Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν εργασίες στο Κέντρο Μεταναστών Σάμου


Η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου ανέλαβε πλέον επίσημα το κέντρο υποδοχής μεταναστών Σάμου, ενώ εγκαταστήθηκε στο κέντρο ο εργολάβος για την αποκατάσταση των φθορών που είχε υποστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα δαπανηθεί για την αποκατάσταση των ζημειών στα κέντρα υποδοχής της Σάμου και της Χίου δεν ξεπερνά τις 95.000 ευρώ.


Να σημειώσουμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς, τονίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στην αστυνομική δύναμη του νησιού, ενώ επισήμανε και προβλήματα ασφαλείας που εντοπίζει στο Κέντρο Υποδοχής .



Αύξηση των ροών στο ανατολικό Αιγαίο


Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από τις αρχές Αυγούστου, καταγράφεται σημαντική αύξηση των περιστατικών παράνομης μετανάστευσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο.

Το αποτέλεσμα ήταν το χρονικό διάστημα από 1η Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου, η ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό να έχουν επιληφθεί σε συνολικά 44 περιστατικά, στα οποία συνελήφθησαν 831 αλλοδαποί. Παράλληλα λιμενικοί συνέλαβαν 13 διακινητές.

samostimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: