Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Και η Σάμος διαδήλωσε στέλνοντας το μήνυμα: «Όχι στα νέα σκληρά μέτρα και στην αντιλαϊκή πολιτική»


samostimes

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/09) το πρωί στη Σάμο, με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε τράπεζες , γιατρούς, νοσηλευτές , εμπόρους, οικοδόμους, βιοτέχνες, που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία ως το λιμάνι φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων μέτρων αλλά και της αντιλαϊκής πολιτικής.


Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα όπου διαβάστηκαν ομιλίες από εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της γραμματείας του ΠΑΜΕ, των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου Σάμου, από τον εμπορικό σύλλογο Σάμου, τους πενταμηνήτες εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, από εκπρόσωπο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου. 


Ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και αισιόδοξες σκέψεις. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου είναι αντίθετος με την απαξίωση και το διασυρμό του Ιατρικού κόσμου, από όπου και αν αυτά προέρχονται και με όποιο τρόπο αποτολμώντας. Ζητάμε την ενεργό συμπαράσταση και συμμετοχή όλων των φορέων και όλων των πολιτών στους αγώνες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο εμπορικός κόσμος της Σάμου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους, ενώ ανοιχτά παρέμειναν όλα τα καταστήματα μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας. Αμέσως μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης η συντονιστική επιτροπή για την παιδεία πήγε στο εργατικό κέντρο προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω στάση τους και να δρομολογήσουν νέες μορφές αγώνα για το θέμα της μη μεταφοράς των μαθητών από τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στα σχολεία τους.

Αυτό που αποφασίσθηκε είναι από την Παρασκευή και όλο το Σαββατοκύριακο να γίνουν συνελεύσεις των συλλόγων γονέων και να δημιουργηθούν ακόμη και τοπικές επιτροπές στα χωριά όπου δεν είναι εύκολη η μετακίνηση των γονέων, ώστε να παρθούν αποφάσεις για κλείσιμο όλων των σχολείων, Νηπιαγωγείων-Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων.


«Από την ερχόμενη Δευτέρα 8:00 το πρωί υλοποιούμε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και καλούμε σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο Γενικό Λύκειο Σάμου, στο Βαθύ. Καλούμε το Δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για κλείσιμο των σχολείων και κλιμάκωση του αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την συνάντηση από την συντονιστική επιτροπή για την παιδεία.


Ρεπορτάζ: Βιολέτας Τριπόδη
Από : radiocafe
Φωτογραφία: samostimes - radiocafe - Φωτεινή Ελευθεριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: