Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Έως πότε η ζωή των Σαμιωτών θα είναι στο έλεος του Θεού;


Άγιο είχαν δύο (2) συμπολίτες μας (άνδρας και γυναίκα), όταν η τετράτροχη μηχανή τους (γουρούνα), αναποδογύρισε και βρέθηκαν λιπόθυμοι στην άσφαλτο, στην περιοχή Βελανιδιά του Μαραθοκάμπου, μετά το τέλος του drift show και ενώ είχαν πάρει το δρόμο της επιστροφής για την οικία τους.

Το συμβάν συνέβη γύρω στις 8 το βράδυ και για καλή τους τύχη εκείνη την ώρα, από την περιοχή περνούσαν μέλη της ομάδας διάσωσης Σάμου. Αμέσως πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, αλλά η κατάσταση των δύο τραυματιών ήταν τόσο σοβαρή που κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους με ειδικό όχημα. Τα μέλη της ομάδας διάσωσης ειδοποίησαν αμέσως το διασωστικό τους όχημα αλλά και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου.

Πράγματι το διασωστικό όχημα της ομάδας διάσωσης κατέφθασε σε 10 λεπτά στο συγκεκριμένο σημείο μαζί με γιατρό της ομάδας και κρίθηκε να γίνει η άμεση μεταφορά τους στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. Η μεταφορά τους έγινε με πολύ προσοχή, λόγω ότι υπήρχαν σοβαρά κατάγματα (ειδικά στη γυναίκα) και μόνο εξειδικευμένο προσωπικό μπορούσε να τους μεταφέρει.


Το διασωστικό όχημα ενώ μετέφερε τους δύο συνανθρώπους μας στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου (περίπου είκοσι λεπτά μετά την πρώτη κλήση) συναντήθηκε με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου (στο οποίο δεν υπήρχε γιατρός) στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Από την επί τόπου εξέταση που έγινε στους δύο τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, κρίθηκε όπως πραγματοποιηθεί η άμεση μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Το ασθενοφόρο συνοδεία γιατρού και δύο (2) περιπολικών μετέφερε τους άτυχους συμπολίτες μας στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε περαιτέρω εξετάσεις.


Της Βιολέτας Τριπόδη και του Αλέξη Κομνηνού 
radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: