αθήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αναστασίου και άλλα κυβερνητικά στελέχη ετοιμάζουν Νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνει εξόφληση της μετακίνησης των μαθητών των δεδουλευμένων του 2011-12 και γι'αυτό το λόγο εξάλλου σήμερα το πρωί έγινε ευρεία σύσκεψη.

Ήδη μετά τη σύσκεψη αυτή, αποφασίστηκε άμεσα να γίνει η προετοιμασία και η κατάθεση αυτής της νομοθετικής ρύθμισης!

i-samos

Δεν υπάρχουν σχόλια: