Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Καλλιτεχνικό αντάμωμα στη Σάμο τον Οκτώβριο

Η 24η Συνάντηση Ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο από τις 11 έως τις 22 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή είκοσι (20) ομάδων και τετρακοσίων (400) ατόμων.


Έχουν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία φορά που η Σάμος είχε φιλοξενήσει τη Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων. Η πρώτη είχε γίνει το 1988 στη Μυτιλήνη και έκτοτε καθιερώθηκε ως θεσμός στο χώρο του Αιγαίου, με στόχο την ενθάρρυνση της θεατρικής δημιουργίας και της αυτοδύναμης πολιτιστικής ανάπτυξης της περιφέρειας.


Η συγκέντρωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Σάμου και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που κάθε χρόνο στηρίζει τη Συνάντηση.


Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες διαφόρων νησιών θα παρουσιάσουν η καθεμιά το δικό της έργο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους κατοίκους του νησιού να παρακολουθήσουν δωρεάν μια σειρά από ποιοτικές παραστάσεις, αλλά και μια σειρά παράλληλων δράσεων, το πρόγραμμα των οποίων θα καθοριστεί προσεχώς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρχουν απογευματινές παραστάσεις στην αίθουσα «ΣΙΒΥΛΛΑ» του ξενοδοχείου «ΔΟΡΥΣΣΑ» και οι βραδινές στο αμφιθέατρο του Ενιαίου Λυκείου Σάμου.
της Βιολέτας Τριπόδη
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: