Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους οι μαθητές της Σάμου


Εκατοντάδες μαθητές, γονείς και φορείς από το πρωί βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να διεκδικήσουν την δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία.


Ξεκίνησαν από το κτίριο του Ενιαίου Λυκείου όπου είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση και από εκεί πορεύτηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα για να συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους ο οποίος τους είπε ότι είναι στο πλευρό τους και τότε τον προέτρεψαν να το αποδείξει έμπρακτα ακολουθώντας την πορεία και πηγαίνοντας μαζί τους στον δήμαρχο .


Μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη βρέθηκε κοντά στα παιδιά από την πρώτη στιγμή και η βουλευτής του νομού κ. Αγνή Καλογερή. Στο γραφείο του δημάρχου βρέθηκε πλήθος παιδιών αλλά και γονέων που δήλωσαν στον κ. Στέλιο Θάνο ότι δεν θα φύγουν από το γραφείο του αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους.


Ο κ. Θάνος τους είπε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του ούτε μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα ο ίδιος ωστόσο αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αναστείλει την λειτουργία των σχολείων καθώς είναι άδικο όπως δήλωσε τα μισά παιδιά να κάνουν μαθήματα και τα άλλα όχι. Εξάλλου ο δήμαρχος τηλεφώνησε μετά και από απαίτηση των παιδιών στο υπουργείο παιδείας προκειμένου να θέσει το θέμα όπου υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος μίλησε τόσο με τον δήμαρχο όσο και με την βουλευτή και δεσμεύτηκε ως το μεσημέρι να δώσει απάντηση.


Ωστόσο ό δήμαρχος κάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 2 το μεσημέρι για να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του νησιού. Να σημειώσουμε ότι χίλια παιδιά μετακινούνται σε όλο το νησί στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

ρεπορτάζ: Βιολέτα Τριπόδη
radiocafe
Φώτο: aegaio - radiocafe

Δεν υπάρχουν σχόλια: