Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι γονείς των μαθητών


Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι γονείς των μαθητών, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση γονέων και Κηδεμόνων, που έγινε στο Λύκειο Σάμου.

«Είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Αποφασίσαμε να αρχίσουμε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης την Παρασκευή, στις 8 το πρωί, στην είσοδο του Λυκείου και θα ακολουθήσει πορεία», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αρμονία» ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σάμου, κος Παχυμανώλης, που απηύθυνε έκκληση προς όλους τους γονείς να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των γονέων.


Κατά τη συζήτηση που έγινε παρουσιάστηκαν στοιχεία για το κόστος μεταφοράς των μαθητών, που οι γονείς καλούνται να πληρώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μαθητής στους Δρακαίους, που η μετακίνηση του στο γυμνάσιο Μαραθοκάμπου, βαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό με το ποσό των 1.250 περίπου ευρώ το χρόνο.

Επιπλέον κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ασφαλής μετακίνησης, καθώς αρκετοί γονείς κατήγγειλαν το γεγονός πως πολλά παιδιά που μετακινούνται από τα χωριά στα σχολεία, «στοιβάζονται όρθια σαν τις σαρδέλες», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

samiakonvima

Δεν υπάρχουν σχόλια: