Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Επιμελητήριο Σάμου: Τραγική εικόνα οι μετανάστες στο λιμάνι της πόλης


Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και ειδικότερα της εικόνας που παρουσιάζει το λιμάνι της Σάμου με την κράτηση μεταναστών στο κτίριο του λιμενικού ταμείου, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής. 
Αναλυτικά :

"Κύριοι, επανερχόμαστε εκ νέου στο άλυτο θέμα της λαθρομετανάστευσης και της διαμονής τους στη Σάμο.

Περίπου εδώ και 10 ημέρες κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, στο κτίριο του Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι της Σάμου κρατούνται λαθρομετανάστες - πολιτικοί πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν παράνομα τα σύνορα της χώρας μας.

Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι τραγική για το μέρος, για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες και ειδικά των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το νησί μας να αντικρίζουν ένα «κρατητήριο» με λαθρομετανάστες στο μπαλκόνι του κτηρίου του λιμανιού

Επίσης να τονίσουμε ότι στο του ίδιου κτιρίου στεγάζεται ο χώρος ελέγχου του Τελωνείο και δίπλα ακριβώς το κατάστημα με τα αφορολόγητα είδη.

Είναι μια αναπάντεχη υποδοχή για τους επισκέπτες, διαμορφώνοντας την εικόνα για το νησί μας ως χώρο υποδοχής μεταναστών.

Οφείλετε και έχετε την ευθύνη για να επιλύσετε το θέμα άμεσα.

Με εκτίμηση,
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ"
samostimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: