Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Καρλόβασι Σάμου: Φεστιβάλ Αντίστασης & Αλληλεγγύης

Διήμερο φεστιβάλ αντίστασης και αλληλεγγύης ενάντια στο φασισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό διοργανώνεται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Καρλόβασι με τη συμμετοχή και στήριξη του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, της ΕΛΜΕ Σάμου, των σωματείων εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, του Συλλόγου ΑΜΕΑ, του συλλόγου οικογενειών και εθελοντών για την ψυχική υγεία, της κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του δικτύου αλληλεγγύης και ανταλλαγών Σάμου, κ.α.

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν ντοκιμαντέρ, θα υπάρξει έκθεση βιβλίου για μικρούς και μεγάλους, περίπτερα για ενημέρωση-προβληματισμό, ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση ζωγραφικής από το Σύλλογο οικογενειών και εθελοντών για την ψυχική υγεία, κα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η μέρα: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012. Κτίριο Προβατάρη (παλιός θερινός κινηματογράφος) στο λιμάνι Καρλοβάσου .


17:00: Παιδικά εργαστήρια. Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά από 4-6 ετών. Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από 7 – 12 ετών.

18:00: Βιωματικό Εργαστήρι για ενήλικες, από εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης «Φάρος» , με θέμα : «Εμείς και οι άλλοι».

18:30: Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Μαραθοκάμπου: "Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης"

19:00: Θεατρικό Δρώμενο από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Μαραθοκάμπου με θέμα τη Διαφορετικότητα

19:30: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα : «Η κρίση και η επίθεση του συστήματος τρέφουν το φασισμό: η περίπτωση της Χρυσής Αυγής, κρατική βία , κοινωνικός αποκλεισμός " .

21:30: Συναυλία.

• Λαϊκή Κομπανία
• Διαμαντής-Τάκης

2η μέρα: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012. Πλατεία Δημαρχείου ( δίπλα από τον κήπο) στο Βαθύ .

17:00: Παιδικά εργαστήρια. Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά από 4-6 ετών. Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από 7 – 12 ετών.

18:00: Βιωματικό Εργαστήρι για ενήλικες , από εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης «Φάρος» , με θέμα : «Κοινωνικά δίκτυα και κρίση».

19:00: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα : «Δίκτυα αλληλεγγύης- Αυτοοργάνωση ».

21:00: Συναυλία.

• Σχήμα Μ. Βολαρίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: