Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Eπιστολή Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στον υπουργό Στυλιανίδη για τις μεταφορές των μαθητών

Προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Σάμος 19-09-2012

ΘΕΜΑ: Μεταφορά μαθητών σχολικής περιόδου 2012 -2013 στην Π.Ε. Σάμου.


Από την έναρξη του σχολικού έτους έως σήμερα η μεταφορά των μαθητών προς και από της σχολικές μονάδες στη Σάμο και Ικαρία, νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, πραγματοποιείται με δαπάνες των γονέων. Όπως μας ενημέρωσαν οι λεωφορειούχοι τόσο του ΚΤΕΛ Σάμου όσο και οι ιδιώτες μεταφορείς στην Ικαρία, δεν συμφωνούν και δεν αποδέχονται μέρος της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εάν δεν εξοφληθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της περασμένης χρονικής περιόδου, δεν προηγηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων και προτείνουν μείωση έως 5% της δαπάνης του μεταφορικού έργου των υφισταμένων συμβάσεων.

Οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 1.800.000 ευρώ και με στην τελευταία κατανομή (αρ.πρωτ. 33754/05-09-2012) της επιχορήγησης προς την ΠΕ Σάμου διατέθηκαν 217.000 ευρώ.

Οι μεταφορείς προκειμένου να αρχίσουν την εκτέλεση του μεταφορικού έργου ζητούν επιπλέον την καταβολή τουλάχιστον 400.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Καθημερινά δεχόμαστε διαμαρτυρίες από γονείς, μαθητές και συλλογικούς φορείς για την μη εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Πολιτείας στην εκτέλεση του έργου της μεταφορά μαθητών.


Έχει παρατηρηθεί σε μερικά οχήματα υπέρβαση του επιβατικού δυναμικού, γεγονός που καταστρατηγεί την ασφάλεια της μεταφοράς, επαναφέροντας στην μνήμη του τοπικού πληθυσμού το τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα του 1979 στο τοπικό οδικό δίκτυο.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, σε γενικές συνελεύσεις των μαθητών, αποφασίστηκε η αποχή από τα μαθήματά τους με την μη προσέλευση τους στα σχολεία από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: