Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η Περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση για τη μεταφορά των μαθητών


Κατά τη συνεδρίαση του Π. Συμβουλίου Β. Αιγαίου στις 5/9/2012, συζητήθηκε επίσης το φλέγον και επείγον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών δεδομένου ότι οι μεταφορές (ΚΤΕΛ και ταξί) ειδοποίησαν ότι αν δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα μεταφορικά , πολλά από το Σεπτέμβρη του 2012 ή και παλαιότερα (συνολικά πάνω από 4.000.000 ευρώ στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου) δεν θα ξεκινήσουν τη μεταφορά για το νέο σχολικό έτος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώθηκε επίσης για την εξοργιστική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη να πάρει από τους δήμους την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών που προβλέπει ο «Καλλικράτης» και να τη δώσει στις Περιφέρειες παρατείνοντας τις παλιές συμβάσεις με παραπέρα μείωση κατά 17% των κομίστρων , με στόχο να εξοικονομήσει 25 εκατομμύρια. Υπόσχεται επίσης ότι θα καταβάλλει άμεσα 21 εκατομμύρια (από τα 80 που χρωστά συνολικά πανελλαδικά) και τα υπόλοιπα … σταδιακά.


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στρατής Κόρακας , στιγμάτισε αυτόν τον εγκληματικό εμπαιγμό σε βάρος των παιδιών μας από τη πλευρά της κυβέρνησης που «πετάει το μπαλάκι» από τον έναν στον άλλον και ζήτησε την άμεση και δυναμική απαίτηση από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, (και η μεταφορά των μαθητών είναι ευθύνη της) και να εξασφαλίσει την κανονική και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Τόνισε επίσης ότι οι μεταφορείς πρέπει άμεσα να εξοφληθούν γιατί έχουν κόψει τιμολόγια, έχουν πληρώσει Φ.Π.Α και έχουν συμπεριλάβει τα μη εισπραχθέντα κόμιστρα ως εισόδημα στη φορολογική τους δήλωση.

Σε καμία περίπτωση τόνισε , δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φορτωθεί και αυτή η δαπάνη στους γονείς που ήδη υφίστανται όλο και μεγαλύτερη πολύμορφη αφαίμαξη.

Κάλεσε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ενωμένοι να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του ζητήματος.
lesvosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: