Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

iPhone 5 - στις 12 Σεπτεμβρίου 2012, επιβεβαιώνει η Apple


Από τις προσκλήσεις προς τον δημοσιογραφικό κόσμο που απέστειλε την Τρίτη η Apple, επιβεβαιώνεται ότι το επόμενο iPhone θα ονομάζεται iPhone 5, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται τίποτα περισσότερο πριν την 12η Σεπτεμβρίου.

Η ημερομηνία (12) εμφανίζεται πάνω στην σκιά που διαγράφεται από το σχήμα του αριθμού 5. Η ανακοίνωση του iPhone 5 θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αμερικανική, και όχι μόνο, αγορά μια ή δύο εβδομάδες αργότερα.


Το iPhone 5 θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει μεγαλύτερη οθόνη και θα υποστηρίζει τα νεότερα δίκτυα τέταρτης γενιάς, τεχνολογίας LTE στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τίποτα από όλα όσα φημολογούνται δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η πρόσκληση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι οι φήμες για το iPad mini θα επιβεβαιωθούν, τουλάχιστον όχι στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, Τετάρτη, Nokia και Motorola αναμένεται να προηγηθούν με ανακοινώσεις νέων smartphone που θα βρεθούν αντιμέτωπα με το Apple iPhone 5.


Στην έκθεση IFA, η Samsung παρουσίασε το Samsung Galaxy Note II, ένα Android με Android Jelly Bean που λειτουργεί και με πενάκι, το οποίο θα βρίσκεται στην αγορά την ίδια περίοδο με το Samsung Galaxy S III, το οποίο δέχεται ήδη πολύ καλές κριτικές. Ανακοίνωσε επίσης το Samsung ATIV S, το πρώτο smartphone με Windows Phone 8, κλέβοντας λίγη από την δόξα της στενού συνεργάτη της Microsoft, της Nokia.


Η Sony επέδειξε επίσης νέα Xperia, με κορυφαίο το Xperia T με οθόνη 4,6'', Mobile BRAVIA Engine, λήψη βίντεο Full HD, με μηχανή 13Mpixel στο οποίο η Sony δίνει έμφαση στην «εμπειρία υψηλής ανάλυσης», κάνοντας λόγο για ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην αγορά.

Πάντως, εν αναμονή της ανακοίνωσης, η μετοχή της Apple στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Τρίτης σημείωσε άνοδο κατά 5,18 δολάρια φτάνοντας στα 676,42 δολάρια, τιμή που πλησιάζει το ρεκόρ της εταιρείας, τα 680,87 δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: