Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανω-κάτω οι πτήσεις λόγω προβλήματος στο ραντάρ του «Ελ.Βενιζέλος»


Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω βλάβης του συστήματος ραντάρ στο Κέντρο Έλεγχου Περιοχής Αθηνών-Μακεδονίας.


Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν, ούτε να απογειωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύωρες καθυστερήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις έφτασαν τις τρεις ή τέσσερις ώρες.

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε στις 12:51 από βλάβη στον υποστηρικτικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εξαιτίας διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ. Το πρόβλημα άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά στις 14:10, αλλά προς το παρόν το πρόγραμμα των πτήσεων δεν έχει αποκατασταθεί.


«Κατά τη διάρκεια του συμβάντος η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή για την διερεύνηση των αιτίων της βλάβης, την οποία συνδράμει η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: