Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Επισροφή στον ακτοπλοϊκό χειμώνα για την Σάμο


Επιστροφή στον ακτοπλοϊκό χεινώνα για την Σάμο και τους κατοίκους της οι οποίοι από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου,θα συνδέεται με τον Πειραιά τρεις φορές την εβδομάδα.

Την Κυριακή (9 Σεπτεμβρίου) το «Νήσος Μύκονος» πραγματοποιεί το τελευταίο του δρομολόγιο προς το νομό μας. Απο την Δευτέρα την γραμμή θα εξυπηρετούν τα πλοία «Θεόφιλος» και «Ιεράπετρα».

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε προς τον Υπουργό Αιγαίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.


Αναλυτικά:

"Κύριε Υπουργέ,

Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών μας είναι η γέφυρα που μας συνδέει με την χερσαία Ελλάδα και ως εκ τούτου και γέφυρα ζωής γιατί η ανάπτυξη και η επιβίωση των κατοίκων κυριολεκτικά εξαρτάται από τις καθημερινές προσεγγίσεις των πλοίων της γραμμής.

Μας ενημέρωσαν ότι τα δρομολόγια για την περίοδο του φθινοπώρου θα εκτελούνται μόνο 3 φορές την εβδομάδα, με 2 πλοία για την Δευτέρα και Παρασκευή και ένα την Τετάρτη.

Προτείνουμε για τις ανάγκες των νησιών μας να υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο, τουλάχιστον ενός πλοίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, καθώς η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία εκτός από την μεταφορά προϊόντων, είναι αυτή τη στιγμή το μόνο συμφέρον μεταφορικό μέσο για την μετακίνηση των κατοίκων.

Γνωρίζοντας την ευαισθησίας σας για τις ακριτικές περιοχές παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: